Index Vakbarát Hírportál

Zsuppán András

Hatalmas új parlamentet építene India, de a világ egyik leghíresebb szobrásza szerint ez barbárság Hatalmas új parlamentet építene India, de a világ egyik leghíresebb szobrásza szerint ez barbárság

Új-Delhi híres kormányzati negyedét tönkretenné Narendra Modi miniszterelnök terve, ami bírálói szerint olyan, mint egy nagy hotel. A világhírű szobrász, Anish Kapoor is tiltakozik.

május 23. 19:44

Brutális videókon verik és bántalmazzák egymást magyar tinédzserek Brutális videókon verik és bántalmazzák egymást magyar tinédzserek

Az Instagramon 22 ezer követője van egy oldalnak, ahova bárki beküldheti a „balhés” videókat. A rendőrség már vizsgálja az esetet.

május 22. 23:06

Biden: Aki Trumpra szavaz, az nem fekete Biden: Aki Trumpra szavaz, az nem fekete

Sokak szerint botrányos kijelentést tett a demokrata elnökjelölt, aki szerint a feketék csak rá szavazhatnak.

május 22. 20:44

Újabb korlátozásokat oldottak fel Dániában, ahol megnyithatnak a múzeumok, a színházak, a mozik és a művészeti galériák, sőt már az X-Faktort is barátokból és családtagokból álló élő közönség előtt fogják felvenni.

A csütörtök este kiadott új szabályozás szerint:

  • legfeljebb 500 fő tartózkodhat a helyszínen
  • minden második széket üresen kell hagyni, illetve biztosítani kell a látogatók közötti 1 méteres távolságot
  • az előadó és a közönség között 2 méteres távolságot kell tartani
  • a páholyokban sem lehet egymáshoz közel ülni

Dániában már csak 905 aktív koronavírusos esetet tartanak számon, a járványgörbe április 10-én tetőzött 3799 aktív esettel, azóta folyamatosan laposodik, az új fertőzöttek száma az elmúlt napokban 40 és 70 fő között mozgott.

Meggyógyult Győr polgármestere, Dézsi Csaba András, akiről március legvégén  derült ki , hogy megfertőződött a koronavírussal. Rajta kívül Radnóti Ákos alpolgármester és Lipovits Szilárd jegyző is elkapta a betegséget.  Az önkormányzat azt közölte az MTI-vel, hogy a polgármesternek egymás után három tesztje is negatív lett, így újra munkába állhatott pénteken.

Öt embert szállítottak kórházba a Pesti Úti Idősek Otthonából koronavírus-fertőzés gyanúja miatt, és a tesztek mindegyikük esetében igazolták a gyanút, jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester.  Az 544 férőhelyes intézmény további 13 lakóját koronavírusgyanús tünetekkel különítették el, később ők is kórházba kerültek. A X. kerületi tisztifőorvos az intézményben azonnal járványügyi zárlatot rendelt el.

Rovatok