Index Vakbarát Hírportál

Lengyel-Szabó Péter

Videón a hatalmas angyalföldi tűz Videón a hatalmas angyalföldi tűz

Olvasói felvételek a kigyulladt épületről.

szeptember 12. 16:53

Hide the Pain Harold aka. András Arató: The living meme Hide the Pain Harold aka. András Arató: The living meme

Meet the retired electronic engineer from Hungary who achieved international celebrity status because of an innocent stock photo session.

szeptember 5. 15:58

András, aki 72 évesen lett világsztár: Haroldként András, aki 72 évesen lett világsztár: Haroldként

Arató András egy jó nevű villamosmérnök volt, aki nyugdíjasként elment egy fotózásra. És ezek után teljesen megváltozott az élete. Portrénk az élő magyar mémmel, Hide the Pain Harolddal.

szeptember 1. 19:48

A Redditen, a Facebook világából kieső legnépszerűbb közösségi felületén újra egy kisállatos posztot kaptak fel: ez pedig arról szól, hogy melyek az az országok, ahol 25 évnél idősebb kutyák is éltek. Ebből összesen hat van, Magyarországon kívül még Japán a hatodik.

De honnan sorrend? A Wikipédia szerint a Guinness Rekordok Könyve az itteni listán szereplő kutyák korát hitelesítette. A legidősebb kutyája 29 évet élt, a sárrétudvari keverék Buksi pedig 27 évet: ő sorrendben a 7. legidősebb kutya volt a világon, de ezzel az országok szerinti lebontásban (mivel a legidősebb kutyák közül három is Nagy-Britanniában élt) Magyarország az 5.

Ha ennél is hosszabb időre szeretne tervezni, meg eleve izgalmasabb személyiségű állatot is szerezne, akkor javasoljuk a macskákat, ők jóval tovább élnek.

Pár napja mutatta be Karácsony Gergely főpolgármester csapata "A változás dalát", de az élőben való bemutatója nem volt annyira átütő (ebben a videóban 47:20-tól bele is lehet nézni az élő produkcióba), meg hát azóta sem dúdolják az utcán az emberek a dalt, egyelőre nem játssza a Petőfi, és nem választják szalagavatótáncnak a most évet kezdő 12.-esek. Pedig a számhoz még klip is készült.

De rájöttünk, hogyan lehet sokkal fülbemászóbbá tenni az egésze: például úgy, ha kicseréljük a zenéjét Darude Sandstormjára.

Karácsony Sandstorm

Egyébként nem csak az összes drop és váltás passzol a számhoz, hanem még a két klip filmnyelvében is meglepő párhuzamokat vonhatunk: habár a Sandstorm egy melegebb és szaturált világban helyezi el főszereplőjét, mint ahogy a Változás dala, teszi, de a várost részletesen bemutató történet, a meglepő tempóbeli ugrások és az erősen kontrasztos képek a néző számára egyértelmű kapcsolatot fedezhetnek fel Karácsony kampánya és a finn instrumentális trance között.

(A legnépszerűbb finn trance-szám ráadásul most októberben lesz 20 éves, és aki többre kíváncsi, az mindent megtudhat a Sandstormról ebből a Vice-videóból.)

Az Arató Andrásról, az élő magyar mémről szóló videónkban 1:04-nél van egy snitt, amikor András/Harold, a világ egyik leghíresebb stockfotóarca egy plakát előtt áll. És aki a plakáton van, az a világ másik leghíresebb stockfotóarca, egy Adrianának nevezett lány, akiről valószínűleg mindenki olvasónk látott már életében legalább egy képet.

Szóval ez, ha elsőre nem is tűnt fel, de valójában egy stockfotóception egy olyan lánnyal, akinek a hirdetéseit már rengeteg helyen láthatta.

Rovatok