Index Vakbarát Hírportál

Hatezer dollár lesz a Panasonic 4K tablete

2013. november 8., péntek 17:30

A Panasonic nem aprózza el, hatezer dollárért kezdi el árulni januárban a 4K tabletet. A 4K az idei januári CES egyik hívószava volt, minden cég bemutatott valamit, ami ekkora felbontású volt. A legtöbben persze maradtak a tévénél, de a Panasonic nagyot akart mutatni.

Bemutattak egy egy 4K Windows 8 operációs rendszerű tabletet. Egy egész év kellett ahhoz, hogy az ott látott prototípusból valódi termék legyen. A Toughpad 4K UT-MB5 névre hallgató tabletet csak most fogják árulni.

Nem is kevés pénzért, a húszhüvelykes gépért hatezer dollárt kérnek majd. Valójában inkább monitor, mint tablet, de a Panasonic azt mondja róla, hogy a világ legvékonyabb húszhüvelykes tablete. Ami igaz is lehet, kevés ekkora méretű mobileszközt láttunk eddig.

A tablet kijelzőjének felbontása 3840*2560 pixel lesz, a célcsoport nem az átlagfelhasználó, aki az emailjeit nézné meg vele, esetleg néha megnézne egy-egy YouTube-videót. A célcsoportot a fotósok és egyéb olyan szakemberek jelentik, akiknek fontos az ilyen felbontás.

A tablet specifikációja jónak mondható, 1,9 GHz-es Intel Core i5 processzort tettek bele, 256 gigabájt SSD-t és 8 gigabájt rendszermemóriát. Akkumulátora a hatalmas kijelző miatt nem bírja sokáig, a Panasonic két órásra becsüli a rendelkezésre állási időt.

Rovatok