Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gergely

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

Izraelt telibe kapta a koronavírus második hulláma Izraelt telibe kapta a koronavírus második hulláma

A sikeres védekezés után két hónappal rekordszámú fertőzött kerül elő. Újból komoly korlátozásokat vezettek be, városok kerülhetnek vesztegzár alá.

július 12. 09:59

Három bajnoki döntővel indult a Harcosok Szigete Három bajnoki döntővel indult a Harcosok Szigete

Koronavírus miatt kieső kihívó, indokolatlan pusztítás, ringlószilva méretű monokli és egy kiszámítható sztármeccs a bunyósparadicsomként eladott koronavírus-mentes abu-dzabi luxusizolációban. Ez volt a UFC 251.

július 12. 09:13

Ezzel elkezdődne Ciszjordánia bekebelezése Ezzel elkezdődne Ciszjordánia bekebelezése

Napokon belül megindulna az izraeli annexió a Jordán völgyében és a zsidó telepeken. De közben óriási a kavarás, Amerika habozik, és rengeteg a kérdőjel és bizonytalanság. De hogyan jutottak a palesztin területek évtizedek után a feldarabolás küszöbére?

június 30. 23:11

Óriási kavarás megy a UFC hétvégére tervezett nagygálájával kapcsolatban, ugyanis a váltósúlyú (77 kilós) főmeccs egyik résztvevője, a brazil Gilbert Burns pozitív koronavírus-tesztje miatt kiesett. Csakhogy a világ legnagyobb és legmohóbb MMA-szervezete nem akarta egyszerűen pár héttel későbbre áttenni a meccset, mivel a sokat promózott, de a valóságban nem olyan nagy szám Harcosok Szigetének debütálására impresszív mezőnnyel akar előrukkolni. Itt jött a képbe a rettentően népszerű, a világ valaha volt legostobább trófeája, a Legfaszább Faszagyerek Öv (de tényleg: Baddest Motherfucker Beltbirtokosa, Jorge Masvidal. A miami fenegyerekkel korábban a szervezet nem tudott megegyezni a címmeccsért járó gázsiról, de most a kényszerhelyzetben lévő UFC egy visszautasíthatatlan ajánlatot tett elé, így Masvidal egy hetes határidővel bevállalta a nigériai bajnokot, Kamaru Usmant (a miheztartás végett: a profi MMA-ban általában nyolchetes edzőtábor előzi meg a meccseket), és a kreatív stáb már össze is vágta a kettejük korábbi szájkaratéjára alapozó promóciós videót:

A koronavírusnak köszönhető állandó kavarások miatt Masvidal valószínűleg számolt azzal, hogy szükség lehet rá, és nem a chipseszacskó mellől állt fel aláírni a szerződését, de a bukmékerek és a szakértők egyértelműen a gyémántkemény, kellemetlen, őrlő stílusú Usmant tartják esélyesnek.

Ahogy arról mi is írtunk, az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában Belgiumban és Hollandiában antirasszista tüntetők George Floyd megfojtását követően sorra döntik le a rabszolgatartó múltra emlékező köztéri szobrokat, és a briteknél a Munkáspárt (illetve Skóciában a Skót Függetlenségi Párt) által vezetett önkormányzatok is milyen „letűnt kort idéző” alkotásokat bontsanak le, illetve változtassák meg a nevüket. Az egyik fő londoni célpont Thomas Guy brit üzletember és könyvkereskedő szobra, mely az általa alapított kórház (a világ első közkórháza) előtt áll, és melyet most a kórház – elismerve „azt a dühöt és nyilvános fájdalmat, amit a rabszolgakereskedelemmel bármilyen módon kapcsolatba hozható személyek köztéri szobrainak szimbolizmusa okoz” - fallal vesz körül. Ez a körülpalánkozás ugyanannyira szolgálja a szobor szimbolikus eltüntetését, mint a műalkotás védelmét.

 

Guy azzal vívta ki a Topple The Racists nevű szobordöntő mozgalom haragját, hogy a South Sea Company nevű társaság főrészvényese volt; és bár a cégnek nem a rabszolgakereskedelem volt a fő tevékenysége, de azért fennállása alatt összesen 34 ezer rabszolgát mégiscsak átfuvarozott az amerikai spanyol gyarmatokra.


Brazíliában is rengeteg, ún. „love hotel” található a nagyvárosok peremkerületeiben, a bekötő autópályák mellett, ahol néhány órára is ki lehet venni egy szobát, és ahol a meglehetősen csapodár brazilok (a 2010-es évek felmérései szerint mindkét nemben 50 százalék felett van a házasságtörők aránya) nyugodt körülmények között léphetnek félre. A kínálatban ugyanúgy megtalálhatók az ágy-asztal-tévé funkcionalitására szorítkozó motelek (a brazíliai portugál dialektusban a „motel” kifejezést kizárólag erre az intézményre használják), és az egészen extrém dizájn- és egyéb igényeket kiszolgáló luxuslakosztályok is.

Az ország északkeleti részén található Teresina városában található Pousada Gurupi például az extremitásra hajt. Ugyanis a motel egyik lakosztályában konkrétan egy MMA-oktagonban, azaz a nyolcszögletű, ráccsal lekerített küzdőtéren lehet hemperegni, de a házigazdák egy pár zsákolókesztyűt és egy pofozóbábut is bekészítettek azok számára, akik ráuntak a klasszikus földharcpozíciókra.

 

(via BloodyElbow)

Rovatok