Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gergely

újságíró Politika

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

A Los Angeles-i főkonzul megmutatta az amerikai magyaroknak, hogy működik a NER A Los Angeles-i főkonzul megmutatta az amerikai magyaroknak, hogy működik a NER

Széles Tamás a helyi magyar kulturális egyesület alelnökének privát Facebook-kommentjei miatt rágott be. Névtelen levél, befeketítés, a harmincas évek óta működő Magyar Ház bojkottja. Az amerikai magyarok pedig visszaszóltak: itt szabad a véleménynyilvánítás.

32 perce

Kis háborúkkal lavírozhat Erdoğan Kis háborúkkal lavírozhat Erdoğan

A török gazdaság ingatag helyzetét Washington és Ankara vitája is rontja. Erdoğan így is a feszültség növelése felé mehet el, hogy bebiztosítsa magát.

augusztus 15. 12:09

Az ENSZ szerint az Iszlám Államnak akár 30 ezer harcosa is életben lehet Az ENSZ szerint az Iszlám Államnak akár 30 ezer harcosa is életben lehet

Ez az adat nem sokkal marad el a Kalifátus virágkorától. Hogyan lehetséges ez?

augusztus 14. 16:39

Jemen fővárosára, Szanaára ezúttal nem egy szaúdi bombázószázad, hanem egy trópusi vihar sújtott le. Az Arab-félsziget déli felét 180-200 kilométer/órás széllökések ostromolták, voltak régiók, ahol egy nap alatt több csapadék esett le, mint az éves átlag. Nem csoda, hogy a 200-250 milliméternyi csapadék patakokká változtatta a húszi szeparatisták által ellenőrzött város utcáit is.

A fábiánsebestyéni önkormányzat ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, mivel valaki

lesmirglizte és újrafestette a játszótéren a játékok faelemeit, hogy ne menjen szálka a gyerekek kezébe, és friss homokkal töltötte fel a homokozót.

A település képviselőtestülete a polgármesterrel egyetemben azonban felháborodott, és bűncselekményt emlegetett, mivel

nem lett bevizsgáltatva sem a homok, sem a festék

Az ülésen Bálint Róbert önkormányzati képviselő bevallotta, hogy ő volt a "tettes", a képviselőtestület ennek ellenére megszavazta a rendőrségi feljelentést, mivel nem kért engedélyt, hogy "az önkormányzat vagyonához" - amit a Délmagyar tudósítója így jellemzett: "rugók és csavarok állnak a semmiben" - nyúljon. Bálint Róbert így foglalta össze a történetet:

Kislányommal gyakran járunk a játszótérre. A sportpálya melletti a kedvencünk. Pénzt és munkát áldoztam rá, hogy szebb és biztonságosabb legyen. Nem gondoltam, hogy ezért most járkálhatok a rendőrségre.

Bizonyára önök is értesültek arról, hogy egyik olvasónk egy, a magyarhoz megkóstolásig hasonló lángost fedezett fel az arizonai sivatag kellős közepén, és ez a lángos sokkal finomabb, ropogósabb volt, mint a magyarországi. 

Tamás, aki az előző lángost tesztelte, 400 kilométerrel arrébb, a Grand Canyon mellett is belefutott egy indián (kár, hogy nem derül ki, milyen indián, mert önmagában az a megjelölés, hogy "indián" kb. olyan, mint az "európai") lángosba. A Flagstaff városkában lévő étteremben azonban vagy nem ismerték, vagy elfelejtették azt a főszabályt, miszerint a lángos csak minimálfeltéttel marad valódi lángos; túlterhelték hússal, zöldségekkel, sajttal meg mindenféle szósszal, úgyhogy

Alig bírtam megenni, és könnyű sem volt, vastag tésztával, kemencében sütve, igazából csak élménynek volt jó.

Rovatok