Index Vakbarát Hírportál

Pándi Balázs

Pándi Balázs

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

Csak a Magyarországra belépők használhatják a röszkei közúti határátkelőt vasárnap

Az autópálya-átkelőn folyamatos a kiléptetés is.

augusztus 24. 23:06

Síparadicsomban rejtőzködött a Macedóniában elfogott német kokaincsempész

Az elfogott férfi hónapokon át rejtőzködött egy házban 60 kilométerre Szkopjétól.

augusztus 24. 21:54

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket a lángoló Amazóniában Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket a lángoló Amazóniában

A bolíviai kormány egy átalakított Boeing 747-est vet be az ország keleti részében tomboló erdőtüzek eloltására.

augusztus 24. 20:46

Az emberek természethez való viszonya egészen furcsa, valami nagyon félrement a világban.

Egyrészt az Amazonas-medencében lángol az esőerdő. Annak ellenére, hogy Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció képviselője már három hete írt egy levelet a Föld tüdejének védelmében (before it was cool). Másrészt Kecskeméten rekordott döntöttek azzal, hogy 542 ember ivott egyszerre kecsketejet.

Egyetlen dolgot nem értek, hogy én miért nem voltam meghívva az utóbbi eseményre, ugyanis nagyon szeretem a kecsketejet. Majd talán jövőre, és akkor 543-an új rekordot döntünk. Ha még lesz élet a Földön.

A periférikus zenéket hallgató embereknek egyáltalán nem ismeretlen Ryosuke Kiyasu, aki a Sete Star Sept nevű noisecore zenekarával többször is járt Magyarországon. Egy időre pedig a mainstream média is foglakozott vele a maga 15 percében, amikor kikerült Facebookra egy berlini performanszának a vége, amihez egy pergődobot és egy asztalt használ, illetve esetenként mikrofont. A BBC egy értelmezéshez támpontot adó videót is forgatott vele. 


Akik túljutottak azon, hogy "ezt én is meg tudnám csinálni", és élőben is át akarják élni, ahogy Kiyasu felrobban a pergődobjával, este a Vittulában tudják megnézni. További információk ezen a linken. 

Novák Előd helyében már a pingvin-pedofília megelőzése miatt indítanék karavánt a berlini állatkert bejáratához, ugyanis a gyermekek szeme előtt vett oltalmába egy tojást két azonos nemű pingvinből álló pár az állatkertben, és gondozza azt folyamatosan.

A 10 éves pingvineknek azután adták oda a tojást, hogy júliusban az állatkert egyetlen nőstény királypingvinje nem gondozta tojásait. 

Az állatkert szóvivője szerint annál nagyobb érdeklődést mutatott a két hím, akik abban a pillanatban gondozni kezdték a tojást, ahogy eléjük tették. A pár azóta is mintaszülő  módjára viselkedik, folyamatos váltásban tartják melegen a tojást. 

A boldog pingvinek szeptemberre várhatják a fióka születését.

(Independent)

Rovatok