Index Vakbarát Hírportál

Pálúr Krisztina

moana

Legrövidebb interjú2 perc

Leghosszabb interjú70 perc

Véletlenül ki/letörölt interjú1

Kedvenc interjús ereklyeKözös kép Tommy Ramone-nal

Hawaiiról érkezik az egyik legtökéletesebb nyári étel Hawaiiról érkezik az egyik legtökéletesebb nyári étel

Nem, nem az ananászos pizza, hanem a könnyű, egzotikus és egészséges poke, vagyis pontosabban poke tál. Ráadásul még otthon is el lehet készíteni, ha valaki szívesen molyol sok hozzávalós ételekkel.

augusztus 2. 20:14

Hevesig mentünk, hogy megtudjuk, mennyire menő a töltött paprika és a kovászos uborka Hevesig mentünk, hogy megtudjuk, mennyire menő a töltött paprika és a kovászos uborka

Nyári hűsítő leves kovászos uborkából és joghurtból, illetve fine dining krumplistészta is akad az egri bikavér megyéjében.

július 28. 16:53

Meghalt Olivia de Havilland, az Elfújta a szél Melanie-ja Meghalt Olivia de Havilland, az Elfújta a szél Melanie-ja

104 évesen Hollywood aranykorának utolsó tanúja volt. Abban az időben egyszerre kezelték sztárként és rabszolgaként a színészeket, de ő fellázadt a kizsákmányolás ellen.

július 27. 00:08

Egy atlantai házaspár igencsak meglepődött, amikor a postaládában egy olyan levelet találtak, amit Cody Timsnek címeztek. Cody Tims ugyanis a macskájuk, ami 12 éve pusztult el, és aminek hamvait egy dobozban őrzik. A levélben egy regisztrációs űrlap volt egykori kedvencük nevével.

Az Egyesült Államokban ugye idén elnökválasztás lesz, és csak az voksolhat, aki előzetesen regisztrált. Georgia állam illetékes hivatala tagadta, hogy a levelet ők küldték volna, de az USÁ-ban egyéb szervezetek is kampányolhatnak amellett, hogy az emberek menjenek szavazni, és - írták a sajtóközleményükben - ők "mindenféle levelezési listát felhasználva" küldözgetnek regisztrációs kérelmeket. 

 

Persze, ha Cody még életben lenne, akkor sem szavazhatna, hiszen macskaként nem rendelkezne a megfelelő iratokkal. 

Nem, nem baj, mert egyelőre nincs is ilyen vicc. Viszont a címben írt szituáció valós. A chicagói Shedd Aquarium pingvinjeinek az elmúlt hónapokban több kalandban is volt részük. Először csak házon belül vitték el őket sétálni, hogy legyen valami kis izgalom a látogatómentes időszakban, és ugyan most már újra kinyitottak, a madarak nem akarták megfosztani a különleges élményektől, elvitték hát őket a helyi természettudományi múzeumba, ahol Izzy és Darwin többek között megtekintett pár dinoszauruszcsontvázat is. 

 

Két napig bujkált az erdőben egy lengyel férfi és a pumája. Igen, puma mint a nagymacska. A rendőrség  drónokkal és helikopterrel kereste őket, és nem tudta kizárni, hogy az egykor Afganisztánban szolgált veteránnál további "veszélyes eszközök" lehetnek, egy terrorelhárító egységet is bevetettek. A férfi végül feladta magát, írja az MTI.

Nubia, a puma és gazdája azután fogta menekülőre, miután az egyik állatkert munkatársai egy bírósági döntés nyomán megpróbálták elvenni a férfitől az állatot, melyet illegálisan tartott Ogrodzieniec községben lévő otthonában. Szemtanúk szerint a férfi azt kiáltotta az állatkert igazgatójának, hogy a puma az ő gyereke, akit felnevelt, és sohasem fogja odaadni. Ezt követően késsel fenyegette az intézmény dolgozóit. 

A férfi hat évvel ezelőtt vette az állatot, és rendszeresen posztolt a közösségi oldalakra arról, hogyan játszadoznak. Mielőtt a bíróság úgy döntött volna, hogy át kell adnia pumáját a poznani állatkertnek, kétszer is pénzbüntetést szabtak ki rá, és nemrég közösségi pénzgyűjtést is indított, hogy fedezni tudja a jogi költségeket, olvasható a New York Times cikkében.

 

Rovatok