Index Vakbarát Hírportál

Elektromos autót akar gyártani Katar

2018. szeptember 17., hétfő 14:43

Japán fejlesztő cég közreműködésével elektromos autót készül gyártani 2023-tól Katar a Qatar Tribune lap hétfői beszámolója szerint. A 9 milliárd dolláros beruházással épülő üzemből a tervek szerint 2023-ban gördül ki az első elektromos autó. Az üzemben 2024-től már évi 500 ezer autó készül majd, amelyeket saját katari márkanév alatt világszerte értékesítenek majd, írja az MTI.

Ali bin Nasser al Misnad, a Qatar Quality vállalat elnökének beszámolója szerint Katarban teljesen új, saját fejlesztésű elektromos autó készül majd, és nem egy már meglévő márka modelljeinek az összeszerelését végzik majd. A Qatar Quality ügyvezető igazgatója Musa Ramadan hozzátette: hat különálló, más-más feladatot, közöttük az alkatrészgyártást is végző üzem épül. A beruházást a hibrid és elektromos járműtechnológiai fejlesztéssel foglalkozó japán ARM vállalat közreműködésével végzik.

Az ügyvezető igazgató impozáns specifikációkról beszélt: szerinte az új generációs elektromos motorral készülő autók végsebessége 210 kilométer lesz óránként, egy feltöltéssel ezer kilométeres táv megtételére lesznek képesek és a feltöltés legfeljebb tíz percet vesz majd igénybe.

Rovatok