Index Vakbarát Hírportál

Zsuppán András

A baloldal nagy napja Budapesten: eredmények kerületről kerületre A baloldal nagy napja Budapesten: eredmények kerületről kerületre

Nemcsak a belső pesti kerületeket veszítette el a Fidesz, hanem meglepetésre egy sor budait is. Még a Várban is buktak, ami 1990 óta mindig jobboldali volt.

16 perce

Pisai toronynál nagyobb zsírhegyet boncoltak fel Pisai toronynál nagyobb zsírhegyet boncoltak fel

A nedves törlőkendők és az intimbetétek okozzák a bajt, de mérgeket nem találtak az irtózatos izében.

október 4. 23:32

Nem örülnek a párizsiak a furcsa tulipánszobornak Nem örülnek a párizsiak a furcsa tulipánszobornak

Jeff Koons a terrortámadások áldozatainak akart emléket állítani a most felavatott szoborral, aminek a felállítása ellen évekig tiltakoztak.

október 4. 22:47

Váradiné Naszályi Márta a Várnegyed és Víziváros polgármestere. A fővárosi kerületek közül utolsóként futott be az eredmény, ami nagyon sokáig kétséges volt, mivel az ellenzéki jelölt és Nagy Gábor Tamás eddigi polgármester fej fej mellett állt, hol Naszályi Márta, hol Nagy Gábor Tamás vette át a vezetést. Most azonban megérkezett a végeredmény 100 százalékos feldolgozás mellett: V. Naszályi Márta 48,3 százalék, Nagy Gábor Tamás 47,3 százalék. Egy harmadik jelölt, az ismeretlen civil Jakab-Novák Eszter 4,4 százalékot kapott.

Végéhez közeledik a szavazatok feldolgozása a II. kerületben, ahol most már kijelenthető, hogy váltás lesz, Őrsi Gergely, az ellenzéki összefogás 34 éves, közigazgatási-jogászi végzettségű jelöltje váltja Láng Zsoltot, aki 2006 óta állt a városrész élén. Az ellenzéknek a testületben is többsége lesz, 11 képviselőre számíthatnak a Fidesz 8 képviselőjével szemben. Őrsi Gergely a szavazatok 52 százalékát kapta meg, Láng Zsolt csak 47,6 százalékot.

A szoros budapesti versengések közül eldőlt Budafok-Tétény, vagyis a XXII. kerület sorsa: Karsay Ferenc fideszes polgármester, aki 2014 óta vezeti a városrészt, és 1998 óta vesz részt a helyi közéletben, újrázni tudott. Kihívója, Havasi Gábor mentőápoló a vártnál sokkal inkább meg tudta szorongatni a polgármestert, de Karsay mindvégig megőrizte az előnyét, és a szavazatok 95%-os feldolgozása mellett 48,3%-on áll. A 46,7%-ot elért Havasi Gábor ezt már valószínűleg nem tudja behozni.

Rovatok