Index Vakbarát Hírportál

Thüringer Barbara

barb

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Megkéseltek egy embert a brit belügyminisztérium előtt

A férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett. A támadót elfogták, a környéket lezárták. Egyelőre nem merült fel terrortámadás gyanúja.

augusztus 15. 15:18

Szerencsejáték-ügy miatt is nyomoznak az ibizai videó miatt megbukott Strache ellen Szerencsejáték-ügy miatt is nyomoznak az ibizai videó miatt megbukott Strache ellen

A gyanú szerint változtattak a szerencsejáték-engedélyek felosztásán, hogy egy emberük pozícióhoz juthasson.

augusztus 15. 15:03

Halálos baleset történt Salgótarjánnál

Egy autó letért az útról és az árokba csapódott. Egy ember meghalt, két másik megsérült.

augusztus 15. 13:47

Ezerszer írtuk már, hogy már a magyar rendőrség Twitterénél - és most már az Instagramjánál - kevés jobb tartalom van a magyar neten. A mai posztjuk azonban mindenen túltesz:

Minden tisztelet Szekeres Gábornak és Bécsi Zoltánnak, köszönjük az idős házaspár nevében is!

Már a kifutóban látható a Szegedi Vadasparkban májusban született oroszlánkölyök, Szonja, olvasható az állatkert oldalán. A héten először mehetett ki a zöldbe és találkozhatott apjával, Timbával hosszabb időre. 

Ha kifejezetten Szonja kedvéért menne a vadasparkba, akkor jó, ha tudja, hogy elsősorban a kora délelőtti órákban aktív, a nyári melegben, déltájban már ő is inkább árnyékban pihen, ahogy szülei teszik.

Szonja csak egy éves koráig lesz a Szegedi Vadasparkban, hiszen apjával nem maradhat felnőttként egy csapatban, ezért új helyet keresnek számára. Nővére, Amali a győri Xantus János Állatkertbe került, reméljük, Szonja is itthon talál új lakóhelyet majd.

A szlovákiai Losonc önkormányzata rövidesen saját bankjegyet kezd árusítani szuvenírként a városi információs központban, írja a Parameter.sk. A bankjegy névértéke nulla euró lesz, de azt remélik, hogy a gyűjtők számára különleges értéket fog képviselni. Már csak azért is, mert a hányattatott sorsú losonci neológ zsinagóga lesz rajta, ami az önkormányzat szerint a város ékessége.

A losonci neológ zsinagógát 1924 és 1925 között építették a régi, lebontott zsinagóga helyén. Az épület terveit Baumhorn Lipót budapesti építész dolgozta ki. Az épület belseje a II. világháború alatt teljesen kiégett. A helyi zsidó hitközség 1948-ban eladta a városnak. 1948-1980 között az épületet raktárként használták, majd üresen állt és egyre rosszabb állapotba került. 1985-ben műemléki védettséget kapott és részben felújították, de teljes felújítása csak 2015-ben kezdődött meg uniós támogatásból. Azóta kulturális központként működik.

Rovatok