Index Vakbarát Hírportál

Ráti József

Újságíró Politika

Elindulhat az aláírásgyűjtés a székely nemzetiségről Elindulhat az aláírásgyűjtés a székely nemzetiségről

A Kúria szerint a kezdeményezés nem ütközik semmilyen szabályba.

november 16. 23:48

Letartóztattak egy magyar házaspárt Máltán

Kuplerájt vezettek és prostitúcióra kényszerítettek két nőt, az egyik a feleség testvére lehet.

november 16. 23:22

Zaklathatta egyik diákját Honvéd akadémiájának egyik tanára

Az esetet az áldozat jelentette.

november 16. 22:00

Vannak ezek a takonyszerű gumijátékok, amik tök jó ajándékok  olyan ismerősöknek (ha már közelednek az ünnepek), akik viszonylag sokat stresszelnek. Ezeket lehet szorítani, püfölni vagy akár a falhoz vágni, sem a játéknak, sem a berendezésnek nem lesz baja tőle. Ennek egy továbbfejlesztett változata a Gudetama Vomiting Egg, ami egy... hát... ez: 

 

Mindenképp javaslom a videót végignézni, vagy legalább 2:30-tól elkezdeni, engem már a hányinger kerülgetett a játéktól. Viszont ezzel együtt is abszolút el tudom képzelni, hogy ez hatékony stresszoldó, legrosszabb esetben a minket idegesítőeket bosszanthatjuk vele (bár ahogy én láttam, nálunk nem nagyon kapható).

Az ősi kéziratok mellett Elvis Presley bibliáját is megnézhetik a látogatók a szombaton megnyíló washingtoni Bibliamúzeumban. Az 500 millió dollárból létrehozott, nyolcemeletes intézmény az amerikai fővárosban, a Capitoliumtól a Lincoln-emlékműig húzódó nemzeti park, a National Mall szomszédságában nyitja meg a kapuit.

Az intézmény bejáratánál felállított 11,2 méteres magas rézkapuba a Teremtés könyvének első nyolcvan sorát vésték. A múzeum büszkélkedhet a világ legnagyobb, magánkézben lévő Tóra-gyűjteményével. A látogatók bibliai történetekből kiragadott jeleneteken sétálhatnak keresztül, és egy Jézus korabeli közel-keleti faluba is bepillanthatnak.

A 40 ezer négyzetméteren elterülő múzeumban digitális idegenvezetés és a Bibliával kapcsolatos kérdéseket megválaszoló interaktív bemutató is várja a látogatókat. Az intézmény tetején kialakított kertben a Bibliában említett növények kaptak helyet. A múzeumba ingyenes a belépés.

(MTI)

Az „olasz gasztronómia Disneylandje” nyílt meg a héten Bolognában azzal a céllal, hogy idővel a római Colosseuméhoz hasonló látogatószámot produkáljon. Ez a FICO Eataly World, egy 100 ezer négyzetméteres gasztropark, ahol több mint 45 étterem, bár és kávézó, 200 élőállat, egy fedett piac, egy konferenciaközpont, egy színház és mozi várja a látogatókat.

A park látogatói megkóstolhatják és megvásárolhatják a különböző olasz ételeket, főzőkurzusokon vehetnek részt, megismerkedhetnek az élelmiszergazdálkodással kapcsolatos fogalmakkal és a sörfőzés kulisszatitkaival. A belépés ingyenes, de a programokért fizetni kell.

A park célja, hogy évente hatmillió látogatót – ezen belül legkevesebb kétmillió külföldi turistát – vonzzon, ami meglehetősen ambiciózus, hisz a Colosseum és a Forum Romanum, Olaszország legnépszerűbb turistalátványosságai 6,4 millió látogatót vonzanak évente.

Az ötletgazda egy Oscar Farinetti nevű vállalkozó, akinek Eataly nevű luxus étteremlánca ma már Németországban, az Egyesült Államokban, Katarban és Japánban is megvetette a lábát. 

(MTI)

Rovatok