Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gergely

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

Rejtett fegyver került elő a gigászok bunyóján Rejtett fegyver került elő a gigászok bunyóján

Visszatért McGregor legyőzője, Isten Katonája nem járt mélységekbe rángatta ellenfelét, de a Miocic KO-jával végződő nehézsúlyú világbajnoki döntő után mindenki nehezen tért magához. Ez volt a UFC 241.

augusztus 18. 09:30

Szétesett a szaúdi trónörökös koalíciója Szétesett a szaúdi trónörökös koalíciója

Az Egyesült Arab Emírségek több ezer katonát rendelt haza Jemenből, miközben saját milíciáival pörkölt oda a szaúdi vazallusoknak.

augusztus 14. 19:12

Szankciós aknák elől menekül az illiberális nagymester Szankciós aknák elől menekül az illiberális nagymester

Csak egy átlagos hónap Erdoğannál: hadjáratot jelentett be a kurdok ellen, kivédekezte a fél amerikai szenátust, a ciprusi vizekre tolakodva a nyakába kapta az EU szankcióit.

augusztus 8. 20:51

Feltette a Youtube-ra.

A progresszív/pszichedelikus/transzcendens metál Külső Istenei évtizedek óta a  digitális zeneforgalmazás elleni harc utolsó veteránjainak számítottak, korábbi albumaikat is csak olyan egy hete lehet elérni a Spotifyon. A Fear Inoculum című számukat is az öt napja nyitott hivatalos Tool YouTube-csatornára töltötték fel - nem mellesleg az összes eddigi számukkal együtt.

 

 A szintén Fear Inoculum címet viselő Tool-album augusztus 30-i megjelenése is elkerülhetetlennek tűnik, bár a banda korábbi megtévesztő hadműveleteire emlékező rajongók (a Lateralus előtt hamis album- és számcímeket adtak szivárogtattak ki) még mindig élnek a gyanúperrel, hogy csak egy gigantikus hoax zajlik.

A világ vezető MMA-szervezetének legendás bajnokát levideózták, ahogy egy sztriptízbár előtt leáll bunyózni az egyik kidobóval.

BJ Penn, a mai aktív (bár 0-7-es lejtmenetbe csúszó) egykori könnyűsúlyú világbajnok hétfőn hazai pályán, a hawaii Honoluluban vitte földre a nála jóval nehezebb biztonsági őrt, ott szívós munkával lefejtette az őt szorongató karjait, és magabiztosan szögezte őt a földhöz. A homályos videóból nem látszik egyértelműen, de mintha pár ütést is eleresztett volna. Az viszont egyértelmű, hogy miután néhány bámészkodó tétován megpróbálta leállítani a bunyót, az egyik békéltető nem bírta idegekkel, és fejbe vágta Pennt. Csakhogy a többi bámészkodó gyorsan leszerelte őt, megakadályozva a tömegverekedés kialakulását. Egyébként a konfliktus is komolyabb sérülés nélkül, azzal ért véget, hogy a bunyóst sikerült jobb belátásra bírni, és lehámozni a biztonsági őrről.

A videót közzétevő TMZ bulvároldalnak nyilatkozó szemtanúk szerint BJ Penn már nem volt szomjas, amikor botrányos viselkedése miatt kivezették őt a Club Femme Nu-ből. Amikor nekirontott a biztonsági őrnek, a klubból kihívták a rendőröket, de mire megérkeztek, Penn már elhagyta a helyszínt.

Az MMA mindig is arról szólt, hogy a küzdelmekben megpróbálnak minél közelebb kerülni a „mindent lehet” valóságához. Ezért nem csoda, hogy miközben a ketrecbe kapaszkodástól a tarkó támadásáig egy sor szabályt hoztak a sportszerűség és a versenyzők épsége érdekében, sok ezer meccs után is lehet találkozni a szabályok kreatív értelmezésével. De nem is akarok kertelni, hogy miről van szó:

Az ánuszba nyomott nagylábujjról.

Igen, a világ második legnagyobb MMA-szervezete, a Bellator hétvégi, londoni gálájának egyik könnyűsúlyú meccsén Jorge Kanella úgy gondolta, hogyazzal bontja meg a hátán heverő Alfie Davis védekező pozícióját, hogy a lábujjával kicsit megbirizgálja az ánuszát.

 

Azonban a bíró Kevin MacDonald azonnal levont tőle egy pontot (ami a 10-es alapú rendszerben komoly hátrányba hozza a bunyóst), mivel az MMA mára többé-kevésbé egységes szabályrendszere szerint a fenékizmok támadása – magyarul a medvepuszi - megengedett, de az ánuszé nem.

Egyébként a fenékbe markolás bevett piszkos trükknek számít a birkózásban; ahogy ebben a klasszikussá vált videóban elhanzik a klasszikussá vált

Nincs az a férfi, akit ne lehetne irányítani a segglyukánál fogva.

 

(Deadspin)

Rovatok