Index Vakbarát Hírportál

Munk Veronika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Artists without shelter

december 5. 10:03

Amikor a művész hajléktalan Amikor a művész hajléktalan

25 éves a Fedél Nélkül utcalap. A hajléktalanok lapjában megjelenő képzőművészeti alkotásokból válogattunk.

december 4. 17:35

Gruevszki-ügy: kedden vagy szerdán Macedónia elküldi kiadatási kérelmét Gruevszki-ügy: kedden vagy szerdán Macedónia elküldi kiadatási kérelmét

Ugyanaz a hatóság fog dönteni a kiadatásáról, amelyik a menekült státuszt megadta neki.

november 20. 16:28

Országszerte hét krízisambulanciát nyitott a kapcsolati erőszak veszélyeztetettjeinek és áldozatainak megsegítésére a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet: Miskolcon, Szolnokon, Orosházán, Budapesten, Devecseren, Mosonmagyaróváron és Kaposváron. Az Emberi Erőforrások Minisztériumával összefogva országos kampányt is indítottak, amihez 

egy matrjoskababát használnak, aki kívül mosolyog, belül viszont kétségbeesett, és csúnyán be van verve a szeme.

Egy ilyen babát kaptam ma a szerkesztőségbe.

A segélyszervezet ezzel a babával szeretné felhívni a figyelmet, hogy az erőszak nem elfogadható, és hogy van segítség. A Szeretet nem árt honlapon lehet tájékozódni a kampányról és a krízisambulanciákról.

A BMSZKI (a főváros hajléktalanellátó szervezete) adományokat gyűjt hajléktalan nőknek, elsősorban fehérneműket (bugyi, melltartó, harisnya), tisztálkodószereket, kozmetikumokat, sminkcuccokat várnak.

"Ha nem tetszik a színe, az illata, ha nem a te bőrödre való, de tudod, más örülne neki, hozd el hozzánk!" - írják. 

Az adományokat "Csajok csajoknak" jeligére várják hétköznaponként 8.00 és 16.00 óra között vagy előre egyeztetett időpontban a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinél, a 13. kerület, Dózsa György út 152. szám alatt a Módszertani csoportnál.

További részletek itt

Aratott a virtuális cellákkal a hazai bv! Átadták ugyanis a 17. Év Honlapja pályázat díjait, amin a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága is indult. A zsűri Minőség Díjjal ismerte el a büntetés-végrehajtás weboldalát, a bv.gov.hu-t, amiről korábban mi is írtunk, mert imádtuk, ahogy 360 fokos felvételeket mutatnak egy zárkáról, egy börtönudvarról, és egy börtön tetejéről. 

„A büntetés-végrehajtás megújult weboldala modern és letisztult weblap, melynek célkitűzése, hogy bemutassa a büntetés-végrehajtási hivatást és a rácsok mögötti világot. Meglepődéssel tapasztaltuk, hogy egy ilyen nehéz témát milyen sok szemszögből és milyen profi módon tud kommunikálni egy weblap. Úgy látjuk, hogy sok közigazgatási tematikájú oldal tanulhatna tőlük” – hangzott el a díjátadón.

Egyrészt gratulálunk a bv-nek, másrészt mindenkinek javasoljuk, hogy kövesse a BV hivatalos Instagram-oldalát!

Rovatok