Index Vakbarát Hírportál

Tenczer Gábor

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Gulyás: A Wizz Air súlyos büntetésre számíthat Gulyás: A Wizz Air súlyos büntetésre számíthat

A cég nem először csinálja, hogy nincs kommunikáció, nincs ellátás, mindez súlyos szankciókra ad okot, mondta a miniszter.

június 20. 11:29

Minden összejött, hogy egyik futópálya se működjön Ferihegyen Minden összejött, hogy egyik futópálya se működjön Ferihegyen

Az 1-es pályát tavaly újították fel, mégis meghibásodott, a 2-es felújítását egy hete be kellett volna fejezni.

június 20. 11:09

Nagy kavarodást okozott Ferihegy sérült kifutópályája Nagy kavarodást okozott Ferihegy sérült kifutópályája

Bolyongó repülőgépek, reptéren felejtett utasok, használhatatlan ételkuponok.

június 20. 08:32

Azaz nem is egy, mert a jó példa úgy tűnik ragadós: a 4-5 napja beparkoló rozzant Ticót ma egy román rendszámú Audi követte a zöldben olvasónk beszámolója alapján.

Mint írja, szürreális a Tico ablakában hagyott felirat is: 

Ennek az autónak a helyén egy fát fogunk ültetni.

Az pedig már senkit nem lep meg, hogy mindeközben a XIII. kerületi közteresek pár paddal arrébb ücsörögnek, olvasgatnak, telefont nyomkodnak, biztos elfáradtak a Pozsonyi úti bringasáv megtisztításában, írta olvasónk. (A Pozsonyi úti bringasáv a leginkább teleparkolt kerékpársáv az országban, szinte mindig áll egy-két autó rajta.)

Frissítés: Mint ahogy a kerülettől megtudtuk, a Szent István park a főváros kezelésében van. (Eszerint a kerületőrök nyugodtan ücsöröghetnek, olvasgathatnak néhány paddal arrébb, felőlük akár egy sertésszállító kamion is beparkolhat a parkba.) De keressük a fővárost is az ügyben.

Egy helyi lengyel portál szerkesztője találkozott a Zakopane melletti hegyen a fogat hajtó japánokkal. Amikor megkérdezte, mit csinálnak, csak annyit vetettek oda neki foghegyről, hogy ez egy tudományos projekt.

A magas-tatra.info szerint az ominózus fog legalább 120 cm magas volt, szélessége 80-100 cm lehetett. A szokatlan holmit speciális faszerkezetekkel, a szlovák teherhordók által használt hordkereten vitték fel a csúcsra.

Később kiderült, hogy a fogas túra Makiko Yamamoto japán művész ötlete volt. Engedélye is volt rá. De hogy mit akart vele mondani, azt olvasóink fantáziájára bíznánk.

Giewont Lengyelország egyik leghíresebb hegye. A Nyugati-Tátrában fekszik a Tátrai Nemzeti Park területén. a Zakopanéba látogató turisták kedvelt célpontja.

Az elmúlt napok kiadós esőzései csúszóssá, nehezen járhatóvá tették a Pilis és a Visegrádi-hegység legtöbb túraútvonalát, ezért a Pilisi Parkerdő Zrt. fokozott óvatosságra kéri a túrázókat az elkövetkező napokban.

A videóból jól látható a helyzet az Apátkúti-völgyben az Ördögmalom-vízesésnél:

A Pilisi Parkerdő ezért azt javasolja, hogy mielőtt bárki hétvégén kirándulni indulna, tájékozódjon a turistaútvonalak helyzetéről a honlapjukon.

Rovatok