Index Vakbarát Hírportál

Tenczer Gábor

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Nyomoz a rendőrség az óbudai gázgyári mérgek miatt Nyomoz a rendőrség az óbudai gázgyári mérgek miatt

Az eljárás környezetkárosítás bűntett gyanújával indult az egykori üzemről a Dunába szivárgó rákkeltő anyagok ügyében.

tegnap, 14:21

A Benny Hill Show a Széll Kálmán térre költözött A Benny Hill Show a Széll Kálmán térre költözött

A CAF villamos vezetőjének ki kellett szállnia kézzel váltót állítani, és csak utána vette észre, hogy kizárta magát a fülkéből.

november 12. 16:10

Alkotmánysértő a hazai természetvédelem lefejezése? Alkotmánysértő a hazai természetvédelem lefejezése?

Jávor Benedek EP-képviselő az Európai Bizottsághoz fordul, hogy megállapítsák, Magyarország végre tudja-e így hajtani az uniós szabályokat. Háborognak a zöld szervezetek.

november 12. 14:29

Egy riadt aje-ajét posztolt ki közösségi oldalára a natgeo:

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

National Geographic (@natgeo) által megosztott bejegyzés,

Az aje-aje, magyar nevén a véznaujjú maki csak Madagaszkár szigetén él, és számtalan mítosz kötődik hozzá. A helyiek úgy tartják, hogy az aje-ajéval találkozás nagy szerencsétlenséget okoz. Néhány madagaszkári egyenesen úgy hiszi, hogy ezek a makik este elrabolják az embereket.

Érdekes, hogy ez a ritka félmajom, a karmosmakifélék (Daubentoniidae) családjának egyetlen élő képviselője pont a babonának köszönheti, hogy nem pusztították ki, mint egyetlen közeli rokonfaját, a nála másfélszer nagyobb Daubentonia robusta nevű fajt. A bennszülettek úgy vélték, ugyanis, hogy aki megöl egy aje-ajét, az egy éven belül maga is meghal. Elmaradt a vadászat, élve maradt mindenki.

Ha lenne olyan ismerősöm, akit soha többé nem akarok látni, akkor nem sajnálnám a repjegy árát, és elvinném a svédországi Malmőbe, a Gusztustalan Ételek Múzeumába, ahol a nemrég megnyílt tárgybeli tárlat nyolcvan ételéből naponta tízet meg lehet kóstolni. Főételnek íme egy étvágygerjesztő bikapénisz:

Ha véletlenül megakadna a torokban a fránya bikakolbász, akkor finom egérborral ajánlanám öblögetni:

Ez a nyilvánvalóan zamatos ízű ital úgy készül, hogy az egérkölyköket rizsborba fullasztják majd egy évig érlelik, mielőtt elfogyasztják. Ha befelé nem is segíti az ételt, kifelé biztosan.

De lehet még érlelt bébikecske-gyomrot, nyüves sajtot, valamint tojásban főtt kacsaembriót is csemegézni, ha valakinek ezekre támadna gusztusa.

Az október 31-én nyílt múzeumban a hivatalos brosúra szerint több tucat olyan élelmiszert mutatnak be, ami az átlagember ember számára rendkívüli undorító lehet, pedig sok országban értékes finomságokként tekintenek rájuk.

Esik az eső vasárnap? Ne aggódjon, a természetkedvelők rossz időben sem maradnak program nélkül hétvégén: október 28-án lesz az Akvárium Klubban (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.) a Zöldgömb Fesztivál.

A fesztivál ingyenes, ismeretterjesztő, családi rendezvény, ahol könnyen alkalmazható, gyakorlati ismereteket kaphatnak a látogatók, olyan környezettudatos életmód megteremtéséhez, amellyel hozzájárulhatnak a Föld megőrzéséhez. Az egész napos előadássorozaton olyan témákról lehet hallani, mint a klímaváltozás és hatásai, az önvezető járművek, a városi fák haszna, levegőminőség, vagy vizeink tisztasága. A rendezvény A Földgömb magazin és a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége közös rendezvénye.

Rovatok