Index Vakbarát Hírportál

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Orbán szerint az ukrán vezetéssel nincs esély megállapodásra

A diaszpóra tanács ülésén összegezte a dolgokat: gazdaság, népesedés, kapcsolatok, tervek.

tegnap, 14:14

A kórházakon is csattan a hajléktalanrendelet

Van, ahol háromszor annyi lett a hajléktalan.

tegnap, 12:37

Kormányinfo: Magyarország nem segítette át Gruevszkit a határon Kormányinfo: Magyarország nem segítette át Gruevszkit a határon

Érdemi választ nem adott Gulyás Gergely a macedón ex-kormányfő menedékkérelme kapcsán.

tegnap, 12:16

„TE ne adj esélyt a kaszásnak” – ezzel a címmel készült a rendőrség legújabb balesetmegelőzési kisfilmje, amelyben a Balázs Béla-díjas Szőke András indul a halálba a Karinthy-gyűrűs Badár Sándorral. Utóbbi örül neki, mert ő a kaszás.

Váratlan dolog nincs a filmben, bár a triviális igazságokat is érdemes néha kimondani: biztonsági öv, kéz a kormányon, szem az úton.

Aki váratlanabbat keres, az nézze meg Szőkééktől a felejthetetlen Európa kempinget, nem közlekedésbiztonságos járművek akadnak bőven ott is.

Járőrözés közben foganatosított intézkedést két rendőr az Oroszországi Altaj régió Gornyak nevű településén. Jegyzőkönyv valószínűleg nem készült volna az esetről, ha mégis, akkor az lett volna benne, hogy a férfi mankójával a rendőrökre támadt. A képet azonban egy videófelvétel árnyalja:

Valami vita az első kockák alapján is lehetett, hogy mi az nem derült ki. De kiderülhet, mert a rendőrség vizsgálatot rendelt el az ügyben az interneten megjelent felvétel alapján. A vizsgálat első körben arra fókuszál, valóban rendőri állományban lévő személyek láthatók-e a felvételeken. Kilétük megállapítása után mind ők, mind közvetlen feletteseik büntetésre számíthatnak – ígérte a rendőrség.

Saját nagy ostobaságom kellett hozzá, de így legalább az ismeretlen polgár és a rendőrség olyan segítőkészségével találkozhattam, amiről azt sem tudtam, hogy lehetséges lenne.

Mondjuk, azt sem gondoltam, hogy a slusszkulcsomat a szépkorú autóm csomagtartójának zárjában hagyom, és három napig ezt észre sem veszem. (Jójó, bicikli, roller ki, csomagok ráaggatva a gyerekekre, meg magamra, hogy hazavergődjünk, de akkor is.)

Mindenesetre ma 9. kerületi rendőrség jelentkezett be azzal, hogy a slusszkulcsom náluk van és mellesleg a kocsi is érintetlenül ott van, ahol hagytam. Egy járókelő ugyanis a kulcsot bevitte az autó közelében lévő épületbe, onnan meg szóltak a rendőrségre, ahonnan kijöttek, megbizonyosodtak róla, hogy az autó is megvan, aztán jött a happy end.

De ki volt az ismeretlen, jólelkű polgár? Meg hát a közeli intézményben is segítőkésznek kellett lenni, és a rendőrség sem tologatta a dolgot, szóval most épp szóhoz sem jutok, csak arra gondolok, milyen jó, hogy ilyen marhaságot csináltam, így legalább megláthattam a körülöttünk lévő világ jobbik arcát.

Van önnek is olyan rövid története, amelyben váratlanul segítségére siettek ismeretlenek?
Küldje el nekünk!

Rovatok