Index Vakbarát Hírportál

Presinszky Judit

BESZTOF
Gulyás: Indokolatlan a hisztériakeltés a szülőosztályozós kérdőívek miatt Gulyás: Indokolatlan a hisztériakeltés a szülőosztályozós kérdőívek miatt

Az Erzsébet-táborokban kérték a gyerekeket, hogy osztályozzák a szüleiket, nagyszüleiket és testvéreiket.

2 órája

Gulyás a siklóernyős balesetről: Ott keressünk politikai felelősséget, ahol ennek van értelme Gulyás a siklóernyős balesetről: Ott keressünk politikai felelősséget, ahol ennek van értelme

A parlamentben kérdezték a kormányt, hogy ki a felelős a honvédségi mentés miatt életveszélyes állapotba került siklóernyős ügyében.

2 órája

A parlament kedden szavaz arról, hogy ne legyen jogállami feltételekhez köthető a kedvezményes EU-hitel A parlament kedden szavaz arról, hogy ne legyen jogállami feltételekhez köthető a kedvezményes EU-hitel

Hétfőn megszavazták, hogy kedden erről kivételes eljárásban tárgyalnak.

3 órája

2017., szerda, első nap, nem kellett reggeli, úgy izgultam, és a biztonság kedvéért jó korán bementem a 9-essel, hogy ne én legyek az, aki akkor érkezik, amikor már mindenki a helyén ül. Huszonhárom éves voltam, zöldfülű, és a legelső politika rovatos napindító értekezletemen az egyetlen nő. Senkit nem ismertem, de (majdnem) mindenki nagyon kedvesen bemutatkozott, kezet ráztunk az asztal fölött, majd Rovó Attila megkérdezte tőlem, min dolgozom aznap. Bármin, válaszoltam, persze fogalmam sem volt róla, mit hol vagy hogy kezdjek. Aznap leadtam egy egyetlen sorból álló hírcikket. Igen, ennyi: cím és egy nyamvadt sorocska. Persze nem jelent meg, hiába kerestem izgatottan a címlapon.

Soha korábban nem csináltam újságot, elképzelésem sem volt, hogy működik egy szerkesztőség a gyakorlatban, de már az elején tudtam, hogy én ezzel akarok foglalkozni, sőt,

nem csak ezt akarom csinálni, de itt akarom csinálni, az Indexnél.

Azóta eltelt kis túlzással három év, írtam az egysorosnál hosszabb cikkeket is, hibáztam is párat, tanultam belőlük, megvoltak a könnyek, a verejték, a kihívások, a nevetések, mondjuk a kollégáim néha valóban iszonyatos szóviccein, de az indexes csapatmunkát nem veri semmi, ahogy a szabad és kreatív közeget sem.

És nem akarom, hogy a közeljövőben arról kelljen beszélnem, milyen volt az utolsó napom az Indexnél. Mert biztos vagyok benne, hogy soha többé nem lesz ilyen.

"Ausztria. Megérkezni és újjászületni", hirdeti magát Instagramon a Visit Austria nevű oldal.

A hirdetés leírása alapján a határnyitások megnyitását akarták meglovagolni, és Ausztriába invitálni az embereket ---

--- a fotón viszont van egy kis bökkenő:

Budapest.

Szép ez az Ausztria a budai várral és a budai rakparttal!

Update: A kampányhoz készült videóból aztán kiderül, hogy nem tévedésről van szó, hanem egy osztrák férfi szavait tolmácsolják, akik állítása szerint nagyon örül annak, hogy ismét Magyarországra jöhetett (ezért szerepel Budapest a felvételeken), és közben arra buzdít, hogy mi is látogassuk meg az országát.

 

Különös találkozás történt a Pénzügyminisztériumban. 

Varga Mihály pénzügyminiszter és a HammerWorld magazin találkozása.

Varga egy pulcsit is kapott az interjú alkalmából, íme:

 

 A pénzügyminiszter ebben azt ígéri, "politikamentes beszélgetést" folytatott a hard rock és heavy metal magazinnal. Mindezt július 9-én olvashatja a nagyközönség.

Rovatok