Index Vakbarát Hírportál

Szalma Baksi Ferenc

szbf
Nemcsak a töltött káposzta jó felmelegítve, hanem a hétvégi cikkeink is! Nemcsak a töltött káposzta jó felmelegítve, hanem a hétvégi cikkeink is!

Hanem a hétvégi cikkeink is. Hidegfronti hatás ellen kattintson!

szeptember 24. 07:50

Újabb rejtélyes rosszullétek, ezúttal Philadelphia repülőterén Újabb rejtélyes rosszullétek, ezúttal Philadelphia repülőterén

Tizenkét embernél léptek fel influenzaszerű tünetek.

szeptember 6. 22:49

Meghalt Burt Reynolds Meghalt Burt Reynolds

Az amerikai filmszínész nyolcvankét éves volt.

szeptember 6. 21:00

Olvasónk, Vera arra tippelt, hogy az embereknél már csak a villamos boldogabb, hogy végig jár.

A valóság ezzel szemben az, hogy ez a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Mosoly Alapítvány közös kampánya „a hosszan tartó betegségben szenvedő gyerekek lelki gyógyulásáért”, amit mi is is tiszta szívből tudunk támogatni.

A dél-szerbiai Leskovac a Balkán egyik húsfővárosa, itt rendezik meg minden évben a Roštiljijada nevű grillfesztivált, ami a húsimádók alfája és omegája, Mekkája, Makója és Jeruzsáleme egyszerre.

Idén egy rekordméretű, 66,1 kilós pljeszkavicát sütöttek. Ez a balkáni burgerek húspogácsája, amit csevapként is ismerünk, ha kis kolbászokat formálunk a darált húsból. Ahogy az az AFP videójában is elhangzott, az átfordítás volt a legnehezebb művelet.

Ajvárral, durvára vágott vöröshagymával és lepénnyel az igazi, jó étvágyat kívánunk hozzá.

  • A vártnál kisebb volt az iskolakezdési káosz hétfőn reggel Budapesten, pedig az eső is esett. 
  • A legrosszabbul azok jártak, akik a déli agglomerációból próbáltak bejutni. Szigetszentmiklós, Dunaharaszti, Csepel és a Soroksári út kaotikus volt.
  • A szombati vihar miatt a hűvösvölgyi villamosok leálltak, a pótlóbuszokra sokan nem fértek fel. A tömegközlekedés a kisebb fennakadások ellenére jól vizsgázott.
  • Sok kis koccanásról jött hír, de szerencsére súlyosabb baleset nem történt.

Most egyelőre búcsúzunk, köszönjük a figyelmet és az információkat, a délutáni csúcsforgalomhoz kitartást kívánunk!

Rovatok