Index Vakbarát Hírportál

Thüringer Barbara

barb

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Száz rivális fuvarozó kezdett el egymásra lövöldözni Kijev mellett Száz rivális fuvarozó kezdett el egymásra lövöldözni Kijev mellett

Nem tudtak megegyezni arról, hogyan osszák fel egymás között a szállítási útvonalakat.

május 29. 14:04

Még egy hetet várni kell a meleg időre

Hidegörvények határozzák meg időjárásunkat. A maximum-hőmérsékletek az ország nagy részén a 20 fokot sem érik el a következő napokban.

május 29. 12:17

105 nőt és 136 gyereket szabadítottak ki a Boko Haram fogságából

A nigériai hadsereg végzett 12 terroristával a kiszabadítási hadművelet közben.

május 29. 11:04

Szerdától kezdve a cseh, a szlovák és a magyar állampolgárok legfeljebb 48 órára, azaz két napra szabadon utazhatnak egymás országába anélkül, hogy negatív koronavírus tesztre lenne szükségük, illetve karanténba kellene vonulniuk - közölte Tomás Petrícek cseh külügyminiszter kedden Prágában.

Szombat reggel a Pest megyei Dabas közelében tűnt fel egy zöld gyurgyalag, amit még sohasem láttak Magyarországon, olvasható az MME Facebook-oldalán. A madarat Kókay Bencének sikerült kiszúrnia egy helyi gyurgyalag telep lakói között.

A zöld gyurgyalag Észak-Afrikában és Ázsiában honos, a faj ritka kóborló példánya most először tűnt fel hazánkban. A jelenség már csak azért is érdekes, mert a Wikipedia szócikke szerint a zöld gyurgyalag csak kis mértékben vonuló madár. A költést főleg területeinek délebbi részén végzi, míg a száraz évszakban északabbra vonul.

A koronavírus-járvány miatt fennálló veszélyhelyzetre figyelemmel nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlés rendes májusi ülését Karácsony Gergely. A főpolgármester azt írta, annak érdekében, hogy a döntéshozatal átláthatósága biztosított legyen, az előterjesztéseket a jellegük szerint közzéteszi, továbbá a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjainak vezetőivel a döntés meghozatala előtt egyeztet róluk.

Rovatok