Index Vakbarát Hírportál

Pándi Balázs

Pándi Balázs

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

Hat évig kell várni egy bokaprotézis-műtétre Magyarországon Hat évig kell várni egy bokaprotézis-műtétre Magyarországon

A SOTE Ortopédiai Klinikája végez egyedül ilyen műtétet.

október 19. 23:58

Építési engedélyt kapott a barcelonai Szent Család-templom. 136 év után. Építési engedélyt kapott a barcelonai Szent Család-templom. 136 év után.

A templom vagyonkezelői tíz év alatt 36 millió eurót fognak fizetni a városnak, amiből fejlesztéseket fognak finanszírozni.

október 19. 20:20

Meghalt a motoros, aki délután a XVIII kerületben autóval ütközött

A Nefelejcs és Lenkei utcánál teljes szélességben lezárták a vizsgálat idejére.

október 19. 18:39

Mint korábban megírtuk, a rendőrség nyomoz a Basky néven Banksy stílusában alkotó ismeretlen művész ellen, aki megénekelte már Orbán Viktort vonaton ülve, újabban pedig repülővel közlekedve is. A rendőrség megkereste a Kétfarkú Kutyapártot, akik a művészetet hívták segítségül a válaszadáshoz. 

DrMáriás a közéletet a lényegénél megragadva, határt nem ismerő szorgalommal dolgozza fel országunk legabszurdabb embereit, történeteit és szinte nincs is olyan hét, amikor ne nevettetne és borzasztana el minket művészetével.Ez a hét se kivétel, most épp a pelenka-gate-ről, és a kétlábonállást luxuskiegészítőkkel szemléltető Orbán Ráhelt festette meg. A művész saját szavaival mondja el, hogy mire gondolta a kép megfestése közben:   

Orbán Ráhel neve hallatán az "Arany" szó jut az eszembe. Mivel nagyon szép és gazdag, nagyon drága és szép cuccokat visel, nagyon szép és drága helyeken nyaral.

Aranyom! - mondogatom sokszor magamban.

Nem csoda hát, hogy emiatt a századelő Bécsének gazdag világába, annak is aranykorába, a festményei megalkotásához aranyport és aranylemezeket felhasználó zseniális Gustav Klimt műtermébe varázsoltam őt.

Bevallom, sokat vívódtam azon, milyen is legyen művészi ábrázolása, beállítása, arckifejezése, s végül a modern, trendi, magazinszerű, manökenszerű, sovány és elegáns, univerzálisan cuki megoldást választottam. Annyira arany, hogy színmetál.

Az alkotás november 27-én az A38 Hajón nyíló Magyar Nemzeti Festészet című tárlatomon lesz először látható számos más új alkotás társaságában.

Íme a kép:

Felkerült az Ebay-re a drága sportkocsikat gyűjtő jazz-legenda Miles Davis egyik kedvenc járgánya. Az 1980-as 308 Ferrari GTSI szeptember 18-án került fel, és az aukció 10 napig tart, amit Davis halálának 27-ik évfordulóján zárnak le. 

A cikk írásakor az 1 dolláros kezdőlicittel induló kocsi épp 75 ezer dollárnál járt, ami nagyjából 20 és fél millió forint körüli összeg, így nem túlzás kijelenteni, hogy minimum egy kisebb budapesti lakás árát kell majd leszurkolnia a győztesnek, de ugye még hátra van kicsivel több mint 4 nap.

Az aukció galériáját érdemes átpörgetni, mert az eredetiséget igazoló dokumentumokon kívül egy fekete-fehér kép, amin barátnője Cicely Tyson beszél Mileshoz, valamint Jim Rose turnémenedzserhez.

  

Rovatok