Index Vakbarát Hírportál

Molnár Réka

Életünk kínos apróságaiból is könnyen születhet egy jó flashmob Életünk kínos apróságaiból is könnyen születhet egy jó flashmob

A leggázabb téblábolásokból lesz néha a legjobb táncmozdulat: Mayberian Sansküllots klippremier az Indexen.

tegnap, 17:39

Kecskeméten ott az egész Naprendszer, csak erről kevesen tudnak Kecskeméten ott az egész Naprendszer, csak erről kevesen tudnak

A helyiek közül is kevesen tudják, hogy a város utcáin látszólag szétszórtan itt-ott heverő fémgömbök mire utalnak.

november 15. 04:56

Készül a második családvédelmi akcióterv Készül a második családvédelmi akcióterv

2020 a családok költségvetésének éve lesz, 2010-hez képest két és félszeresére nő a büdzsé.

november 13. 22:50

Rod Stewartról egy, a Railway Modeller című vasúti magazinnak adott interjújából kiderült, hogy 23 éve egy gigantikus vasútmodellen dolgozik, aminek hossza 124, szélessége 23 láb; méterre átszámolva ez nagyjából 38x7, vagyis több mint 260 négyzetméter (összehasonlításként: egy pingpongasztal nagyjából 4 négyzetméter). 

 

 Stewart az interjúban arról is beszélt, hogy a modellt az 1945-ös New York és Chicago mintájára építette. A zenész szerint sokan kinevetik a hobbija miatt, de szerinte ez egy csodálatos időtöltés, olyannyira, hogy néha még turnéi alatt is dolgozott egy-egy felhőkarcolón. Stewart azt is elmondta, jobban szereti a gyárakat és úgy összességében az épületeket, mint magukat a vonatokat. 

(BBC)

Charli XCX szerint túlkapás azon kiakadni, hogy a rajongói a találkozókon olyan dolgokat iratnak vele alá, mint emberi hamvak vagy hüvelyzuhany, írja az Independent.

Az énekesnő, aki egyébként most Charli című albumának turnéján van, gyakran kap fura kéréseket rajongóitól. Az internet első kiakadása akkor volt, amikor az énekesnő egy üvegnyi rusht (vagy poppert, afféle lazítószert) írt alá. Azóta pedig megkérték olyan dolgokra is, minthogy írja alá a rajongó halott édesanyjának hamvait vagy egy hüvelyzuhanyt. 

 

 Ezután sorra jelentek meg olyan vélemények, hogy a lehetetlennek tűnő kérésekkel kihasználják, már-már bántalmazzák az énekesnőt, aki gyorsan elejét vette a dolgoknak és azt mondta, az ilyen túlkapások a média oldaláról több kárt okoznak igazából, mint hasznot. Ő szívesen aláír bármit a rajongóinak és nem érzi az ilyen indokolatlan tárgyak esetén sem kínosan, esetleg kényszerítve magát.

Akkor ne habozzon, a Halloween Run nevű eseményen ugyanis pontosan ezt teheti. A november 3-ai futótúrán a ritkán látogatható kőbányai pincerendszerben kocoghatnak a sportolók, ráadásul még jelmezeket is ölthetnek magukra. 

Amellett, hogy a legjobb jelmezeket díjazzák, a szervezők az érdeklődőknek túrákat is tartanak. A futást az Ötpróba-programok részeként szervezik meg, ezen a programsorozaton egyébként pontokat is lehet gyűjteni, amit melegítőre vagy kisebb ajándékokra cserélhetnek a versenyzők.

 

A futáson négy táv közül lehet választani, a legrövidebb, 4,3 kilométeres például 1 pontot, míg a 21 km-es 4 pontot ér. 

Rovatok