Index Vakbarát Hírportál

Nagy Attila Károly

nak

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Most nem ment Amerika az űrbe Most nem ment Amerika az űrbe

Minden szempontból jelentős mérföldkőhöz érkezett az USA űrprogramja: ismét amerikai földről, amerikai űrhajóval indulnak amerikai űrhajósok a Nemzetközi Űrállomásra.

május 27. 19:06

A legvidámabb barakk űrhajósának nagyobb kultusza volt, mint Kádárnak A legvidámabb barakk űrhajósának nagyobb kultusza volt, mint Kádárnak

Negyven évvel ezelőtt indult az hazánk máig egyetlen kozmonautája. Farkas Bertalan történetét mindenki ismeri; mi most a szovjet-magyar közös űrrepülés köré épített propaganda emlékei között kalandozunk.

május 26. 22:03

Magyar gyűjteményekből is lopott a letartóztatott cseh bogárgyűjtő Magyar gyűjteményekből is lopott a letartóztatott cseh bogárgyűjtő

A rendőrség 280 ezer bogarat foglalt le Jan Matejicek lakásában. A 61 éves entomológus szenvedélyes gyűjtő volt, aminek negyed évszázada több neves európai közgyűjtemény is kárát látta.

május 20. 20:21

Több korábbi kutatás is felhívta már arra a figyelmet, hogy mennyire könnyen és hatékonyan tud emberről emberre terjedni az új típusú koronavírus, érintés, köhögés, tüsszögés, de akárcsak egyszerű légzés útján is. Az amerikai járványügyi központ (CDC) honlapján egy új, meglehetősen rémisztő jelentés megerősíti ezt. A heti halálozási jelentés részeként előzetesen megjelentetett leírás egy Skagit megyei (Washington állam) tömeges megbetegedést – úgynevezett szuperterjedéses esetet – tárt fel.

A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet (KOKI) munkatársai a világon az elsők között vizsgálnák koronavírus-fertőzésben elhunytak agyát. A kutatók eredményei a korábbiaktól eltérő kezelési módszerekhez vezethetnek, közölte az Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szerdán.

Jeffrey Katzenberg, a Quibi alapítója az új típusú koronavírus okozta világjárványt hibáztatja mindenben az általa megálmodott mobiltelefonos streamingszolgáltató csúfos földbeállásáért.

Rovatok