Index Vakbarát Hírportál

Munk Veronika

újságíró Politika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Kilenc évet kapott a lúgos támadó Kilenc évet kapott a lúgos támadó

Ez már a második alkalom, hogy másodfokú ítélet születik az ügyben, amikor az áldozatot saját lakása ajtajában egy maszkos alak megtámadta, kábító-altató injekciót adott be neki, és a nemi szervét maró lúggal öntötte le.

tegnap, 09:22

Nem bírálják fölül a kilakoltatási moratóriumot

Az ellenzék nyomta a civilek javaslatát, ami véget vetett volna a gyerekesek elhelyezés nélküli kilakoltatásának. De hiába.

február 19. 15:41

A szokásosnál is kisebb helyen kérdezhetnek a Parlamentben az újságírók A szokásosnál is kisebb helyen kérdezhetnek a Parlamentben az újságírók

Beindult a kampány, de a Parlamentben egyre nehezebb az újságírók dolga.

február 19. 15:20

A kínai hatóságok azt követelik, hogy szabjanak ki súlyos büntetést arra az amerikai férfira, aki letörte és ellopta egy philadelphiai kiállításról egy 2000 éves kínai agyagkatona hüvelykujját, írja az MTI.

A 4,5 millió dollár (1,1 milliárd forint) értékű műkincset a kínai állam adta kölcsön a philadelphiai Franklin Intézet kiállításához. Egy Michael Rohana nevű 24 éves férfi tavaly decemberben az épületben rendezett partin vet részt, azalatt bement a lezárt kiállításra, és szelfit készített magáról az egyik terrakotta harcossal, letörte az agyagszobor bal kezének hüvelykujját, és zsebre vágta.

Az FBI januárban találta meg őt, akkor bevallotta tettét és elmondta, hogy a lopott hüvelykujjat egy fiókban rejtette el.

A férfi ellen műkincslopás, műkincsrongálás és lopott műkincs egyik államból a másikba szállítása miatt emeltek vádat, de 15 ezer dollár (3,8 millió forint) óvadék fejében szabadlábra helyezték.

A Transavia nevű holland fapados légitársaság gépe Dubajból tartott Amszterdamba, és egy idősebb férfiutas megállás nélkül eregette a galambokat, szúrta ki a 444.hu az Independent információját. A közelben ülő utasok annyira kiborultak a fingorászó idős úr miatt, hogy a konfliktust a kapitány sem tudta csillapítani, így Amszterdam helyett a gép Bécsben szállt le.

Az osztrák hatóságok megjelentek a gépen (erről itt látható videó), és végül négy személyt szállítottak le, két férfit és két közelben ülő nőt. "Ők be is perelték a Transaviát, ugyanis állításuk szerint semennyire nem vettek részt a szóváltásban és lökdösődésben, sőt az a gyanújuk, hogy csak azért piszkálódtak velük, mert marokkói származású hollandok" - írja a 444.

Nem ez az első eset, hogy a repülőn fingásból baj lett: 2015-ben túl sok bárányfing miatt volt kénytelen leszállni egy teherszállító repülő, 2003-ban pedig egyszerűen szellentésnek vélték a lángoló repülőgép szagát

25 éves a Romédia Alapítvány, ami egy budapesti romák által működtetett civil szervezet. "Munkánk célja hozzájárulni a roma nemzetiségi identitás pozitív megítéléséhez, felvenni a harcot a romákkal szemben táplált előítéletekkel, alternatív információt adni a romákról a döntéshozók számára. Mindezt film- és videógyártással, nemzetközi multimédia-kampányokkal és nyilvános események szervezésével kívánjuk elérni" - írják 25 éves ünnepségük meghívójában.

A “Shooting Back Live - A Romédia Alapítvány 25 éve” című rendezvény a budapesti Francia Intézet / Institut français de Budapest -ben lesz február 16-án pénteken. (A Facebook-esemény itt található.)

Az ingyenes ünnepség programja

18:00 - 18:15 - Koncert: Lakatos Mónika - Romengo, Boda Péter

18:15 - 18:45 - Az esemény nyitóbeszédei

18:45 - 19:30 - A Romédia Alapítvány 25 éve

19:30 - 20:00 - Kerekasztal-beszélgetés. Moderátor: Bársony Katalin a Romédia Alapítvány Ügyvezető Igazgatója. Résztvevők: Teddy Lussi-Modeste (francia filmrendező), Galya Stoyanova (bolgár filmrendező), Katya Dunajeva (RomArchive - Digital Archive of the Roma) a Film Szekció Akadémikusa.

20:00 - 20:45 Nyilvános vetítések (minden filmrészlet angol, francia és magyar nyelven)

  • Hogyan lett az ember, Cigánymesék animációs sorozat Kecskemétfilm Kft.(8 perc) (Eredeti nyelv magyar, francia és angol felirattal)
  • Jimmy Rivière - le film (8 perc) (Eredeti nyelv francia, magyar és angol felirattal)
  • Jacques Leonard: El payo Chac - Chac, the non-gypsy (8 perc) (Eredeti nyelvek francia, spanyol, katalán, magyar és angol felirattal)
  • Gitanistan - Lo Stato immaginario (5 perc) (Eredeti nyelv olasz, magyar és angol felirattal)
  • Doja, a cigánytündér, Cigánymesék animációs sorozat Kecskemétfilm Kft.(8 perc) (Eredeti nyelv: magyar, francia és angol felirattal)

21:00 - 21:30 - Koncert: Balázs József (zongora), Pecek Lakatos Krisztián (nagybőgő)

Rovatok