Index Vakbarát Hírportál

Tóth Gergely

Meccsek száma26

Győzelem23

KO/TKO5

Submission7

Háború felé mutatnak az incidensek, de miért nem tört még ki? Háború felé mutatnak az incidensek, de miért nem tört még ki?

A kibertértől a drónokon át a kémhálózatokig mindenhol felizzott az Irán és az USA közti harc. De mennyire vehetjük biztosnak a háborút?

tegnap, 07:29

Egy lángoló tankernél nem kell egyértelműbb üzenet Egy lángoló tankernél nem kell egyértelműbb üzenet

Újabb tankhajók lobbantak lángra a Perzsa-öböl bejáratánál, a gondosan megkoreografált akció egy sarokba szorított iráni rezsim ultimátuma Trumpnak.

június 18. 19:04

A fiatal magyar repülő térdrúgással hódította meg a Madison Square Gardent A fiatal magyar repülő térdrúgással hódította meg a Madison Square Gardent

Borics Ádám élete legnehezebb ellenfele ellen tudott fordítani a Bellator MMA-gáláján.

június 15. 07:44

Az MMA mindig is arról szólt, hogy a küzdelmekben megpróbálnak minél közelebb kerülni a „mindent lehet” valóságához. Ezért nem csoda, hogy miközben a ketrecbe kapaszkodástól a tarkó támadásáig egy sor szabályt hoztak a sportszerűség és a versenyzők épsége érdekében, sok ezer meccs után is lehet találkozni a szabályok kreatív értelmezésével. De nem is akarok kertelni, hogy miről van szó:

Az ánuszba nyomott nagylábujjról.

Igen, a világ második legnagyobb MMA-szervezete, a Bellator hétvégi, londoni gálájának egyik könnyűsúlyú meccsén Jorge Kanella úgy gondolta, hogyazzal bontja meg a hátán heverő Alfie Davis védekező pozícióját, hogy a lábujjával kicsit megbirizgálja az ánuszát.

 

Azonban a bíró Kevin MacDonald azonnal levont tőle egy pontot (ami a 10-es alapú rendszerben komoly hátrányba hozza a bunyóst), mivel az MMA mára többé-kevésbé egységes szabályrendszere szerint a fenékizmok támadása – magyarul a medvepuszi - megengedett, de az ánuszé nem.

Egyébként a fenékbe markolás bevett piszkos trükknek számít a birkózásban; ahogy ebben a klasszikussá vált videóban elhanzik a klasszikussá vált

Nincs az a férfi, akit ne lehetne irányítani a segglyukánál fogva.

 

(Deadspin)

Mihajlov Dávidnak, a félnehézsúlyú, 90 kiló körül mérlegelő magyar thai-bokszosnak egy hétvégi dél-koreai MMA-gálán bizarr megmérettetésben volt része. Az ázsiaiak azért hívták meg a magyar bunyóst, hogy egy óriással, a tíz éve még a K-1-ben vitézkedő Csoj Hong-mannal (akinek a neve az angolos „Hong Man Choi“ átírásban sokaknak ismerősebben csenghet) csapjon össze.

A koreai már virágkorában is leginkább orkszerű kinézetével és fizikumával (218 centis és 160 kilós) tűnt ki, győzelmeit is elsősorban a K-1-be bedobott többi egzotikum – az amerikai fociból bunyóra átnyergelt Bobb Sepp, vagy a sumós Akebono – ellen aratta. Csoj Hong-mant elég sokan megverték a K-1-ben, és utóbbi években már inkább a nemzetközi szinten nem igazán jegyzett kelet-ázsiai MMA-gálák freak-faktorát növeli, ahol nem túl acélos, 4-5-ös mérleget bunyózott össze. Csoj Mihajlovval egy ketrecbe zárva tényleg hozta a Dávid és Góliát hangulatát, azonban amikor meg kellett mozdulnia, akkor inkább a Nabukodonozor álmának agyaglábú (a bibliai eredetiben: "részint vasból, részint cserépből" gyúrt lábú) óriásához volt hasonló;

olyan lomha volt, hogy kezét ütés közben simán ki lehetett volna tetoválni.

 

Ezzel nem Mihajlov tehetségéről, felkészültségéről vagy bátorságáról szeretnék ítéletet mondani, mert ezt a melót is el kellett végezni. A magyar bunyós kevesebb, mint egy perc alatt abszolválta a feladatot: előbb szépen átbújt a koreai balhorga alatt, a második tétova próbálkozásába pedig keményen beleállt, két balcsapottal megrendítette Csojt, és a védekezés helyett össze-vissza kaszáló óriást a KO-ig sorozta testre és fejre. 

Donald Trump vasárnap Virginia államban található golfklubjából beugrott egy helyi templom istentiszteletére, majd miután meghallgatta a pap őt méltató szavait, angolosan távozott. De nem is maga a látogatás ténye borzolta az amerikai kedélyeket, hanem az elnök frizurája. Ugyanis Trump az ikonikus, bukósisak-szerű hajviseletét egy hátranyalt, hosszabb, már-már bundesliga-hatást keltő séróra cserélte le.

Önnek melyik tetszik jobban?

  • 7198
    Az új, hátranyalt
  • 5216
    A régi, bukósisakos

Rovatok