Index Vakbarát Hírportál

A Tesla újjáépítené a Puerto Ricó-i elektromos hálózatot

2017. október 9., hétfő 10:11

“Dumáljunk!” – reagált Ricardo Rossello, a Maria hurrikán által teljesen letarolt karibi állam kormányzója, miután Elon Musk felvetette, hogy cége, az elektromos autók és otthoni akkumulátorok gyártásában élenjáró Tesla képes lenne újjáépíteni a Puerto Ricó-i elektromos hálózatot.

A pusztító trópusi vihar szeptemberben tette szinte teljesen földdel egyenlővé Puerto Ricót, az államban azóta sincs áram, milliók élnek elektromosság nélkül. Musk szerint a Tesla által gyártott akkumulátorok segíthetnek az akut helyzet kezelésében, írja a CNBC.

Elon Musk csütörtökön azt írta Twitterén egy kérdésre, hogy több kisebb szigeten is építettek már ki elektromos hálózatot Tesla-akkumulátorokkal, és mivel nincsenek méretezési korlátok, akár Puerto Ricó-ban is működhet ez a megoldás. A döntés a kormányzat, a hivatalok, az áramszolgáltató, de legfőképp az emberek kezében van, tette hozzá Musk.

Erre írta válaszul Ricardo Rossello, hogy “beszéljük meg”, mire Musk retweetelt, hogy “örömmel tárgyalok”.

A Tesla által gyártott Powerpack áramtároló rendszert már több országban is megrendelték, Ausztrália déli részein egy 100 megawattos rendszert épít a cég, ami 30 000 háztartást lát majd el elektromos energiával.

(Borítókép: Carlos Garcia Rawlins / Reuters)

Rovatok