Index Vakbarát Hírportál

Munk Veronika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Ágyi poloska van Központi Baleseti Ambulancián Ágyi poloska van Központi Baleseti Ambulancián

Az orvosigazgató szerint valamelyik beteg hurcolhatta be az élősködőt. Azonnal elrendelték az irtást a Fiumei úti egészségügyi intézményben.

október 18. 16:26

Eltűntek a hajléktalanok az aluljárókból Eltűntek a hajléktalanok az aluljárókból

Elsöprő gyorsasággal oldotta meg a kormány, hogy ne legyenek szem előtt a fővárosban a hajléktalan emberek.

október 17. 05:24

Piálunk ma este? Novemberben nem! Piálunk ma este? Novemberben nem!

Ne igyál egy egész hónapig - ez a fő mondanivalója a Száraz November kampánynak, ami most a nőket állítja középpontba, mert a nők ivása még mindig tabu.

október 15. 19:23

Ha mindig is kíváncsi volt, hogy néz ki egy zárka, vagy milyen udvaron sétálnak a rabok, de nem szívesen próbálná ki belülről az élményt, most otthona megszokott nyugalmából megnézheti, hogy néz ki a kis szoba, ahol akár hosszú évekig többedmagával él valaki.

Megújult ugyanis a hazai börtönöket felügyelő BVOP (Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága) honlapja, és ezen a korábbinál sokkal érthetőbben, fogyaszthatóbban és átláthatóbban mutatja be a börtönök, fegyházak, fogházak életét.

Lett Instagram-oldaluk és Youtube-csatornájuk is, az új honlap pedig tele van informatív videókkal (például arról, hogy mit jelent egyáltalán a büntetésvégrehajtás, hogy miként lehet jelentkezni smasszernek), Tudta-e? típusú fun fact-ekkel (jobb oldalt lévő kis villanykörtére kell kattintani), a legszuperebb pedig hogy 360 fokos felvételeket mutatnak egy zárkáról, egy börtönudvarról, és egy börtön tetejéről.

Itt a honlap, itt az Instagram, itt a Youtube.

Mi más juthatna eszébe az amúgy nagyszerű sebgyógyító kenőcs forgalmazójának, mint hogy egy női lábbal és egy tűzpiros magas sarkú cipővel reklámozza termékét? Az üzenet egyszerű:

ha nő vagy, akkor tűzpiros magassarkút kell hordanod, ami viszont rohadt kényelmetlen, de nem baj, mert nő vagy és tűzpiros magassarkút kell hordanod, úgyhogy ha sebesre marta a lábad, akkor is hordd a tűzpiros magassarkút, tekintve, hogy nő vagy.

 De hát, TEVA, 2018 van, igazán eszetekbe juthatott volna valami frappánsabb is.

1500 intézményvezető, pedagógus és oktatási szakember jelenlétében hétfőn az Erkel Színházban adták át a Boldog Óvoda és Iskola okleveleket a boldogságóra nevű kezdeményezés magyarországi meghonosítói.

A Boldog Óvoda és Iskola program fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban az optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében.  A Bagdy Emőke pszichológus fővédnökségével vezetett programban  az ELTE PPK által igazolt programot fejlesztettek ki, írja a közleményük, ami mind a tanárok, mind a gyerekek jól-létével foglalkozik és ahol lehetőség van a szülőket is bevonni a programba.

A 2018-19-es tanévben a Jobb Veled a Világ Alapítvány boldogságóra programjához közel 1100 iskola csatlakozott, így több mint 6000 pedagógus vesz részt a programban, ami 100000 gyereket érint, fogalmaznak.

„A Boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem, hogy vezérfonalat adjon az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek tanulmányozására adjon lehetőséget” – mondta Bagdi Bella, a 2014 szeptemberében indított program vezetője, a Jobb Veled a Világ alapítvány elnöke.

Rovatok