Index Vakbarát Hírportál

Szalai Bálint

- szalai -
Melyik lánnyal lehet egy igazán jót szeretkezni, tessék mondani! Melyik lánnyal lehet egy igazán jót szeretkezni, tessék mondani!

A Fornetti atyja, az egyik leghíresebb magyar self made man, Palásti József melegétel- és street food automatákkal tarolná le most a környéket. Interjú.

szeptember 12. 11:13

Izomból tökön rúgta magát Ferencváros Izomból tökön rúgta magát Ferencváros

Úgy privatizált egy hatalmas blokkot a Balázs Béla utcában az önkormányzat, mintha direkt saját maga ellen dolgozott volna.

szeptember 10. 07:35

Nem égetnék az esőerdőt, ha nem ennénk ennyi marhahúst? Nem égetnék az esőerdőt, ha nem ennénk ennyi marhahúst?

Le kell szokni a hamburgerről, ha tenni akarunk Amazóniáért? Tofufaló flexitariánusok, brazil steakevők, szevasztok: terítéken az ebéd ökológiai lábnyoma.

szeptember 4. 08:53

Az Üdvözlégy lett Írország kedvenc imádsága a Nemzeti Szántóbajnokságon lefolytatott szavazáson, számol be az ír közmédia, az RTÉ. Kildare és Leighlin püspöksége szervezte az imabajnokságot "Digging deeper - Rooting for Christ" (nagyjából ~ "Mélyebbre ásni - Krisztusban bízva") jelmondat alatt.

Hatalmas hajrát tudott bemutatni az Üdvözlégy, az ír katolikus püspöki kar szóvivője szerint ugyanis szerdáig még a Miatyánk vezetett, megelőzve egy Magyarországon kevésbé népszerű, őrangyalos imádságot (O Angel of God).   

Aztán egyszer csak előtört az Üdvözlégy, és letarolta a pályát a szavazatok 61 százalékával, a Miatyánk vagy simán a Rózsafüzér végül nagyságrendekkel maradt leAz idén Carlow megyében tartott szántóbajnokság egyébként nagy dolog arrafelé, a háromnapos esemény első napján is több mint százezren látogattak ki

Dennis Nulty, Kildare és Leighlin püspöke meghatódott az imabajnokság fogadtatásától, és arra biztatta a látogatókat, hogy írjanak új, környezetvédelmi témájú imákat. Ezt a versenyt egyébként Siobhan Hayes nyerte alábbi munkájával:

 

Egy új-zélandi úr szívesen visszakérte volna már a Subaruját, amit fél éve adott kölcsön ismerősének, írja az Otago Daily Times. Ezért egyik barátjával felkerekedtek, és elmentek a kocsit használó Karl Edgar Littlejohn balcluthai otthonához. 

 

Littlejohn is épp akkor ért haza. Eleve mogorvább kedvében volt, amin az sem segített, hogy bevallása szerint előtte legurított 48 dobozos sört (két 24-es kiszerelésű csomagnyit). A fejleményektől pedig még inkább haragra gerjedt, behúzott az egyik vendégnek, majd bement a lakásába, ahonnét egy fejszével tért vissza. 

Az eszközzel szétverte a Subaru minden ablakát, aztán megrongálta a másikuk Nissanját is, majd üvöltve és a fejszét lóbálva végigkergette a párt az utcán. A dunedini bíróság ezért 1500 dollár (nagyjából 300 ezer forint) kártérítésre, 150 óra közmunkára és 12 hónapnyi  bűnügyi felügyeletre ítélte Karl Edgar Littlejohnt.

Az ítéletet súlyosbította, hogy a 38 éves férfi eleve óvadék ellenében volt szabadlábon. 2017 közepén ugyanis autójával egy éjszaka alatt behajtott a zárt üvegajtón át két benzinkúti üzletbe is, ezekből pedig 6000 dollárnyi (1,15 millió forintnyi) cigarettát és némi aprópénzt zsákmányolt. Másnap viszont lopott autója miatt kiszúrták a rendőrök, és némi autós üldözés után elfogták. A betörésekre csak nagyon homályosan emlékezett, mert állítása szerint ivott előző este. 

Most eleve nem is vezethetett volna, mivel egy április incidens miatt elvették a jogosítványát. Akkor nagy sebességgel, záróvonalon előzött egy teherautót, aztán ismét megpróbált elmenekülni a rendőrök elől.    

De korábban is meggyűlt már a baja a törvénnyel, 2007-ben például rasszista sértések és fenyegetések közben elvette egy 15 éves külföldi diák drágább mobiltelefonját Dunedinben. A SIM-kártyát kivette és elégette, ám így is lebukott, írta még a NZHerald.

A 74 éves Brian Stearn felesége temetése közben nagyon elszomorodott Colchesterben, írja a Daily Gazette. Például azért, mivel arra lett figyelmes, hogy elvitték a krematóriumból a kávéautomatát. 

A colchesteri tanács szerint ugyanis sokat kellett szerelni, és ritkán is használták, szóval inkább elvitették a gépet a temetőből. De cserébe egy, a közelben lévő teázót javasoltak a forró italok iránti igények kielégítéséhez. 

A Langhamből származó Stearn úrnak ez viszont nem optimális megoldás, mivel mankókkal közlekedik, így neki jókora útnak számított volna oda átmenni

 

Beszéltem egy párral, akik egészen Newcastle-ből jöttek a temetésre, és ők nem örültek, hogy nem tudnak semmit inni 

– fejtette ki a problémát Mr. Stearn. 

Rovatok