Index Vakbarát Hírportál

Minden jobb, ha vízálló

2017. október 12., csütörtök 20:39

Az Amazonnak elég jól megy mostanság, bár a könyveket mintha hanyagolták volna az utóbbi időben. Hogy emiatt vagy sem, de most megjelent a cégóriás Kindle e-könyv-olvasójának legújabb verziója (Oasis), ami a nagyobb felbontás és egyéb újdonságok mellett még vízálló is.

A vízállóság egy kifejezetten jó ötletnek tűnik. Az olvasás egy nagyon pihentető tevékenység, a fürdés szintúgy, a kettő együtt pedig hatványozottan az lehet. A papírból készült könyvek azonban hagyományosan nincsenek jóban sem a vízzel, sem a magas nedvességtartalmú levegővel, és bár Kindle nem pótolhatja a könyvélményt, ez határozottan pluszpont mellette. 

Az e-olvasónak gyorsan töltődő aksija lesz, amit két óra alatt teljesen fel lehet tölteni és egy töltéssel hat hétig bírja a 7 colos, 300 ppi-s készülék. Három modell közül lehet választani, ezek ára 80 ezer forinttól 110 ezer forintig változnak majd tárhelytől és extráktól függően.

Az Amazon továbbá felgyorsította a lapozás funkciót, illetve az új modellek támogatják az audiobook formátumot is. A készülék ráadásul megjegyzi, hogy melyik oldalon hagytuk abba az olvasást, és amennyiben megvan a könyv audiováltozata is, akkor könnyedén átválthatunk rá, a hangoskönyv pedig onnan folytatódik. Ugyanakkor Jack-csatlakozó nincs hozzá, így ehhez a funkcióhoz kell Bluetooth-fülhallgató. 

Rovatok