Index Vakbarát Hírportál

Munk Veronika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Meleg katolikus papok vallanak homoszexualitásukról Meleg katolikus papok vallanak homoszexualitásukról

Amerikai papok névvel és arccal vállalták, hogy egy évszázados taburól nyíltan beszéljenek a New York Timesnak.

február 20. 10:13

Zsidózása miatt magyarázkodik a zsidózást kifogásoló jobbikos Zsidózása miatt magyarázkodik a zsidózást kifogásoló jobbikos

Jakab Péter múlt héten szívére vette, hogy burkoltan lezsidózták, de az Origo előkotort egy felvételt, ahol ő maga is zsidózik. Bár szerinte az nem is zsidózás.

február 19. 09:32

Rejtély, hogy lesz 21 ezer új bölcsis férőhely 2021-ig Rejtély, hogy lesz 21 ezer új bölcsis férőhely 2021-ig

Bajnai Gordon egy csapásra 5000 férőhelyet teremtett. Orbán 2016-ban egy kis csellel 6-7 ezerrel növelte a számot. A magyar kormányok többször is bátor ígéreteket tettek, amiket aztán nem sikerült tartaniuk. Úgyhogy maradt a trükközés.

február 15. 08:05

Az ELTE Egyetemi Könyvtár és Levéltár Facebook-oldalán Tandori Dezsőre emlékezve egy 1959-es Egyetemi Lapok számból mutatnak kivonatot. Akkoriban a múlt héten elhunyt író, költő, műfordító még egyetemista diák volt, de már kiemelkedett társai közül. Legalábbis a cikk szerint másodéves német-magyar szakosként csoportjából legelőször fejezte be fordítását: harminc sor Arany Jánosról írt kritikai szöveget kellett németre fordítania a dolgozat közben. "Ő hat éve tanul németül" - írja a cikk Tandoriról.

"Módszere nincs. Sokat gyakorol, sokat olvas. Ez elég is."

Bizonyára az ön közösségi médiafelületeit is ellepték a #tízéveskihívás vagy #tenyearchallenge hashtaggel ellátott posztok, amikben az emberek megmutatják, mennyit változtak vagy mennyit nem változtak 2009-hez képest. A Nyíregyházi Állatpark zseniális közösségi médiás szakembere a helyi borneói orangután portréjával szállt be a buliba, és milyen jól tette már!

A hó eltakarításában jelenleg a Budapesti Fegyház és Börtön mellett a váci, a miskolci és a tiszalöki börtön rabjai is segítenek ún. jóvátételi munka keretében.

A BVOP közleménye szerint "a jóvátételi munka a fogvatartottakat felelősségvállalásra ösztönzi, igyekeznek valamit visszaadni abból, amit bűncselekményükkel elvettek a társadalomtól. Az elítéltek szívesen vállalják a munkát, segít nekik abban, hogy csökkenjen a bűncselekményük miatt a társadalom irányába érzett szégyenérzet, bűntudat." 

Minden hazai intézetnek van jóvátételi programja, amelynek keretében elsősorban közintézményeknek – iskoláknak, óvodáknak, kórházaknak, bíróságoknak, idősek otthonának – igyekeznek munkájukkal segíteni: takarítanak, felújítanak vagy éppen havat takarítanak, mikor mire van szükség éppen.

Rovatok