Index Vakbarát Hírportál

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Megszűnik Bolgár György rovata a 168 Órában Megszűnik Bolgár György rovata a 168 Órában

A főszerkesztő szerint kár politikai összeesküvést keresni a döntés mögött, a 168 Órát pedig nem lehet kormánypártisággal vádolni. Bolgár György nem tárná a nyilvánosság elé a sejtéseit.

szeptember 23. 12:49

Landoltak az aszteroidán a Hajabusza-2 apró robotjai Landoltak az aszteroidán a Hajabusza-2 apró robotjai

300 millió kilométer megtétele után a Rjugun lőtt képeik megérkeztek a Földre.

szeptember 23. 01:01

Egyszer utánaszámoltam, a két macskánknál mennyi megy el évente csak az alomra, amibe kétszer dehogy menne bele, a finomkodó dögje, így aztán óvatosan kell belépni az előszobába, hiába az éves szinten már tetemes összeg, mégis sok szart kell összekaparnom.

Így, amikor kedvesen dorombolva az ölembe ugranak, nem mindig arra gondolok, hogy de cukik, arra pláne nem, hogy a macska nem csak vinni tudja a pénzt, hanem hozni is.

Nem gondolt erre Terry Laurmen sem, amikor friss nyugdíjas spanyoltanárként körbenézett egy wisconsini macskaotthonban. Aztán rendszeresen visszatért, tetszett neki, hogy itt a macskák szabadon vannak, nincsenek kennelek, csak otthonos környezet, ahol díványon üldögélve kedvére simogathatja őket – írta a CNN. 

Lassan önkéntes munkájává vált, hogy a nap egy részét a macskákkal töltötte, különösebb munka nélkül, akár csak a díványon szunyókálva. Egyre több fotó is készült a macskás sziesztákról, amit aztán a menhely egyben feldobott a Facebookra.

És a képek 30 ezer dolláros adománycunamit generáltak két nap alatt. 

Igaz, ez nem Laurment, hanem a menhelyet gazdagította, de kevesen mondhatják el, hogy ennyi pénzt hoznak azzal, hogy elbóbiskolnak a díványon a kedvenc macskáikkal.

„Énekelni fogok” – közölte a sajtótájékoztatóján az orosz közlekedésügyi miniszter helyettese. Alan Lusnyikov nem viccelt, tényleg egy létező rock-blues együttes frontembere. A CtrlBand nem túl ismert, ha igen, inkább azért, mert miniszterhelyettes az énekese, illetve nem sokára már csak volt miniszterhelyettese.

A Newsru.com szerint már augusztusban csicseregtek arról, hogy a 42 éves Lusnyikov nem marad a posztján, szóval, akár egy ügyes pr-es előremenekülés is lehet a dologban, mindenesetre még nem volt olyan miniszter, aki simán bevallotta, hogy a távozása után dalolni fog és ezután még csak le sem lép az országból. Ha kíváncsi, hogyan énekel Lusnyikov, itt belehallgathat. 

Posztjára tavaly februárban jelölték – a vasúti szállításért felelt, ami kiemelt fontosságú, hiszen a 85 ezer kilométeres hálózat az egyetlen, amely a szárazföldön valóban összeköti az ország ázsiai és európai részét, ez az utakról nem igazán mondható el – de előtte is fontos bizalmi állása volt, Arkagyij Dvorkovics miniszterhelyettes – Dmitrij Medvegyev két Putyin közötti elnök, jelenleg kormányfő embere – tanácsadója volt.

Tegnap már lelepleztük a Tiszát, hogy a Körös szőkébb nála Csongrádnál, de most Szegednél is kiderült, hogy nem tudhatjuk, milyen volt szőkesége, ugyanis a Maros is szőkébbnek bizonyult – derült ki olvasónk, Áron fotójából.

Hogy a Tisza nem elég szőke, azt másik olvasónk, Dezső is észrevette: 

„Általában tényleg a Tisza sokkal szőkébb, a Körös inkább zöldeskék szokott lenni. Ha megnézed például a Google térképen, ott is látszik.” És tényleg. Ám Dezső így folytatja:

„Mostanában viszont érdekes módon mintha picit tényleg kevésbé lett volna szőke a Tisza a Körös-toroknál, augusztusban nekem is feltűnt. Lehet hogy valami tartós változás kezdődik a lebegő anyag tartalomban?”

Tudja a válasz a Tisza szőkeségének változására? Írjon nekünk!
Küldje el nekünk!

Rovatok