Index Vakbarát Hírportál

Varga Attila

sixx

Feleség1

Gyerek1

Lemmy-figura1

Forgatókönyv1

51,8 milliárdot költött el egy év alatt a Miniszterelnökség 51,8 milliárdot költött el egy év alatt a Miniszterelnökség

Ötmilliárd forint jutalmakra, másik öt propagandára ment el. #YOLO #nincsholnap

október 19. 19:43

Kedden Skywalkerékkel ébredünk Kedden Skywalkerékkel ébredünk

Ha minden igaz, a Star Wars - Skywalker kora lezárja az elátkozott család történetét.

október 19. 18:40

Apám azt mondta, véresen ne jöjjek haza Apám azt mondta, véresen ne jöjjek haza

Megtért neonáci, mentális betegségek, meddőség - ismét kemény témákkal foglalkozik a Spektrum Tabukról tabuk nélkül sorozata. Az alkotókkal beszélgettünk a Kultrovat podcast 72. adásában.

október 18. 10:57

Mit csinál az egyszeri, pókokra specializálódott brazil biológus, aki nem mellesleg nagy rockzenekedvelő is, amikor felfedez négy új pókfajt? Persze, hogy kedvenc zenészeiről nevezi el őket. Így született meg 

  • Extraordinarius bruceickinsoni,
  • Extraordinarius klausmeinei,
  • Extraordinarius rickalleni és
  • Extraordinarius andrematosi 

Bruce Dickinson, az Iron Maiden énekese; Rick Allen, a Def Leppard dobosa; Klaus Meine, a Scorpions énekese és Andre Matos, a brazil Angra zenekar énekese nyomán.

Christina Rheims egyébként eddig 200 új pókfajt fedezett fel. "Nagy tisztelője vagyok Rick Allennek, aki azután, hogy amputálták egyik karját, tovább dobolt egy kézzel." A négy pók egyike sem nagyobb két centiméternél, éjszaka vadásznak, és emberre nem veszélyesek.

A Disney-család másik akoljában, a Marvel feliratosban Marvel kapitányként (nagyon tápos szuperhősnő) elkönyvelt Larson a hétvégi ACE Comic Conon vett részt, és pózolt egyet a filmtörténet egyik ikonikus fegyverével a kezében. Ami, ahogy azt Cinemabled megállapította, nem egy sima, "bemész a boltba, tessen adni egy lézerkardot / az nincs, csak fényszablya, maga barbár / jó, akkor azt, de pink legyen" változat, hanem egy custom made, Larson kezére gyártott csuda, olyan meg csak az igazi geekeknek van. (Mint Nathan Filionnak például. Neki kettő is van.)

A Cinemablend megjegyzi, hogy Samuel L. Jackson is úgy került be a Star Wars-univerzumba, hogy egy tévéinterjúban hosszasan fejtegette, miért ő lenne a legjobb fekete Jedi-lovag.

A Délmagyar, míg a KESMA fel nem zabálta, és be nem állította abba a sorba, amiben az Origo, a 888 meg a TV2 menetel az élen, egy tök jó megyei lap volt, valós cikkekkel, igazi újságírókkal, pont olyan, amilyennek lennie kell, és amilyen a Hajdú-Bihar megyei Napló vagy az Észak-Magyarország volt, de sorolhatnánk az összes megyei lapot. Mára viszont az a lap lett belőle, aminek szegedi szerkesztőségébe ma délután csak úgy bemehetett Nemesi Pál, függetlenként, de a Fidesz–KDNP támogatásával induló polgármesterjelölt, és lehozhatta ezt itt:

Mondjuk az ilyen utolsó pillanatban elsütött fegyverek elég sokszor besülnek, Tarlós István is bemehetett a Kossuth rádióba, hogy egyetlen főpolgármester-jelöltként egy órán át beszélhessen arról, amiről akart – sem Karácsony Gergely, sem Puzsér Róbert nem kapott meghívót.

Aztán a vége meg az lett, hogy Szegeden Botka, Budapesten Karácsony nyert.

Rovatok