Index Vakbarát Hírportál

A vírusok jelentős része az illegális Trónok Harcával érkezik

2019. április 20., szombat 12:12

A Trónok Harca nem csak a képernyőn döntöget rekordokat, de 56 millióan illegálisan is megnézték. A nagy érdeklődés mellett persze a zsarolóvírusok készítői sem mehettek el szó nélkül, és úgy tűnik, hogy a következő hetekben, aki ilyen módon szeretné követni a sorozat történetszálát, annak a tűzfalát legalább annyira fel kell készítenie a vírusokkal szemben ahogyan, (VIGYÁZTAT SPOILERVESZÉLY AZOKNAK, AKIK MÉG NEM LÁTTÁK A HETEDIK ÉVADOT)   Havas Jon és társai próbálják felkészíteni Északot a Mások érkezésére. Ha nagyon szemléletesek szeretnénk lenni, akkor azt mondhatnánk, hogy még így is lehetséges, hogy egy vírus úgy elbánjon a tűzfallal, ahogyan az Éjkirály bánt el északon a fallal. 

A Kaspersky Lab  közleménye szerint  tavaly az összes vírus 17 százaléka, majdnem 21 ezer támadás a Trónok Harca illegális letöltésével érte a gépeket, és ezzel az egyik legnépszerűbb vírusterjesztővé vált. Arra figyelmeztetnek, hogy a hekkerek legkedveltebb időszaka az első és az utolsó rész szokott lenni, de gyakori trükk az is, mikor a türelmetlenségre játszanak, és azt állítják, hogy kiszivárogtak az utolsó részek, a letöltött fájl pedig megfertőzi a gépet.  Ezek persze nem csak a trónok harcára igazak, hanem más sorozatokra vagy filmekre is.

 

A legjobb védekezés persze az lenne, ha csakis legális forrásból nézné a sorozatot, de ha ez sehogyan sem kivitelezhető, akkor figyeljen arra, hogy .exe kiterjesztésű file-t ne töltsön le, torrentoldalakon mindig nézze meg a kommenteket, és a gyanús oldalakat ne nyissa meg. 

Rovatok