Index Vakbarát Hírportál

Szalai Bálint

- szalai -

újságíró Gazdaság

Még olcsóbbak lesznek a repjegyek, egyre zsúfoltabbak a gépek Még olcsóbbak lesznek a repjegyek, egyre zsúfoltabbak a gépek

Elképesztően sokat fogunk repülni, az iparágba folyamatosan ömlik a pénz, miközben a pilótahiány már most érezhető. Nekünk pedig várhatóan egyre jobban kell figyelnünk a huncut árazási trükkökre.

június 18. 08:01

Jöhetnek a vámok is az EU és az Egyesült Királyság közt

Maratoni vita után győztek a brit konzervatívok kemény brexit-elképzelései, szabad mozgás se lesz az EU és az országuk állampolgárai közt.

június 14. 00:59

Elhappolnák a Disney orra elől a Foxot

Ki vásárolja fel az egész 21st Century Foxot: a gazdag Disney vagy az elszánt Comcast?

június 13. 23:37

Fogódzkodjanak meg, de Angliában is vannak problémák, nem fenékig tejfel ám ott sem az élet, akármit is hazudozik az álhírgyártó liberális álmédia. Most például a Leicester melletti Desfordban lekakált valaki egy játszótéri rugós hintát. Igen, ez történt, odapakolt valaki az ülőke szélére egy hurkát, erről a megdöbbentő szenzációról számol be nekünk a Leicestershire Live. No, de ezzel még koránt sincs vége.

Ez az irtózat már MÁSODSZOR fordult elő a településen, mivel a hónap elején valaki ugyanezzel próbálkozott. Meg is mutatjuk olvasóinknak, miről van szó, szerencsére a brutális kép legfelháborítóbb részét azért kipixelezték. 

A rendőrség nagy erőkkel a helyszínre vonult, és vörös-fehér jelzőszalaggal lezárta a beszennyezett rugós hinta környékét. Emellett fogadkoznak, hogy kézre kerítik a veszélyes elkövetőt, ez így nem mehet tovább. A kisgyerekes szülőket pedig kérik, hogy az egész Pickard's Park környékét kerüljék mostanában a potenciális veszélyek miatt. A rendőrök mindenesetre nedves törlőkendőkkel eltávolították azóta a település szégyenét, és tanúkat várnak, akik esetleg segíteni tudnak.

Valószínűleg itt egyébként magáról az elkövetőről kellene info nekik. Hiszen nyilván, ha csak arra lennének kíváncsiak, hogy általában hogy zajlik az ilyesmi, akkor elég lenne megkérdezniük bárkit szinte bármelyik nyolcadik kerületi játszótér közeléből. 

Kidobott a KSH egy gyümölcsös kattintgatható ábracsomagot, amiből kiderült, hogy régen majdnem annyi szilva termett nálunk, mint alma. Csak már nem, most már totál almások vagyunk, a második helyre viszont a drágábbnak számító meggy került. 

Itt tudja megnézni , érdekes például az is, hogy amíg 2016-ban egy kiló magyar alma átlagos felvásárlási ára 27 forint volt, a meggyé 129 forint, cseresznyéé viszont már 273 forint. Vagy ha nem konzervgyáraknak vagy az üdítőgyártóknak termel valaki, akkor piacozni lehet, hogy az almával éri meg mégis a leginkább, 2009-ben például 17 forint volt egy kiló alma felvásárlási ára, a piaci átlagára pedig  237 forint kilónként. Jó nézelődést!

A miniszterelnökünk nagyon hosszú beszédeiből a kremlinológiát  meghagynám másnak, egyébként is tőle tudjuk a legjobban, hogy nem szabad túlságosan figyelni arra, amit mond, a korábbi állításai kicsit sem szokták feszélyezni a tényleges döntéseknél.

Na, de keves barátaim!

Az viszont nagyon érdekes, hogy az iszonyú mennyiségű uniós pénz mellett is hiába vallottunk kudarcot a versenyképességi mérésekben, ezen is át fogunk lendülni egy fineszes húzással. Orbán szerint ugyanis lesznek újfajta versenyképességi rangsorok és azokban majd az első ötben leszünk Európában 2030-ra."Ez kurva jó, Sakál", ez aztán a ravasz terv - gondoltam egyből magamban. 

Még érdekesebb, hogy miben leszünk olyan baromi jók, ha nem a gazdaságban. Hát "a minőségben", úgy mint például a szépségben, védettségben vagy az "ősiségben" vagyunk igazán jók, vetette fel nekünk a leghatalmasabb vezetőnk. "Akinek jó szeme van a történelemhez, megláthatja benne az esélyt" - magyarázta Orbán, akinek ezek szerint jó szeme van ehhez. Különösen az utóbbi,

az ősiség lesz izgalmas,

hogy akkor mi leszünk később majd némileg ősibbek, vagy a többi ország lesz kevésbé ősi, ha egy kicsit megdolgozzuk őket.  

Széphajú Harald például 872-ben egyesítette a norvég királyságokat, ha rájuk tolunk 150 évet, már rögtön mögénk kerülhetnek egy formálisabban vett ősiség-világranglistán. Lehetnek persze keményebb diók, mondjuk a spanyolokkal vagy a németekkel, lehet, hogy bajban leszünk. De rájuk meg mondhatjuk azt, hogy ezek nem is rendes országok, hiszen etnikailag egyáltalán nem is homogének. Az olyanok, mint a szlovének, hollandok vagy a finnek meg eleve nevetségesek, először hozzanak ősi papírokat az ősi királyságukról, mielőtt versenybe szállnának ősiségben.

Hát igen, most jönnek majd végre tényleg az aranyévek, most dörzsölhetjük a kezeinket igazán. Milyen kár, hogy nem korábban jutott az eszünkbe!

Rovatok