Index Vakbarát Hírportál

Így nem fog ön soha repülni, hacsak nem ügyes gázszerelő

2017. november 14., kedd 05:32

A hétvégén megnyitott dubai légishow-n az Emirates légitársaság bemutatta az új első osztályt, amit a hamarosan flottába kerülő Boeing 777-300ER és 777X repülőgépeiken alakítanak ki a legtehetősebb utasaik kiszolgálására – írja az Aviation Week.

Dubaj hivatalos nemzetközi légitársasága négy évig tervezte, fejlesztette, építette a Boeing széles törzsű, két hajtóműves utasszállítóinak alapos átépítését igénylő első osztályú kabinokat. Kabinok? Igen, erről van szó: 

a többi utastól, de még a proli business classosoktól is teljesen elszigetelt, már-már apartmanszerű luxusfülkék jelentik a közeljövő első osztályú utazását

az Egyesült Arab Emírségekben. Az új első osztály promóciójához Jeremy Clarksont, a BBC egykori autós műsorvezetőjét is megnyerték:

A tolóajtóval ellátott fülkékből gépenként hatot alakítanak ki az Emirates járatain, ezzel a korábbi nyolchoz képest kettővel kevesebb első osztályú jegyet tudnak eladni, de feltehetőleg annyival borsosabb áron, hogy bőven megéri majd az újítás. Az Emirates többek között a Mercedes-Benzzel együttműködve dolgozta ki a fülkék enteriőrjét, ami valóban tömény luxust áraszt, mondjuk ha a turistaosztállyal összevetjük.

A kabin tökéletes magányában három ablakon át nézhetik az alant elúszó felhőket a VIP-nél is VIP-bb utasok – persze csak ha a gép törzsének szélére szól a jegyük. A középen kialakított kabinokban természetesen nincs ablak, ott viszont az illúzió érdekében külön képernyőket szerelnek fel, amiken élőben lehet majd nézni a külső kamerák által közvetített képet.

A világítás és a kabin hőmérséklete is az utas kénye-kedvére állítható, szórakoztatásáról nagyképernyős multimédia központ gondoskodik, és hát a menü sem sonkás szendvics kólával. A fine dining menü után a bőrfotelt úgynevezett zéró-gravitációs módba állítva tökéletesen komfortos alvásélményt ígér az Emirates. Mindehhez “Hydra Active” pizsamákat is kínálnak, jelentsen ez bármit is.

Az új topkategóriás kabinokba 2019 vége felé lehet majd először jegyet foglalni, az Emirates tervei szerint kezdetben Brüsszel és Genf, majd Chicago, Perth és Brisbane lesznek a szerencsés desztinációk, ahová ilyen gépekkel lehet majd utazni az Emirátusokból.

Azt, hogy csak az új gépekbe építik-e be az elnöki lakosztályokat, vagy visszamenőleg átalakítják a flotta meglévő gépeit is, egyelőre nem tudni (az Emirates csaknem 170 Boeing 777-est üzemeltet jelenleg), mint ahogy azt sem, hogy a budapesti járatokra jut-e majd ezekből a luxusgépekből.

Rovatok