Index Vakbarát Hírportál

Ráti József

Újságíró Politika

Duplával búcsúzott Fernando Torres az Atléticótól Duplával búcsúzott Fernando Torres az Atléticótól

A madridiak mezén ott virított a búcsúzó támadó neve, és a csapatkapitányi karszalag is az övé volt.

54 perce

Max Verstappen már nem rutintalan, csak még bolond Max Verstappen már nem rutintalan, csak még bolond

Négy balhé az utóbbi négy futamon, és hol van még a szezon vége. De számon lehet kérni egy 20 évest az erős huszasok-harmincasok világában az F1-ben?

május 19. 22:50

Az Eb-hős és két barcás nincs a portugál keretben Az Eb-hős és két barcás nincs a portugál keretben

Viszont három Silvát is visznek a vb-re.

május 18. 08:15

Zseniális animáció arról, milyen óriási égitestek léteznek a űrben, mi milyen aprócskák vagyunk hozzájuk képest, illetve milyen felfoghatatlanul hatalmas világban is élünk:

 

Idén ünnepli alapításának 160. évfordulóját a Gerbeaud cukrászda, amely ebből az alkalomból új csokoládét és tortát is készített. Az ünnepre ugyanis megszületett az egyedi Cacao Barry Or Noir 1858 csokoládé, majd az ezzel a különleges étcsokoládéval készült Gerbeaud 160 torta, táblás csokoládé és bonbon, amit a Gourmet-fesztiválon mutattak be.

A 71,9 százalék kakaótartalmú étcsokoládé dél-amerikai és afrikai térségből származó Trinitario kakaóbabok felhasználásával készült.

A kakaóbabok három forrásból érkeztek: Mexikóból, mely az erős kakaó mellett fűszeres és fás jegyeket mutat. A tanzániai kakaóbabban savas és keserű ízek alkotnak harmonikus elegyet. A kubai növényi jegyeket, kifejezetten dohánylevélre emlékeztető aromát mutat

– mondta Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. társ-ügyvezető igazgatója. 

A Gerbeaud cukrászda valódi öröksége egyébként a Konyakmeggy, amit maga Gerbeaud Emil honosított meg Magyarországon az 1800-as évek végén, írja az MTI. 

Az AS Roma megosztott egy vicces videót a Twitteren, amiben az látható, hogy Diego Perotti felrúgja a fiát, amit nem lát a bíró, de a visszanézés után rájön a hibájára és hát kiállítja a rugdosódó apukát.

 

Ez az összevágott videó nyilván burkolt célzás arra, hogy ha be lett volna vezetve a VAR a BL-ben, akkor a Roma most hazai pályán fogadhatná a Real Madridot a BL-döntőben (vagy a Juventust, ha már videóbíró). Egyébként tényleg voltak vitatható esetek a Liverpool ellen, de azt csak a nagyon elvakult Roma-szurkolók mondhatják, hogy nem a jobbik csapat jutott tovább.

Rovatok