Index Vakbarát Hírportál

Záborszky Ede

zed
Az ötös lottó nyerőszámai és a tao Az ötös lottó nyerőszámai és a tao

95521 ember pénzt nyert, a többiek pedig tapasztalatot.

tegnap, 20:42

Orbán lát rá esélyt, hogy a magyaroknak és a románoknak közös céljai legyenek

A miniszterelnök szerint készen állunk egy új Közép-Európa építésére.

tegnap, 20:11

Ellopták 29 ezer Facebook-alkalmazott személyes adatait egy kocsiból Ellopták 29 ezer Facebook-alkalmazott személyes adatait egy kocsiból

Bankszámlaszám, név, fizetési adatok tűntek el. A tolvaj feltehetően nem tudta, hogy mit lop el.

tegnap, 19:26

Négy hűtőtoronyt robbantottak föl Angliában egy Ironbridge közeli erőmű bontása közben, szerencsére videón is megörökítették, ahogy leomlanak a tornyok, hiszen kevés kielégítőbb dolog van, mint a kártyavárként összeomló különféle ipari épületeket nézni. 

Az ironbridge-i erőmű 1963-ban épült, és egészen 2012-ig szénerőműként üzemelt, majd egy 2012-es átalakítást követően rövid ideig biomasszaerőműként folytatta pályafutását, míg 2015-ben végleg be kellett hogy zárjon egy európai uniós környezetvédelmi szabály értelmében. 

Az épületkomplexum helyére egy beruházási cég 1000 lakóházat, valamint közösségi létesítményeket, többek között egy iskolát tervez építeni. 

13 éves korában elhunyt Lady Gaga, Németország legszebb tehene, számolt be a dpa német hírügynökség a tehén gazdája, Henrik Wille közleménye nyomán. Nehéz egy mondatban összefoglalni Lady Gaga békés és különleges személyiségét, "talán a "once in a lifetime",  kifejezés írja legjobban körül Gagát", mondta az észak-szászországi gazdálkodó az elhunytról. 

 

A csodás Holstein-fríz tehén a gazda beszámolója szerint kifejezetten szerette a reflektorfényt, és 2013 óta egyik díjat nyerte a másik után. De nem csak pózolni szeretett, hanem tehéni kötelességeit is becsülettel ellátta, ugyanis nyolcszoros anya volt és élete folyamán több mint 125 ezer liter tejet adott. A legszebb német tehén rangos címét jelenleg a négyéves Alessja birtokolja, aki szintén a Holstein fajtából való.

Ruhe in Frieden, Lady Gaga!

(Traunsteiner Tagblatt)

Nemrég osztottuk meg olvasónk videóját, amelyen egy csapat szarvasféle állat szalad át az úton, köztük egy fehér egyeddel. Sajnos a videó nem túl jó minőségű, így az avatatlan szem nehezen tudja megmondani, hogy tulajdonképpen miféle jószágot sikerült telefonvégre kapni.

Albínó őz

Egy, a témában jártas olvasónk jelezte, hogy véleménye szerint az egyedek testmérete, a színmintájuk valamint a mozgásuk arra utal, hogy valójában dámszarvasok láthatóak a felvételen. 

Az európai dámvad hazánk több területén is elterjed, sőt vadászható állat. A dámszarvasból előfordulnak olyan egyedek is, amelyek fehérek, azonban nem albínók. Az ilyen pigmenthiányos állapotot leucizmusnak nevezik. Ez az állapot azonban, szemben az albinizmussal, nem befolyásolja az egyedeknél – például – a szemük színét. 

A dámszarvas a gímszarvashoz hasonlítható, de annál kisebb, zömökebb testfelépítésű szarvasféle. A bikák nyaka sötétebb, a hímvessző előtt a hason sötét folt van. A leírt vörösbarnás színezeten kívül a dámnak van fekete és ritkán fehér színváltozata is, amelyek az egyedszám 5–30%, illetve 1%-át tehetik ki.

– olvasható a Vadászati állattan vonatkozó fejezetében.

Tehát így is nagy szerencséje volt olvasónknak, hogy sikerült megörökítenie egy ilyen állatot, azonban nem albínó egyedről volt szó, amely tényleg szinte csodaszámba megy, külön jegyzik egy-egy állatnál, ha sikerül megfigyelni egy albínó példányt.

Rovatok