Index Vakbarát Hírportál

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

A második hullámból derülhet ki, jól döntött-e Svédország A második hullámból derülhet ki, jól döntött-e Svédország

Skandináviában náluk a legtöbb a halálos áldozat, a kormány elismeri, hogy másra számítottak, de nem hiszik, hogy több korlátozás kellett volna. A választók is bíznak a svéd modellben, de a gazdasági visszaesés egyáltalán nem lesz enyhébb.

május 25. 08:04

Brazíliában két vírus tombol: a Covid-19 és Bolsonaro Brazíliában két vírus tombol: a Covid-19 és Bolsonaro

Saját egykori szövetségesei támadják ezzel a továbbra is korlátozásellenes tüntetőket támogató brazil elnököt. Brazíliában berobbant a járvány, és a valós számok még borzasztóbbak lehetnek. Peruban javul a helyzet, Ecuador és Mexikó azonban játszhat az adatokkal.

május 23. 15:27

Egyedül a szakiskolások térhetnek vissza a tantermekbe júniusban Egyedül a szakiskolások térhetnek vissza a tantermekbe júniusban

Az iskolák erről saját hatáskörben dönthetnek. Másutt lényegében marad a digitális oktatás, de korrepetálás és felügyelet lehetséges.

május 22. 23:54

A brit kormány visszafordult róla, Európa többi része el sem indult azon az úton, amelyet Svédország járt be a Covid-19-járvány kezelésében. Kiragadott adatokkal kudarcnak és sikertörténetnek is be lehet állítani a svéd modellt, de valójában csak hosszabb távon derül ki, hogy megérte-e a lehető legkevesebb korlátozással nekimenni a járványnak. A svédek mindenesetre nem vesztették el bizalmukat a kormányban, még akkor sem, amikor a járványügyi felelős elismerte: nem számítottak ennyi halottra az idősek körében sem.

 

Jó, ha tudja az ember, hogyan is állunk a vásárlásokkal kapcsolatosan bevezetett járványügyi korlátozásokkal. Közös érdekünk, hogy nyelvi korlátok ez elé semmiképp se gördítsenek akadályt. A Kálvin téren egy ABC-ben  szintén így gondolták: 

Azaz:

65 személy egy év alatt nem maradhat a boltban 9 és 12 órák között!!!

De tényleg ne, semmiképp sem!

Két hónap kényszerszünet után kinyitott az M7-es székesfehrévári pihenőjénél működő M7 Bistro. Ez magyarország első autópályán lévő étterme, 40 éve üzemel, ilyen hosszú szünete nem is volt, mint amilyet a koronavírus miatti korlátozások okozott. Az első napok máris meghozták a helyen az első, térfigyelőkamerákkal rögzített lopást.

Vajon mit vitt ki az arra járó vendég? A bejárathoz tett fertőtlenítőszert.

A parkoló bejárata

  A felvételekről nem csak az derült ki, hogy a nézelődő vendég kezében maradt a fertőtlenítő szer, de az is, hogy ezt többször is megcsinálta.

Most valahol mossa kezeit.

Rovatok