Index Vakbarát Hírportál

Munk Veronika

újságíró Politika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Lúgos támadás: a szemtanúk két különböző férfit láthattak Lúgos támadás: a szemtanúk két különböző férfit láthattak

Első- és másodfokon sem született jogerős ítélet a lúgos támadásként elhíresült esetben, harmadfokon a Kúria pedig visszadobta az ügyet az Ítélőtáblára. Csütörtökön kezdődött a megismételt eljárás az orvos ügyében, aki a vád szerint volt barátnője nemi szervét maró lúggal öntötte le, és a nő alteste súlyosan roncsolódott.

tegnap, 16:00

Ebben a ciklusban nem foglalkozik a kormány a nők elleni erőszakkal kapcsolatos törvénnyel Ebben a ciklusban nem foglalkozik a kormány a nők elleni erőszakkal kapcsolatos törvénnyel

Közel négy éve aláírta Magyarország az Isztambuli Egyezményt, de azóta halogatják a törvénybe iktatását.

november 20. 11:22

Jachtkikötőt terveznek egy siófoki szabadstrandra, kiborultak a helyiek Jachtkikötőt terveznek egy siófoki szabadstrandra, kiborultak a helyiek

Egy lakópark tulajdonosai használhatnák csak a kikötőt, amit az ingyenes strandra építenének. Tiltakoznak a lakók és a szörfösök is.

november 16. 13:20

clk

Nem, egyáltalán nincs, csak valami vicces kedvű ember a Google Maps-en a Turán található Kónya-tavat átnevezte Deszpaszi-tóra

Életük meghatározó könyvélményeiről beszél Al Ghaoui Hesna, Farkasházi Réka, Fa Nándor, Lovasi András és Polgár Judit, akik mind a Bookline szerzői. Az öt híresség kis videókban beszél a könyvek és olvasás szeretetéről, és közben azt is elárulják, hogy ki az a szerző, akivel a legszívesebben ülnének le egy kávé mellé beszélgetni, és mit kérdeznének tőle. A videókat itt lehet megnézni.

„Van egy író. Szeretem.” címmel szervez fesztivált Esterházy Péter emlékére a Szépírók Társasága november 4–5-én a Kazinczy utcai Teslában. Lesz szó magyartanításról, filmekről és színházról, publicisztikáról és kortárs zenéről, könyvborítókról és arról, hogy milyen interjúalany volt Esterházy.

Igazi csemegének ígérkezik szombaton egy beszélgetés Eötvös Péter zeneszerzővel vagy a vasárnapi „Semmi művészet” című záróest, ahol Dés László, Dés András, Nádasdy Ádám, Bán Zsófia, Karafiáth Orsolya, Várady Szabolcs, Krusovszky Dénes és Kemény István lép fel, illetve videóüzenetet küld Simon Márton és Tóth Kinga.

A belépés ingyenes, a teljes program az esemény weboldalán található, és a Facebookon is lehet csatlakozni

Rovatok