Index Vakbarát Hírportál

Pálúr Krisztina

moana

Legrövidebb interjú2 perc

Leghosszabb interjú70 perc

Véletlenül ki/letörölt interjú1

Kedvenc interjús ereklyeKözös kép Tommy Ramone-nal

Bálint gazda: 100 év alatt rengeteg tapasztalatot szerez az ember Bálint gazda: 100 év alatt rengeteg tapasztalatot szerez az ember

Idén lett 100 éves az ország kertésze, amit egy újabb életrajzi könyvvel és egy saját esttel is megünnepel.

szeptember 18. 16:13

Fear Inoculum: Saját magát dolgozta fel a Tool, de bejött Fear Inoculum: Saját magát dolgozta fel a Tool, de bejött

13 évet kellett várni a zenekar ötödik albumára. Meghallgattuk, hogy kiderüljön, megérte-e a kényszerböjt.

szeptember 17. 05:26

Két napig égtek a bálák Sárszentmihályon

Ötszáz körbála kapott lángra szombaton.

szeptember 15. 23:49

Négyszázezer forintnak megfelelő összeget fizet az amerikai USDish, aki megnyeri az általuk meghirdetett játékot. Ahhoz, hogy valaki indulhasson, október középéig ki kell töltenie egy jelentkezési lapot, és a szükséges adatok begépelése után maximum 200 szóval le kell írni, miért ő a tökéletes jelölt arra, hogy megnézzen 13 King-közeli filmet. 

Az 1300 dollárért meg kell dolgozni. A nyertesnek dokumentálni kell, hogy hányszor ijedt meg, hogy mennyire ugrott meg a szívverése és hogy mennyire nehéz volt az alvás a mozizás után. A másik hátulütő az, hogy a cég előre összeállított egy listát a megnézendő filmekből, és ettől nem lehet eltérni. Ez lenne az: 

 • Carrie (az eredeti vagy a felújított változat)
 • A kukorica gyermekei
 • Christine
 • Creepshow - A rémmesék könyve
 • Cujo
 • Álomcsapda
 • Az(az eredeti vagy a felújított változat)
 • A köd
 • Kedvencek temetője (az eredeti vagy a felújított változat)
 • Borzalmak városa
 • Ragyogás
 • Sorvadj el!
 • Tortúra

De hogy valami jót is írjunk, amellett, hogy a győztes minden filmet ingyen nézhet meg, kap egy aktivitásmérőt is, valamint olyan, az otthoni moziélményhez nélkülözhetetlen kellékeket, mint a pattogatott kukorica, egyéb nassolnivalók és egy jó puha takaró, meg persze Stephen King-ajándéktárgyakat, és egy kupont, amivel elmehet a moziba az Az - Második fejezet vagy a Doctor Sleep egyik vetítésére. (via CNN)

A 64 éves João Stanganellinél 38 éves korában diagnosztizálták a vitiligo nevű bőrbetegséget, ami pigmenthiányos foltok formájában jelentkezik. A brazil úrnak soha nem származott kellemetlensége abból, hogy ebben a betegségben szenved, de tudja jól, hogy nem mindenki ilyen szerencsés. A horgolt babái, aminek hasonló foltjai vannak mint neki, viszont sokat segítenek azoknak a vitiligós gyerekeknek abban, akik önbizalomhiányban szenvednek, hogy könnyebben elfogadják magukat - írja a CTVNews.ca.

João Stanganelli csak az unokája miatt szerette volna megtanulni, hogyan kell horgolt babákat készíteni, és mivel azt akarta, hogy az ajándék rá emlékeztesse a kislányt, ezért a játékbaba is kapott foltokat. 

Az első, unokájának szánt babát látva az ismeretségi körből egyre többen kérték meg arra, hogy nekik is horgoljon valami szépet, és egyre több és több megrendelés érkezett, volt, aki azt szerette volna, ha egy kerekesszékes babát készít neki, van, aki hallókészüléket kért kiegészítőként a játékra. Stanganelli pedig boldogan teljesíti ezeket, hiszen a visszajelzésekből úgy tűnik, nagyon is szükség van a munkájára. 

 

fsgdfagdf

 

25 évvel ezelőtt, pontosabban 1994. szeptember 22-én mutatták be a Jóbarátok sorozat első epizódját. A negyedévszázados évforduló remek marketingértékkel bír,  a Lego egy külön szettet dobott piacra, a fast fashion boltokat pedig elárasztották a Jóbarátok-pólók, és a lehetőséget maga Ralph Lauren sem hagyhatta ki.

A sorozat rajongói nyilván sejtik, hogy az amerikai divattervező miért döntött úgy, hogy saját kollekcióval ünnepel. Igen, Rachel Green (Jennifer Aniston) egy ideig az ő alkalmazottja volt, és lányok és nők ezrei akartak úgy öltözködni mint ő. 

A Jóbarátok-darabokkal két márka, a Polo Ralph Lauren és Lauren Ralph Lauren kínálatában is találkozhatunk, az árakban pedig nagy a szórás, egy fehér ing például 69 dollár (kb. 20 800 Ft), egy lila kordnadrág 115 dollár (kb. 35 ezer Ft), de bőrdzsekiért 789 dollárt (kb. 240 ezer forintot) kérnek.

A teljes kollekciót itt lehet megtekinteni!

Rovatok