Index Vakbarát Hírportál

Tenczer Gábor

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Összevissza indul újra a fizetős parkolás Összevissza indul újra a fizetős parkolás

A kormányrendelet szerint július 1-ig van ingyenparkolás, de vajon 0 vagy 24 óráig? Nagy a tanácstalanság.

június 30. 14:18

Hőségben is bekapcsolatlan légkondicionálókra panaszkodnak a BKV utasai

Központi utasítás kell ahhoz, hogy a buszsofőrök bekapcsolják a klímát. Rákérdeztünk, de nem kaptunk konkrét választ.

június 29. 17:11

Időutazás a putnoki szellemvasúton Időutazás a putnoki szellemvasúton

A visnyói vaddisznósiratótól a borsodi dzsungel takarásában megbújó rejtett alagútig. Útiriport egy felhagyott hegyvidéki vasútvonal utóéletéről.

június 26. 07:10

Olvasónk, Csaba hívta fel a figyelmemet a gazdasági metamorfózis szép példájára Fehérvárcsurgón. Mint írta, a faluban az egykori Alba Takarékszövetkezetet bezárták. Mivel a kocsma vidéken mindig is megbízhatóbb biznisz volt, mint a bank, így senki sem csodálkozott, hogy a pénzintézet épületében egy ivó nyílt.

A kocsmárost dicséri, hogy ha már nem volt elég pénze/energiája az épületátalakításra, akkor ebből előnyt kovácsolt: a korábbi felirat egy részét letakarva Fröccsöntő Szövetkezet lett az új név, a homlokzat falán pedig ott maradt a takarék logója is és a rácsozása is a múltból. Utalásként arra, hova helyezze el pénzét a kedves ügyfél.

Bár nem mindig örültem a 4-es metróról és munkásságomról írott cikkeiteknek, de tiszteltem véleményeteket. Sajnálnám, ha a legrosszabb bekövetkezne. Ti vagytok az egyik, a nagyon kevés magyar hírportál közül, amit érdemes elolvasni.

Klados Gusztáv, a 4-es metró projektigazgatója

Nem túl régi, Amerikából indult szokás, hogy túrázók kevésbé szégyellős csoportjai meztelen kirándulással ünneplik a leghosszabb nyári napot. Ez a World Nude Hiking Day. Június 21-én a Pacific Crest Trail vagy az Appalache Trail egyes szakaszain simán össze lehet futni túrázókkal, akik mindössze hátizsákot, egy bakancsot, és maximum egy kalapot viselnek, ez a néhány felszerelés ugyanis engedélyezett.

A meztelenség egyszerűen csak úgy jó. Az talán átjön, hogy szeretem a szabadságot, ez már szinte függőség nálam. Szeretek a természetben lenni, nem csak hogy szeretek, hanem nemigen tudok máshol lenni.

– mondta a Szépkilátás blognak egy magyar túravezető lány, Anikó, akinél néha előfordul, hogy szereti néha ruha nélkül élvezni a természetet, és küldött is a blognak pár naturális fotót a szlovén erdőkből, ahol épp mostanában túrázik. Persze hosszabban meztelenül túrázni nem mindig jó ötlet,

mert ha leülsz falatozni, belemegy a bogáncs, meg a kullancs a popsidba. Egyedül talán esőben lenne igazán értelme, mert akkor legalább a ruhád száraz marad. Szóval inkább poén, mint hitvallás.

– tette hozzá.

Rovatok