Index Vakbarát Hírportál

Presinszky Judit

BESZTOF
Három évtizeddel a gyilkosság után egy kólásdobozon hagyott minta azonosította Három évtizeddel a gyilkosság után egy kólásdobozon hagyott minta azonosította

1989-ben megöltek egy egyetemista lányt Washingtonban. 2017-ben a gyanúsított egyik munkatársa segített a rendőröknek begyűjteni a férfi mintáját egy kukába dobott fémdobozról.

január 5. 22:59

Miért elégedetlenek Lucfalván a tanodával? Miért elégedetlenek Lucfalván a tanodával?

Egy kis Nógrád megyei zsákfaluban a helyi, többségben roma gyerekeket felzárkózásra és továbbtanulásra ösztönzik. A helyiek mégsem látják értelmét, és valahogy mindenhonnan kiteszik őket. A tanoda ma kezd a harmadik helyen – egy öltözőben.

január 3. 11:01

A férfi, aki a náci Németországból hét és fél év alatt elkajakozott Ausztráliába A férfi, aki a náci Németországból hét és fél év alatt elkajakozott Ausztráliába

Ahol aztán hat évre jól letartóztatták, mert épp kitört a második világháború, és az ellenséges országból érkező Oskar Specket nem nézték jó szemmel.

2018. december 29. 23:43

Megy Kínában egy reality műsor, "I, Actor" (Én, a színész) címmel. Annak van egy szereplője, Jing Boran, akinek olyan apró alkalmatosság van a hallószervében, amit valamiért nem akarnak, hogy a nézők meglássanak:

a rettegett fülbevaló egy férfi fülében.

Ezért aztán rendesen kiblőrözik Jingnek azt a bizonyos fülcimpáját. 

De nemcsak a botrányos fülbevalók nem mehetnek le néhány kínai tévéadón. Tavaly a kínai médiahatóság például azt nem engedte, hogy tetovált színészek jelenjenek meg néhány helyi tévécsatornán, de a homoszexualitás témája sem illik a kínai tévé arculatába. Így például a 2018-as Eurovízión szabályosan kitakarták az LGBT-közösség egyik jelképét, a szivárványszínű zászlót az adásból.

Egy helyi egyetem professzora szerint a kormány áll a fültakaró-döntés mögött, mert így akarják lecsökkenteni a nyugat befolyását a kínai popkultúrára. A helyi rajongók persze rögtön kikeltek magukból, hogy hol van itt a nemegyenlőség, ha csak a nőknek lehet fülbevalója. (CNN)

Elég ütős reklámot talált ki magának az AeroMexico repülőtársaság: mivel sokkal kevesebb észak-amerikai utazik Mexikóba, mint fordítva, így mindenki, akiben csörgedezik némi mexikói vér, kedvezménnyel repülhet át hozzájuk.

Ahány százalékban mexikói az ember, pontosan annyi százalék a kedvezmény is.

A reklámban megkérdeznek párt embert, hogy átutazna-e Mexikóba, mire a válasz - nem nagy meglepetésre - az, hogy nem, pedig a burrito meg a tequila az jöhet ezerrel. Aztán nagyokat döbbennek, mikor megtudják, hány százaléknyi mexikói DNS-ük is van. A kedvezményes repülőjegyre pedig természetesen még a szemük is felcsillan.

 

A reklám tavalyi, de az egyre forrongóbb trumpi politikai hangulatban még mindig elég aktuális. 

(CNN)

Pedig még esküvőkön is énekel!

Abdul Salam Maftoon a helyi tehetségkutatón indult el, amikor az egyik zsűri felhívta arra a figyelmét, hogy épp csak egy kicsit néz ki úgy, mint a kanadai miniszterelnök. Néhány rajongója viszont már ennél is tovább ment, és valósággal úgy tekintenek rájuk, 

mint az ikerpárra, akit születésüknél választottak el egymástól.

Bár Maftoon állítja, korábban nem is hallott a kanadai hasonmásáról, és hát van is köztük tizennyolc év (az afgán huszonkilenc éves), de szerinte ez a kis hírnév még jót is tehet neki, és akár még a versenyt is megnyerheti. Most már azt is reméli, hogy egyszer találkozhat Trudeau miniszterelnökkel. 

Így énekel egyébként Maftoon a tehetségkutatóban:

 

(Sky News)

Rovatok