Index Vakbarát Hírportál

Presinszky Judit

BESZTOF
Kúria-Alkotmánybíróság 3-3: alaptörvény-ellenes a Fideszt elmarasztaló Kúria-végzés Kúria-Alkotmánybíróság 3-3: alaptörvény-ellenes a Fideszt elmarasztaló Kúria-végzés

Hónapok óta tart a pingpong a Fidesz aláírásgyűjtésének ügyében.

2 órája

Két órán át zárva volt Ferihegy, mert megsérült a futópálya Két órán át zárva volt Ferihegy, mert megsérült a futópálya

Egy betondarab kifordult, amitől egy leszálló gép defektet kapott. Este nyolckor megindult a forgalom.

3 órája

Annak idején bingózni jártak az angol Kettering település hatalmas épületébe a játék szerelmesei, aztán a hely ez év januárjában bezárta kapuit. 

Nem kongott azonban sokáig üresen, bár valószínűleg nem pont úgy indult meg benne újra az élet, mint ahogy azt a városvezetőség szerette volna.

A csarnok majdnem minden egyes négyzetcentijén marihuána-termesztés zajlott.

De annyira, hogy a teremben nagyjából semmilyen mozgástér nem maradt, annyira fullon volt fűvel. 

Ezzel a termesztők pedig közel évi egymilliárd forintnak megfelelő fontot kerestek össze.

A rendőrségnek akkor tűnt fel, hogy valami nem stimmelhet a helyen, amikor fűszagot kezdtek el érezni az épület környékén. Rendőrkutyákkal bemasíroztak a terembe, ahol aztán feltehetőleg nem kis meglepetésükre konstatálták, hogy a berendezés az nagyjából kétezer ültetvényt takar. Bár a füvet lefoglalták, letartóztatás egyelőre nem történt az ügyben. (The Sun)

Egy Galwayből Dublinba tartó vonat mosdójában szülte meg gyerekét egy ír nő még kedden. Útközben az egyik vonaton dolgozó nő lett figyelmes a vonat mosdójából kiszűrődő sikoltozásokra, amikor pedig benyitott, a bent tartózkodó terhes fiatal nő azt mondta neki, épp megindult a szülése. Az utasok között épp volt egy orvos és két nővér, akik végül

a vonaton segítettek világra hozni a gyereket.

Miután a vonat megérkezett Dublinba, a nőt és a babát is kórházba szállították.

Az ír vasúttársaság ezért aztán felajánlotta a különleges körülmények között született babának, hogy

egészen huszonöt éves koráig ingyen vonatozhat velük.

(BBC)

"Listák nélkül."

Így hirdeti magát a néhány hónapja kisebb irányváltáson átesett Figyelő. Bár nem esett politikailag új fennhatóság alá, az új főszerkesztő, Deák Bálint szerint a Figyelő harcos kormányszócső helyett mértékadó, higgadt gazdasági lap szeretne lenni.

 

Úgy tűnik, egy régi Figyelő-hagyománnyal látszanak felhagyni, ennek jele lehet ez a plakát, amit a Válasz Online szúrt ki. Ezzel utalnak ugyanis a lap azon korábbi mélypontjaira, amikor 2018 tavaszán egy névtelen cikkben listázták Soros György állítólagos magyarországi embereit, majd még azon a nyáron egy újabb listában a túlzottan liberálisnak minősített akadémiai kutatókat neveztek meg.

A dolog pikantériája, hogy a plakátok a Mészáros Lőrinchez került Mahir Cityposter Kft. oszlopaira vannak kiaggatva, amiről április közepén kitiltották a HVG plakátjait.

Rovatok