Index Vakbarát Hírportál

Lengyel-Szabó Péter

Mindent neked köszönhetünk, Horváth Ádám Mindent neked köszönhetünk, Horváth Ádám

Eltemették a Szomszédok ikonikus rendezőjét, a temetésen Nemcsák Károly és Bárdos András is beszédet mondott. Családja, kollégái és egykori tanítványai búcsúztak tőle.

július 16. 14:48

Megnéztem az új Stranger Things-évadot, és az a legjobb, hogy vége lett Megnéztem az új Stranger Things-évadot, és az a legjobb, hogy vége lett

Kijött a Netflix sikersorozatának legújabb évada, amibe megpróbáltak minél több nézőcsalogató dolgot belepakolni, de az eredmény inkább idegesítő lett.

július 12. 17:46

Mi lesz a Marvel-filmekkel a Pókember után? Mi lesz a Marvel-filmekkel a Pókember után?

A Kultrovat Podcast legújabb adásában kielemezzük a legújabb Marvel-filmet, ami egyben egy korszak lezárása is.

július 11. 23:58

Nagy Balázs és csapata, a Clevergreen Board Games 2017-ben készítette el az első nagy társasjátékat, ami Karácsonyfa címmel elég jó visszajelzéseket kapott bel- és külföldön is. Ebben a játékban leegyszerűsítve egy karácsonyfát kellett a játékosoknak a leügyesebben és a legszebben feldíszíteniük. 2019-ben egy új játékot terveznek kiadni, ami ettől gyökeresen eltérő lesz.

Az Altars: Traps of the Deep című játékot két éve készítik, és néhány napja indították el a Kickstarter-kampányukat. A játékot tavaly novemberben már ki lehetett próbálni a Társasjátékok ünnepén, ahol már szinte kész volt, de végül még fél évet csiszoltak a külsőn és a belsőn is.

A játék egy labirintusban játszódó táblás társas, ahol a játékosoknak kincseket kell rabolniuk. De eközben az egymás számára felállított pengéket, összenyomódó falakat és egyéb csapdákat kell kerülgetniük, a játékosoknak pedig érdemes minden egyes lépésük előtt alapos kockázatelemzést végezniük, hogy a lehető legjobban átlássák, vajon mit is tervez az ellenfél. Szóval a szívósabb, a feszültséget és az egymással való folyamatos versengést jól tűrő játékosoknak való.

Aki nem a buliengyedben él, annak nehéz elképzelnie, hogy az utcai zajok tényleg olyan hangosak, hogy amiatt sokszor aludni sem lehet. Egy helyi lakos felvétele a Dob utcában készült, ahol Kupak bár nevű kocsma külföldi, valószínűleg brit vendégei egy órán át énekeltek, üvöltöttek, tapsoltak este tizenegy körül.

Ez péntek vagy szombat este is elég zavaró lehet, de a felvétel pünkösdhétfőn készült, amikor másnap iskola- és munkanap van. De mutatjuk is, hogy ez 15-20 méteres magasságból hogy hallatszik:

Mutatunk egy videót arról, hogy miért nehéz aludni a bulinegyedben

A hangzavar az egyik legfontosabb problémája a bulinegyednek, de ezen kívül azért van még itt jópár kérdés, amiket meg kell oldani. Tavaly a helyi önkormányzat egy furcsa népszavazással próbálta megoldani a helyzetet, mi pedig egy nagy videót készítettünk az egész történetről, a problémákról és a megoldási javaslatokról. A videó pedig még ma is aktuális, mert azóta sem történt semmi.

Emily Ratajkowski modell/színésznő június 7-én lett 28 éves. Az amerikai modell Londonban született, ír, lengyel, német és zsidó felmenői vannak. Videoklipek hozták meg neki az ismeretséget, a modellkarrierjét pedig egyre inkább felváltja a színészet: szerepelt a Holtodiglanban (Gone Girl) vagy épp a Törtetők filmváltozatában is.

De a kérdés, hogy hogyan kell kimondani ezt a nem éppen mindennapi vezetéknevet? Közszolgálati posztunk végén ő maga válaszolja meg ezt a kérdést:

 

Rovatok