Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gergely

újságíró Politika

Meccsek száma234

Győzelem22

KO/TKO5

Submission7

Ez korunk legnagyobb forradalma Ez korunk legnagyobb forradalma

A kurdok megcsinálták a feminista demokráciát. Negyvenszázalékos női kvóta, 24 ezres milícia, önvédelmi képzések a becsületgyilkosságok ellen. Mindezt a szíriai polgárháború közepén, Aszad és Erdoğan szorításában.

február 14. 23:52

A szerelem istennője egy levágott péniszből született A szerelem istennője egy levágott péniszből született

Aphrodité egy kozmikus kasztrálásból lett, házasságtörésre buzdított, és a prostituáltak mellett a pederaszták patrónusának is tartották. Boldog Valentin-napot!

február 14. 07:13

Szíria kezdi lángba borítani az egész Közel-Keletet Szíria kezdi lángba borítani az egész Közel-Keletet

2018 elejére négy fronton lángoltak fel a harcok, melyek egyre kevésbé szólnak Szíriáról. Izrael és Libanon is kezd belecsúszni az egyre kezelhetetlenebb polgárháborúba.

február 12. 19:55

Donald Trump meglátogatta a 17 diák életét követelő floridai iskolai lövöldözés egyik túlélőjét a kórházban, aminek mindenki nagyon örült. De tényleg, nem túlzok, ennyi fogsort egy merénylet után három nappal csak az Egyesült Államokban lehet látni! 

 

Az, hogy ez pozitív vagy gagyi, az ún. "amerikai mentalitás" annyi más jelenségével együtt ízlés kérdése. De az kétség kívül gagyi, hogy miközben Trump posztjában sokadjára ígérei meg, hogy az összes tanulságot levonja a parklandi mészárlásból, egy szót sem veszteget az FBI szarvashibájára, sem pedig arra a kérdésre, hogy a fenébe tudott egy AR-15-ös karabélyt vásárolni egy olyan ember, akiről mindenki tudta, elmezavarral küszködik, és mészárlásra készül?

Az amúgy a legtöbb kérdésben a kormánnyal szemben álló televízió egy büntetőnek nem nevezhető, inkább csak egy kezdőpontnál elvégzett közvetett szabadrúgás szintjén álló szóviccel, és persze a kormány vizuális elemeinek újrahasznosításával hirdeti az egyik hírműsorát. 

85 éve, 1933 január 30-án nevezte ki Hindenburg az első olyan kormányt, melyben Adolf Hitler töltötte be a kancellári posztot. Rajta kívül csak két náci kapott tárcát: Wilhelm Fick belügyminiszter lett, Hermann Göring pedig tárca nélküli miniszter (ő volt egyben a porosz belügy vezetője is). Miközben az SS és az SA fáklyás felvonulással ünnepelte a sikert, a New York Times történelmi mellélövéssel tálalta az eseményeket. A már akkor is meghatározó amerikai lap szalagcímében is jelezte, hogy nyugi, nyugi, "a Reichstagban továbbra is a centrumerők vannak nyeregben" és ez a Hitler már nem a régi sörpuccsos radikális, és főleg "nem vág pénzügyi-gazdasági kísérletekbe".

Rovatok