Index Vakbarát Hírportál

Záborszky Ede

zed
Felépült a kisvárdai csigafeldolgozó

Az állami támogatással épült üzem a franciák csigaéhségét fogja majd csillapítani.

szeptember 20. 13:44

Ismét sztrájkba lépnek a köztisztviselők Ismét sztrájkba lépnek a köztisztviselők

Tavasszal 7500-an tartottak munkabeszüntetést, azóta sem sikerült megállapodni a bérekről.

szeptember 20. 12:08

Az elmúlt évek legsúlyosabb gabonahiánya jöhet Észak-Koreában

A csapadékhiány visszavetette a rizs- és a kukoricatermést.

szeptember 20. 11:38

A Garfield-képregények talán a világ legértelmetlenebb dolgai, a mai napig stabilan ontja őket valami eldugott mesterséges intelligencia ( a mainstreamebb nézetek szerint egy Jim Davis nevű ember), de valójában még senkinek nem sikerült rájönni, hogy milyen célt szolgálnak. Ennek ellenére a három panelból álló kis képregények a szórakoztató napilapok stabil vendégei a keresztrejtvények mellett.

El kell ismernem, hogy gyerekkoromban IMÁDTAM Garfieldot, mégis nehezen tudnám elmondani, hogy miről is szólnak valójában. Valami ilyesmi: adott egy elkeseredett incel*, aki a kutyájával és a macskájával ék, utóbbi fő táplálékforrása valamiért a kávé és a lasagne. Mégis lehet benne valami, hiszen az emberek imádják Garfieldot. (*Egy nálam járatosabb Garfield-szakértő kolléga szerint Jon 2006-ban összejött az állatorvosával, akit előtte éveken át üldözött a szerelmével, szóval nem tekinthető incelnek.)

A legtöbbekben valószínűleg egy határozott kép él arról, hogy hogyan is néz ki Garfield (és remélhetőleg nem a mozifilmek torz paródiája), de valójában a kövér macska számos ráncfelvarráson átesett az évek folyamán, és a karakterek is csiszolódtak.

Itt egy igazi ritkaság 1976-ból, a képregény ekkor még "Jon" néven futott, és a főszereplője egy képregényrajzoló volt. A Garfield igazi sikere csak néhány évre rá következett, amikor a képregényt átnevezték Garfieldra, és a dizájn is már kicsit jobban hasonlított a modern Garfieldhoz. 

Varga Judit igazságügyi miniszter a napokban próbálja elmagyarázni az Európai Unió Tanácsának, hogy az egy éve elfogadott Sargentini-jelentés valójában tökéletesen alaptalan, Magyarországon nem sérülnek az európai értékek, és az egész hetes cikkely dili csak a bevándorláspártiak támadása hazánk ellen. 

Varga a Twitterjén most egy egész meredek párhuzamot vont, amikor Szókratészt, pontosabban Platóntól Szókratész védőbeszédét idézte:

 

Devecseri Gábor fordításában: Hogyan hatott rátok, [athéni férfiak], vádlóim beszéde, nem tudom; én bizony magam is kis híján beléjük feledkeztem, olyan meggyőzően beszéltek. Ámbár igazat úgyszólván semmit nem mondtak.

Elkezdődött. #7-es cikkely – teszi hozzá már Varga.

Tehát vagy maga Varga Judit, vagy áttételesen Magyarország az athéni ifjak megrontásával vádolt legbölcsebb athéni. 

Ön szerint ki Szókratész ebben a párhuzamban?

 • 885
  Orbán Viktor
 • 546
  Minden magyar ember
 • 409
  A magyar kormány
 • 390
  Varga Judit
 • 177
  A Fidesz

Bár az ISIS a világ egyik legvéreskezűbb terrorszervezeteként vonult be a történelembe, még a gyilkos vallási fanatikusok életében is történnek mókás dolgok, mint például az alábbi 2017-es  jemeni videón, ami nemrég szivárgott ki. A felvételen éppen az egyik frissen csatlakozott tag próbálja meg kamera előtt elmondani az eskü szövegét, de egy rikácsoló madár állandóan félbeszakítja.

 

Szegény dzsihádistát többször is megzavarja a zajongó tollas, és beleakad a szövegébe. Egy hang a háttérből nyugtatja a bosszankodó terroristát: "Nyugi, csak nyugi." A videó pikantériája, hogy egy rivális terrorszervezet, az al-Káida jutotta el a médiához, akik megragadnak mindent lehetőséget, hogy megalázzák az ISIS-t. 

Bár Szíriában és Irakban nem áll jól a terrorszervezet szénája, Jemenben még mindig aktívak, és harcolnak (többek között) az al-Káidával is.

Rovatok