Index Vakbarát Hírportál

Presinszky Judit

BESZTOF
Háromszáz fiút szervezhetett be az ISIS-be Hasszán F. Háromszáz fiút szervezhetett be az ISIS-be Hasszán F.

Több tanú is látta, hogy a vádlott kivégzéseket bonyolított le. A férfi állítja, ő végig Törökországban volt, ártatlan. Papírja viszont nincs erről.

november 15. 13:52

Karácsony szerint Orbán felrúgta a megállapodást Karácsony szerint Orbán felrúgta a megállapodást

A kormány által benyújtott, önkormányzatokat érintő törvénymódosítások értelmezhetetlenek, konfliktust generálnak, demokráciacsorbítók, mondják az Index által megkérdezett ellenzéki polgármesterek. Karácsony levelet is írt Gulyásnak.

november 14. 16:20

Lefejezős videót vetítettek az ISIS-tagsággal vádolt Hasszán F. perén Lefejezős videót vetítettek az ISIS-tagsággal vádolt Hasszán F. perén

Elkezdődött a Ferihegyen elfogott szír férfi pere. A vád szerint parancsnokként kivégzéseket szervezett és felügyelt, ő mindent tagad, és azt kérte, ne öljék meg. Az apát is meghallgatták.

november 13. 14:25

Egészen új szintre emelte egy chilei polgármester az újságírók elöli menekülést.

Figyeljük meg aprólékosan Evelyn Mattheit akció közben: előbb a legnagyobb stratégaként úgy tesz, mintha készségesen együttműködne az őt kérdező riporterekkel, közösen megtesznek pár métert, miközben láthatóan egy hosszú pillantással az eget kémleli némi felsőbb segítségért, majd hirtelen

a polgármester nekirugaszkodik, és az arcába tolt mikrofonok közül kitörve sprintbe kezd.

A sajtó láthatóan egy pillanatra nem is tudja hova tenni ezt az úgynevezett Evelyn-taktikát, egy rövid másodpercre még a levegő is megfagy az utcán. 

De Evelyn feltételezhetően nem lehet egy sportember, néhány száz méter után vágtázását abbahagyva megállt, és az őt üldöző újságírók kérdésire újfent válaszolgatásba kezdett. (via

A chilei helyzettel ebben a cikkünkben foglalkoztunk bővebben.

 

Persze Magyarországnak is kijutott az újságírók-üldözik-a-politikust futásból, ilyen volt, amikor Rogán Antal emberei mindent megtettek Rákosmentén, hogy az Index ne közelíthesse meg a főnöküket, még a művelődési házat is háromszor körbefuttatták kollégáinkkal.

Leszúrták a híres pelenkás Trump-óriáslufit Alabama államban. A ballon 2018 nyarán emelkedett először a levegőbe, amikor Donald Trump londoni látogatása alatt tüntetések kezdődtek az Egyesült Királyságban

Az óriáslufi szálltában hat méter magas volt, Trump jellegzetes sárga haját viselte a fején, pelenkát a kényes részein, és mobiltelefont szorongatott a kezében. 

Az amerikai elnök most Alabama államba látogat majd, és ugyanúgy fel akarták röptetni az óriáslufit, de egy mérges férfi késsel végighasította a hátát.

A rendőrség őrizetbe vette a bébitrump gyilkolót.

Aggodalomra semmi ok, a szervezőknek van tartalék-léggömbjük. (via)

A bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien kampányt indított a manspreading, vagyis a terpeszkedő utasok ellen - akik jellemzően férfiak -, és a helyes ülésmód mellett.

Legyél úriember, és ülj zárt lábakkal

- hirdetik a kampányban, ugyanis egyre több panaszt kapnak manspreadingelő utasokról, akik nem egy, hanem kettő vagy akár három ülést is képesek elfoglalni együltükben. 

Ehhez pedig egy felhívó kis plakátot is készítettek, íme.

Rovatok