Index Vakbarát Hírportál

Mizsur András

Egy chilei menekült, aki évtizedek óta a magyar szegényeken segít Egy chilei menekült, aki évtizedek óta a magyar szegényeken segít

Carlos Lattes Pavez 1973-ban a katonai diktatúra elől menekült el Chiléből. Hitt a szocializmusban, de már jóval a rendszerváltás előtt találkozott a szegénységgel. Foglalkozott hajléktalanokkal, majd a válság és a devizahitelek miatt tönkrement családokon próbált segíteni.

július 30. 13:56

Ha nincs a járvány, sosem jutnak ilyen magasra Ha nincs a járvány, sosem jutnak ilyen magasra

A Wycombe Wanderers még angliai viszonylatban is kiscsapatnak számít, 133 éves történelmük alatt sosem jutottak feljebb a harmadik ligánál, stadionjuk nincs tízezer fős. Játékstílusuk a faék bonyolultságával vetekszik, mégis a Championshipig repítette őket a régimódi "rúgd és fuss" foci.

július 27. 12:18

Négyéves eltiltást kaptak a doppingvétségen ért honosított magyar birkózók Négyéves eltiltást kaptak a doppingvétségen ért honosított magyar birkózók

Olejnik Pavlo szervezetében szteroidot találtak, míg Asarin Roman elkerülte a mintaadást.

július 21. 15:02

A Miami Heat és Los Angeles Lakers egykori sztárja lehúzódott az autópályán, hogy megnézze, jól vannak-e a bajba jutott autó utasai. A négyszeres NBA-bajnok megvárta, míg kiérnek a rendőrök, csak azután folytatta útját. A rendőrautó fedélzeti kamerájának felvétele szerint a rendőrök megköszönték a kosaraslegenda segítségét. Az eset Orlando közelében történt hétfőn. 

Az, hogy valaki megáll segíteni egy balesetnél, nem szokatlan, sokszor látunk ilyesmit. Nyilván nem mindennapos, hogy éppen Shaq áll meg

 - nyilatkozta a találkozás után Patrick Purington, a kiérkező rendőrök egyike. (CNN)

 

Marcus Rashford azzal érdemelte ki a University of Manchester elismerését, hogy szívós médiakampányával kilobbizta a brit kormánynál, hogy a nyári szünet alatt is ingyen ebédhez juthasson 1,3 millió rászoruló iskolás, írja a BBC

Rashford még csak 22 éves, ilyen fiatalon még senki sem kapta meg ezt az elismerést. 

Rashford előtt a MU legendás edzője, Sir Alex Ferguson, és a klub egykori játékosa, Sir Bobby Charlton kapott díszdoktori címet a város egyetemétől.

Még sok tennivalónk van a gyermekszegénység elleni harcban, de egy ehhez hasonló elismerés azt mutatja, hogy irányba haladunk, és ez sokat jelent.

- nyilatkozta Rashford a cím odaítélése után. 

A két perces bemutató videóban gleccserek, víz alatti vulkánok is feltűnnek a mitikus lények mellett.

 

 Az izlandi szövetség leírása szerint az elmúlt évek sikerei indokolták, hogy lecseréljék az eddig használt visszafogottabb focilabdás-zászlós logót. Azt írják, hogy az új logó, amiben a sárkány és az óriás mellett a sas és a bölény is megjelenik, tökéletesen szimbolizálja a nemzeti csapat szellemiségét. 

Az izlandi válogatott 2016-ban szerepelhetett először rangos tornán, franciaországi Európa-bajnokságon egészen a negyeddöntőig verekedték el magukat, az angolokat is sikerült legyőzniük. Két évvel később az oroszországi világbajnokságon is ott voltak, de nem jutottak tovább a csoportjukból. 

Rovatok