Index Vakbarát Hírportál

17,7 milliárd forintnyi bitcoint loptak el

2017. december 7., csütörtök 11:22

Miközben csúcsokat döntöget a bitcoin árfolyama, nem tétlenkednek a kiberbűnözők sem:

A hekkerek két lépésben helyezték át külső walletekbe az ellopott bitcoinokat. A Nicehash a támadás után 24 órára fel is függesztette működését, hogy kiderüljön pontosan kiktől és hány BTC-t loptak el – írja a Techcrunch. A NiceHash azt javasolja a felhasználóinak, hogy sürgősen változtassák meg jelszavaikat, lehetőleg az összes általuk használt szolgáltatásban.

A kriptojellege miatt szinte követhetetlen bitcoint szervezett bűnözői körök is előszeretettel használják üzleti tranzakcióik során, a bevett gyakorlat szerint a mostani zsákmányért valószínűleg drogot vesznek a dark weben.

A bitcoin árfolyama az idén rohamosan emelkedett, de rendkívül nagy kilengések mellett. Januárban még 800 dolláron állt, májusban 2000 dollár fölé, szeptemberben 5000 dollár fölé, novemberben pedig 11 ezer dollár fölé emelkedett az árfolyam.

Az utóbbi napokban tapasztalt emelkedést leginkább az magyarázza, hogy az amerikai értékpapír-piaci felügyelet a múlt héten engedélyezte a kriptodeviza határidős kontraktusok bevezetését a tőzsdéken. A digitális devizák így felzárkózhatnak a hagyományos pénzügyi eszközök közé az értékpapír-piaci kereskedelemben – írja az MTI.

Bitcoin kisokos

Rovatok