Index Vakbarát Hírportál

Pándi Balázs

Pándi Balázs

szerkesztő-riporter Videó

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

Madár miatt zuhant le Szíriában egy orosz katonai helikopter

A tervszerű kiküldetésen résztvevő két katona meghalt.

május 7. 23:05

Jóval károsabb a turizmus a klímára nézve, mint eddig gondoltuk

Egy Ausztráliában végzett kutatás az első, ami az éttermek és egyéb fogyasztási cikkeket is számításba veszi.

május 7. 22:55

Párszáz ember jelent meg az alakuló ülésre időzített első tüntetésen Párszáz ember jelent meg az alakuló ülésre időzített első tüntetésen

Az élőlánc egyelőre nem nagyon akar összejönni a Parlament körül.

május 7. 19:57

Magyarázkodásra kényszerült a FEZEN szervezője, miután többen nekiestek, amiért az eklektikus zenei fesztivál fő fellépői közé bekerült Dj Bobo és Pitbull is. A heves, ortodox zenerajongókat a szervező terjedelmes posztban próbálja a megértés felé terelni. 
Aggodalomra valójában nincs ok, mert ahogy a posztban is szerepel, a többi évhez hasonlóan idén is záporozni fognak a recsegő gitárok, ha nem is azon a színpadon ahol Pitbull meg Dj Bobo játszik. Egyébként ha már így összegyűltünk, megosztom azt a nekem is friss információt, hogy az egyik Szigeten nem más gitározott alkalmazott zenész minőségben, mint Jeffrey Dunn, azaz Mantas a Venomból!  A szervező reakciója a kommentekre alább olvasható:

Van, aki szerint egy közönséges tahó, van, aki szerint pedig a legnagyobb mélységekig hatoló, példa nélküli zseni Mark Kozelek. Az biztos, hogy koncertjei, és megmozdulásai szélsőséges érzelmeket váltanak ki, legyen az egy dal az anyukájáról, vagy arról, ahogy a War On Drugs tagjait a hímtagja felé irányítja. 
Hétfő este nyilvánossá vált azonban, amit eddig csak pletykaszinten lehetett hallani, hogy még idén Budapestre látogat, a hol a saját neve alatt, hol Red House Paintersként, hol pedig Sun Kil Moonként alkotó és turnézó Mark Kozelek. A koncert a Művészetek Palotájában lesz október 22-én.

Ha már így összejöttünk, el is mesélek gyorsan egy saját történetet arról, ahogy a holland Incubate fesztiválon engem is beleszőtt a dalaiba az énekes egy pár évvel ezelőtt.


A tilburgi koncert egy nagyjából 1000 fős koncertterembe volt lekötve, ami nagyjából a harmadáig telt meg. A színpadra kivánszorgó Kozelek végigmérte a közönséget, majd csalódottan kifejtette, hogy nagyon furcsa érzés, hogy a sok ember mellett kétszer annyi üres széknek kell játszania, majd megpillantotta az első sorban lévő egyetlen üres széket, pont vele szemben. Megkérte a közönséget, hogy valaki üljön már oda. Mivel az első sor szélén ültem, eléggé megszólítva éreztem magam ahhoz, hogy felálljak, és elfoglaljam a feszültség fő forrásának számító széket. 
Kozelek azon túl, hogy rögtön megköszönte segítségemet, a hasselhofi magasságokban szárnyaló bátorságomat még azzal honorálta, hogy több számban is rám nézett, és a spontán dalaiban megemlített, mint a szakállas metálrajongó barátját. A koncert vége felé még arról is szó volt, hogy átjön megnézni a holland Heretic koncertjét, de végül nem jött, és jól is tette, mert az csapnivalóan szar volt. 

Közel nyolcezer győri szavazott arról az elmúlt hetekben, hogy milyen dalok szóljanak idén a megyeszékhely két hangos szökőkútjából -írja az MTI. 

A városban kísérleti jelleggel szavaztatták meg, hogy milyen dalok szóljanak a Megyeház téri, valamint a Duna és a Rába találkozásánál lévő szökőkutakból. 

A szavazás eredménye szerint a következő dalok fogják feldobni, vagy megkeseríteni a lakosok életét a Megyeház téren:

  • Ed Sheeran: Shape of You  
  • Dallos Bogi: Már nem zavar
  • Republic: 67-es úton  
  • Queen: Bohemian Rhapsody
  • Erkel Ferenc: Palotás

A Duna és a Rába találkozásánál fekvő szökőkútból a következő dalok fognak feltörni:

  • Ákos: Ilyenek voltunk  
  • Andrea Bocelli & Sarah Brightman: Time To Say Goodbye
  • Liszt Ferenc: Szerelmi álmok 

Az 1970-es években épült Megyeház téri szökőkutat két éve újították fel közel százmillió forintból, ekkor alakították ki a hang- és fényjátékra alkalmas berendezéseket. Az önkormányzat tervei szerint idén is felújítanak néhány szökőkutat a városban. 

Rovatok