Index Vakbarát Hírportál

Lengyel-Szabó Péter

Besokalltak, ezért beutazták Európát egy mentőautóval

Hat négyzetméteren éltek, de úgy tapasztalták meg Európát, ahogy elég kevesen tudják.

augusztus 20. 21:35

Besokalltak, ezért beutazták Európát egy mentőautóval Besokalltak, ezért beutazták Európát egy mentőautóval

Hat négyzetméteren éltek, de úgy tapasztalták meg Európát, ahogy elég kevesen tudják.

augusztus 20. 19:52

Kipróbáltuk az Év Játékat, és meh Kipróbáltuk az Év Játékat, és meh

A Csak egy izgalmát leginkább csak az adja, hogy ki tudjuk-e röhögni azt, aki segítségképp egy teljesen mellément utalást írt.

augusztus 19. 09:30

A FIFA 20 az egyik legfelkészültebb rajongói oldal, ami a szeptember végén megjelenő focis játék legújabb verziójáról próbál minden infót összeszedni. Hónapok óta tart egy szavazás az oldalon, amivel próbálják a játékot kiadó Electronic Arts figyelmét felkelteni: a szavazás pedig arról szól, hogy a gémerek milyen, eddig kimaradó bajnokságot szeretnének látni az új részben.

Habár egy hónappal a megjelenés előtt valószínűleg nem fognak egy teljes bajnokságot betoldani a játékba egy rajongói oldal nyomására, de iránymutatásnak mindenképp érdekes. Az örmény, kirgiz és kenyai első osztály mellett ott van az orosz másodosztály, de a máltai és a jemeni liga is. És persze ott van a magyar is, ami egyébként toronymagasan a második, rögtön a románok mögött.

Aki szeretne, itt tud részt venni (egyszer) a szavazáson.

Azoknak, akik valamiért azt hiszik, hogy a Szigetre VIP-karszalagot szerezni valami szuper kiváltság, mutatunk két kiábrándító képet: a Foo Fighters előtt-alatt-után ugyanúgy tömve volt a nagyszínpad melletti elkerített, egyébként hatalmasnak tűnő VIP, mint maga a nagyszínpad előtti terület.

Ennyi emberre bőven nincs elég ülőhely, az italpultoknál ugyanakkora sor áll, elég sötét van (ez látszik is a fotókon), és a nagyszínpadot sem lehet jól látni – kivétel az igazán kiváltságosoknak, akiknek már évekkel ezelőtt létrehozták a VIP-en belüli SzuperVIP-et.

Akkor miért jó ez az egész, azon kívül, hogy sokak már attól jól érzik magukat, hogy VIP-szalag kerül a kezükbe? Egyrészt a mosdó miatt, mert az egész Szigeten itt az egyik legkulturáltabbak a mellékhelyiségek. Másrészt meg azért, mert például az ember itt együtt állhat sorba akár Rogán-Gaál Cecíliával is.

Mégpedig a Kőszegi Ostromnapokba, ami péntektől vasárnapig tart. Ezt a háromnapos eseményt évente rendezik meg, a főattrakció pedig az, amikor eljátsszák a vár ostromát a hagyományőrzők páncélokkal, létrákkal, esetenként nyilakkal és tűzzel.

Idén pedig Arató András, azaz Hide the Pain Harold is részt vesz: az esemény sajtótájékoztatóján és a szombati napon is ott lesz a nyugdíjaskorában mémmé vált férfi, persze ezen kívül is rengeteg minden lesz még, ide kattintva végig tudja böngészni a programokat.

Harolddal/Andrással pedig nemsokára sokkal-sokkal részletesebben is foglalkozunk egy készülő videós portréban.

Rovatok