Index Vakbarát Hírportál

Pintér Luca

pl
Az Indexért tüntettek, a tömeg vastapssal köszönte meg a szerkesztőség munkáját Az Indexért tüntettek, a tömeg vastapssal köszönte meg a szerkesztőség munkáját

A tüntetők a lap óbudai szerkesztőségétől vonulnak a Karmelita épületéhez. Rengeteg a fiatal.

július 24. 18:06

A koronavírus miatt idén elmarad a Nobel-díjak átadása A koronavírus miatt idén elmarad a Nobel-díjak átadása

Utoljára 1956-ban mondták le az eseményt a Magyarország elleni szovjet invázió elleni tiltakozásul.

július 21. 19:35

Autómentőbe rohant egy autó az M1-esen, egy ember meghalt Autómentőbe rohant egy autó az M1-esen, egy ember meghalt

A halálos baleset a Budapest felé vezető oldalon, a 152. kilométernél történt.

július 21. 19:11

Pont egy hónapja, június 21-én született meg a Debreceni Állatkertben az ország egyetlen recés zsiráfcsaládjának újabb tagja

Zahara.

A bébi egyébként 170 centi, születésével pedig 153-ra nőtt az Európai Fajmegőrzési Tenyészprogram (EAZA EEP) keretében gondozott európai állomány egyedszáma, közölte az állatkert a Facebookon.

A recés zsiráf egyébként természetes élőhelyén ma az egyik legritkább zsiráfalfajnak számít; az emberi eredetű tényezők, többek között az orvvadászat, élőhelypuszítás és –átalakítás, illetve a katonai konfliktusok következtében ma már csak Szomália, Etiópia és Kenya területén fordul elő, és „veszélyeztetett” besorolással szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

Vasárnap óta ha nem alkohollal tompítom a valóságot, sírok. Sírok, mert tehetetlen vagyok és dühös.

Az Index előtt egy olyan szerkesztőségben dolgoztam, ahol minden számított, kivéve a tehetséget. Szenvedtem, és ha nem jön TSZA levele, ma már biztosan nem vagyok újságíró. De jött, és tavaly sikerült az, amiről addig azt gondoltam lehetetlen. Mert hogy az Indexhez már évekkel korábban is próbáltam bekerülni, de egyszerűen képtelenség volt. Amikor tavaly sikerült a lehetetlen, a világ legboldogabb embere voltam. Meg persze rohadt büszke! Az első pár hónapban persze rendesen be voltam szarva, hogy felnőttem-e a feladathoz, elég jó vagyok-e ide, hiszen az Indexre írni elképesztő nagy felelősség. Ez a top szerkesztőség top emberekkel! De felnőttem és egyre jobban imádtam. Úgy éreztem, végre a helyemen vagyok! Az Indexnél visszakaptam azt az érzést, motivációt, nevezzük akárhogy, amiért sok éve újságíró lettem.

Szabad voltam.

Amit megálmodtam, megvalósíthattam, és tudtam, hogy a munkámnak van hatása. Az Indexnél mindig volt visszajelzés, hogy jól csinálom-e, esetleg rossz úton járok... És itt még a robotoló hírügyeleteket is képes voltam elviselni.

Most olyan, mintha egy székhez szíjaztak volna, hogy végignézzem, ahogy le akarják rombolni ezt a mindent, az életem nagyon fontos részét. És azt akarják, hogy ne tehessek semmit.

Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke még kedden reggel, túl nagy lendülettel rohant fel az alelnöki különgép, az Air Force 2 lépcsőjén, és az utolsó lépcsőfokokon megbotlott. A 61 éves alelnök meglehetősen gyorsan reagált, és egy nagyobb, kellemetlenebb pofára esést hárított. Felpattant, hátrafordult és integetett egyet, ezzel is jelezve, hogy minden oké.

Íme a pillanat: 

Pence egyébként Wisconsinba tartott, ahol Betsy DeVos oktatási miniszterrel közösen egy, az iskolaválasztásról szóló kerekasztalbeszélgetésen vett részt, írta a Fox News.

Rovatok