Index Vakbarát Hírportál

Németh Sz. Péter

25 napig elnyújtott, kíméletlen földrajzóra, 9200 kilométer bringanyeregben 25 napig elnyújtott, kíméletlen földrajzóra, 9200 kilométer bringanyeregben

A Transzszibériai Extrém Moszkvától Vlagyivosztokig tartó utlratávú bringaverseny. A verseny olyan kemény, hogy egyetlen célbaérőnek is örülni kell. Átmegy hét időzónán és öt éghajlati övezeten.

január 14. 22:58

Üdvösségünk, égi ország! Üdvösségünk, égi ország!

Mi történt a kelet felől érkezett Gáspárral, Menyhárttal és Boldizsárral? Hogyan telik a magányos fenyők éjszakája? Karácsonyi nagykép tíz groteszk fotóval és hozzájuk illeszkedő mininovellákkal. Pályaelhagyó hentesről és a világ legcsúnyább Mikulásának boldogságáról is olvashat.

2018. december 26. 22:17

Az MTI fotóriportere vagyok Az MTI fotóriportere vagyok

Friedmann Endre több mint hat évtizedet töltött a Magyar Távirati Irodánál, fotóriporterként megjárta Vietnamot, de fotózta az űrből hazatérő Farkas Bertalant is.

2018. november 5. 14:06

Hajkurásszon jeges vízben fakeresztet! Egy ortodox hagyomány szerint a papok fából készült keresztet dobnak a vízbe, majd a hívők a vízbe ugranak érte. Aki elsőként éri el a vízbe dobott keresztet, az egész évben egészséges lesz. Az alábbi fotó egyébként az isztambuli Aranyszarv-öbölben készült.

A Hűvösvölgyi út jól járható volt 30 perccel ezelőtt, a pótlóbusz is elég hamar jött, de a Budagyöngyénél annyit vártunk a villamosra, hogy alig fértek el az emberek a megállóbán. Ráadásul sikerült olyan helyre tennie a BKK-nak az ideiglenes megállót, hogy a később érkező utasok bokáig süppedtek a megálló mögött az iszapban.

- írta Dani.

Ahogy arra számítani lehetett, Csepelen teljes mértékben ellehetetlenült a közlekedés ma reggel. Az egyébként csendes mellékutcákban is álló kocsisorok kígyóznak. A HÉV-hez tömegközlekedéssel sem lehet eljutni Csepel-Királyerdőből, mert a buszok is a dugóban állnak. A képen egy elakadt, szirénázó tűzoltóautó, amelyik beszorult az álló kocsisorok és a járdasziget közé.

Jó utat, balesetmentes közlekedést mindenkinek!

- írta olvasónk, Gábor.

Rovatok