Index Vakbarát Hírportál

Pálúr Krisztina

moana

Legrövidebb interjú2 perc

Leghosszabb interjú70 perc

Véletlenül ki/letörölt interjú1

Kedvenc interjús ereklyeKözös kép Tommy Ramone-nal

Mit kapsz, ha keresztezed a karfiolt a csirkével? Mit kapsz, ha keresztezed a karfiolt a csirkével?

Téved, aki azt hiszi, hogy a vegetáriánusok pörgetik a műhús-bizniszt, mert igazából a húsevők haraptak rá egy újabb lehetőségre. A jövő a keveréké?

tegnap, 12:50

Az X-Faktorból a mentorok érdeklik leginkább az embereket Az X-Faktorból a mentorok érdeklik leginkább az embereket

Igaz, kicsit többet találkozni a nevükkel negatív, mint pozitív hangvételű szövegben.

november 13. 15:51

Két hét alatt ötvenezren vettek jegyet a Drakulics elvtársra Két hét alatt ötvenezren vettek jegyet a Drakulics elvtársra

Az elmúlt év magyar filmestermését nézve ez nem is rossz teljesítmény.

november 13. 15:24

A nagyvárosi közlekedés bosszantó helyzetek véget nem érő láncolata, és nemcsak annak különböző szereplői között feszül néha áthidalhatatlannak tűnő ellentét, hanem az ugyanabba a kasztba tartozók között is vannak feszültségek. Igen, néha járókelő járókelőnek is farkasa.

Yosef Lerner feltöltött Youtube-csatornájára egy videót, amiben bemutatja fantasztikus találmányát, a gyalogosdudát. A biztonsági övből és egy autó kormányából kialakított kis eszközzel bármikor jelezheti a kedves járókelő, ha úgy érzi, feltartja a többi ember, ha nem tud haladni a neki megfelelő tempóban, ha egy autó nem adja meg az elsőbbséget a gyalogátkelőhelynél és így tovább. Ismerős helyzetek? 

 

A Gizmodo szerint Lerner honlapján meg is lehet rendelni a hordozható dudát 699 dollárért (kb. 211 ezer forint). Bár eredetileg azt írták, csupán a prototípust lehet majd megvásárolni, a művész állítólag felvette velük a kapcsolatot, és azt írta, 10 darab dudát fog legyártatni. Ezeknek egyelőre persze nyoma sincs Lerner webshopjában

Mielőtt komolyan vennénk az ötletet, nem árt tudni, hogy Yosef Lerner reklámszakemberként dolgozik. És aki odafigyel a szövegre, ami a videóban hallható, rájöhet, hogy ez egy fricska azoknak, akik indokolatlan helyzetekben/indokolatlanul sokszor használják a dudát a volán mögött ülve.

Ledudálná gyalogostársait?

 • 808
  Bármikor. Remélem, valamelyik cég tényleg megcsinálja a gyalogosdudát.
 • 312
  Nem, és az autósoknak is csak indokolt helyzetben lenne szabad használni a dudát.
 • 164
  Nem, udvariasan jelzem, ha valaki miatt nem tudok haladni.
 • 34
  Nem, felveszem a többiek tempóját.

Az 50 megújuló állomás projekt keretében a zuglói megállóhelyet is átépítik, és  - mivel az állomást nem zárják le a munkálatok idejére - ez azzal jár, hogy az utasok nem kolbászolhatnak össze-vissza. Hogy mikor merre lehet közlekedni és merre nem, arról természetesen egy hivatalos közleményt kiadtak. Íme a szöveges matekpéldák világát idéző tájékoztató: 

 • November 11-én és 12-én az „A” vágány melletti peron a gyalogos feljárótól körülbelül 150 méter hosszban korlátozás nélkül használható. A perontető végétől mindkét irányban 30-30 méteres területet lezárnak, az aszfalt bontása és a térkövek lerakása miatt. A vonatok mindkét irányban a peron Kőbánya-Kispest felőli végén állnak meg, azok első 6 kocsija használható le- és felszálláskor.
 • November 13-tól 14-ig a peron a gyalogos feljárótól a perontető végéig gyalogosforgalomra korlátozás nélkül használható. A további munkák miatt az „A” vágányon közlekedő vonatok a peron Nyugatihoz közelebb eső részén, a „B” vágányon közlekedő vonatok a Kőbánya-Kispest felé eső részén állnak meg. A vonatok első 6 kocsiját használhatják az utasok le- és felszálláskor.
 • November 15-től december 14-ig a peron Kőbánya-Kispest felőli oldalát 200 méter hosszon lezárják. A vonatok mindkét irányban a peron Nyugatihoz közelebb eső részén állnak meg, az első 7 kocsit használhatják az utasok a le- és felszálláskor.

Az 54 éves Craig Dickmann békésen horgászott a York-félszigetnél, amikor egy 2,5 méteres krokodil bukkant elő a vízből, és elkapta a férfi lábát, illetve karját, majd megpróbálta lehúzni magával a mélybe. Craig Dickmann dulakodás közben megpróbálta kinyomni az állat szemét, és a taktikája bevált, ki tudta magát szabadítani. 

A vadőrként dolgozó férfi a lábán és a karján is komoly sérüléseket szenvedett, de így is sikerült elautóznia a vadvédelmi központig. Innen helikopterrel szállították el egy közeli kórházba, ahol azonnal meg is műtötték. Állapota stabil.

Az elmúlt hónapokban több krokodiltámadás is volt az Ausztrália északkeleti részén található Queenslandben. Márciusban két horgász két napot töltött egy fán kuporogva, mert a környező vizek tele voltak krokodilokkal, októberben pedig egy hüllő elkapott egy kutyát, ami bemerészkedett a folyóba. 

(CNN)

Rovatok