Index Vakbarát Hírportál

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Új embert nézett ki a BKK élére a főváros Új embert nézett ki a BKK élére a főváros

Ahogy Tarlós ígérte, a Fővárosi Közgyűlés elé kerül Dabóczi Kálmán leváltása, jön Nemesdy Ervin.

tegnap, 11:52

Már a csap is rázott a kiürített pesti házban Már a csap is rázott a kiürített pesti házban

Életveszélyes lett egy Dob utcai társasház, ahol egy önkormányzati lakásban lophatták az áramot. Két hónapig lakhatatlan a ház, a lakók elhelyezése kérdéses.

tegnap, 11:33

Két pilótát holtan találtak, egyet továbbra is keresnek az orosz vadászgép-baleset után Két pilótát holtan találtak, egyet továbbra is keresnek az orosz vadászgép-baleset után

Két Szu-34-es ütközött össze 35 kilométerre a partoktól. Egy ember túlélte.

tegnap, 09:54

Nagyot futott székfoglaló akció a Corvin mozi kiselejtezett székeiért. Az akciót eredetileg zárt csoportban hirdették meg, állítólag csak kiszivárgott, ezért jelent meg a vártnál sokkal nagyobb tömeg a 980 darab, ezer forintért kínált székekre.

Az első negyedórában már el is ment 280, így bizonyos, hogy nem jutott székhez minden sorbanálló. Sőt, két sorban: egy a metrótól, egy pedig a plázától kígyózott a fővárosi önkormányzat cége, a Budapestfilm Zrt. tulajdonában lévő Corvin Moziig. A sorok azonban nem rivalizáltak, a bejáratnál szépen összefonódtak, így nem lett közelharc a székekért, amiből egy ember egyébként 15 darabot vihetett el.

Pontosabban, jegyezhetett elő: ma ugyanis csak kifizették és lefoglalták a székeket, azokat majd egy későbbi időpontban lehet elvinni.

Van, amikor elindul egy spontán mozgalom, hogy figyeljünk egymásra, tegyük kicsit jobbá a világot, legyen mindenkinek egy kicsit könnyebb. Ilyennek tűnik a tahó parkolás kicikizése. Mondjuk a dolog nem mindig annyira nem egyértelmű, mint amilyennek látszik, van, hogy a tahó parkolás csak annak látszik, mert az autó körül utólag úgy alakult a helyzet. Aztán van olyan is, amikor egy autó talán zavaró helyen áll, de értjük a helyzetet, mert mondjuk mentők álltak le, akiknek talán fontosabb az, hogy gyorsan kiérkezzenek, mint az akkurátus leparkírozás. 

Így lehetett az a két mentőautó is, amivel életmentő beavatkozásra jött ki a személyzet az óföldeáki idősek otthonába. Ehhez képest az országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán erről számoltak be a mentők:

„Miközben két mentő személyzete is küzdött egy asszony életéért az Óföldeáki idős otthonban, az épület előtt egy szitkozódó buszsofőrtől visszhangzott az utca. Szerinte a mentők szabálytalan parkolása miatt tolatnia kell a busszal, ami meghaladja a kepésségeit. A magából kikelt arrogáns buszost a menetrend sem izgatta, hiszen a buszról leszállva telefonjával percekig fényképezte a helyszínt, hogy gyorsan fel is tölthesse az eseményt a Facebookra. Végül, miután elküldte bajtársainkat melegebb éghajlatra, a sebességváltó igénybevételével mégis sikerült megoldani a rendkívül összetett közlekedési anomáliát.”

 „Csak kószál a térségben, élvezi az életét egy síparadicsomban, szép túrautakon, egy szép városban” – így éldegél hónapok óta az alaszkai Anchorage körül Betsy. A túrázók néha lefotózzák, ahogy a vadonban kószál, igazi híresség lett. Betsy egyébként egy három éves rodeós tehén, aki egy nappal azután szökött el gazdájától, hogy oda került – írta az MTI.

 

A szarvasmarha gazdája, Frank Koloski cowboyokat küldött ki a szökevény befogására – mindeddig sikertelenül. Az Anchorage Daily News helyi hírlap nemrég közölte, hogy a rendőrség is bekapcsolódott egy drónnal a keresésbe, de hiába: Betsy továbbra is szabadon rója Anchorage térségét. Nincs rossz dolga a nyáron túrázók, télen pedig síelők által látogatott erdőségben. Télen is számos élelem- és vízforrás áll a rendelkezésére, így láthatóan magától nem fog visszatérni a csordához.

Rovatok