Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gergely

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

Leállt az Iszlám Állam elleni háború, Erdoğan 3,6 millió menekülttel fenyegette meg Európát Leállt az Iszlám Állam elleni háború, Erdoğan 3,6 millió menekülttel fenyegette meg Európát

Teljes mozgósítás a kurdoknál, újrafésült dzsihadisták tűntek fel török oldalon. Trump sérelmezte, hogy a kurdok nem vettek részt a normandiai partraszállásban. A kurd háború első napja.

október 10. 11:40

Akik szembe mernek nézni a halállal Akik szembe mernek nézni a halállal

A tízezres török offenzíva célpontjaivá vált kurdok nem ma kezdték a dzsihadisták elleni háborút. Az iraki-iráni-török hármashatár hegyvidékén fekvő antiterrorista kiképzőtáborában egy magyar fotós örökítette meg az embert próbáló felkészítést az Iszlám Állam elleni harcra.

október 10. 10:07

Miről szól a török-kurd háború? Miről szól a török-kurd háború?

Erdoğan terve véres gerillaháborút, etnikai tisztogatást és az Iszlám Állam feltámadását hozhatja. Trump a diplomáciai blamázs miatt egyszerre magyarázkodik, egyszerre fenyegetőzik.

október 9. 18:19

Egyedüli jelöltként indult a felcsúti polgármesteri székért a fideszes Mészáros László István, akit tavaly választottak meg időközi választáson a lemondott Mészáros Lőrinc helyére (a Kétfarkú Kutya Párt jelöltjét, Mészáros László Jánost legyőzve). Annak ellenére, hogy a jelöltnek a győzelemhez elég, ha a 1 527 választásra jogosult felcsútiból egyvalaki rá szavaz, Mészáros (aki nem rokona a vállalkozónak) végigaggatta a település fő utcáját – a Fő utcát – a „Felcsútért, szeretett városunkért“ szlogenjével.

A verseny hiánya a kampányon kívül a részvételi szándékot sem lohasztotta le; délután három körül mindkét szavazókörben már több száz voksolóról számoltak be nekünk (a valasztas.hu is 30 százalékos részvételt jelzett), és senki nem volt, aki egyedül a valódi választás lehetőségét biztosító, megyei pártlistás ívet kérte el a bizottságtól. A szavazás egyébként is eseménytelenül zajlik, „békésen csordogálnak a választók“.

Ha valakinek Szombathelyen a hétvégén jutott eszébe kiüríteni a postaládáját, akkor nem kevesebb, mint hat fideszes kiadvány pottyant a papucsára. Közülük a legerősebb anyag az egyik olvasónk által lefotózott „hírlap“, melynek címlapján a helyi baloldali ellenzéki jelöltből, Nemény Andrásból sikerült egy igazi Sin City-figurát varázsolni, aki "túszul ejtette a várost".

Ahogy arról korábban többször is írtunk, a fideszes vezetésű városban necces a kormánypárt újrázása, mivel a helyi erős embernek, Hende Csabának az év elején sikerült szétvernie a helyi pártszervezetet, nyáron pedig kívülről importált polgármester-jelöltet, mire az egyik mellőzött fideszes alpolgármester botrányos körülmények között távozott a pártból, és indult el a hivatalos jobboldali jelölttel szemben.

A szíriai kurdok ellen indított török offenzíva Katart, Magyarországot és az al-Káida szíriai hitszónokait leszámítva az egész világon kiverte a biztosítékot. Az állami szintű tiltakozások mellett egy sor nagyvárosban a kurdokkal szimpatizáló (netán az Erdoğan-féle agresszorokat és Trump-féle dilettánsokat utáló) emberek is az utcára vonultak vagy vonulnak, hogy kifejezzék szolidaritásukat az évszázadok óta valamiért mindig a történelem szopórollerére kerülő nép mellett. Szombaton Budapesten is tiltakozó menetet tartanak, ami délután fél háromkor kezdődik a Hősök terén. A Facebookon hirdetett esemény leírása alapján a tiltakozók előbb az agresszor Török Köztársaság, majd a kurdokat csúnyán cserben hagyó Egyesült Államok nagykövetsége elé vonulnak.

Rovatok