Index Vakbarát Hírportál

Fokhagymából fejlesztett kávét egy japán nyugdíjas

2017. október 16., hétfő 16:32

Fokhagymából készült kávét fejlesztett ki Japánban egy hajdani kávézótulajdonos. Az új termék íze állítólag olyan, mint a kávéé, de állapotos nők és koffeinérzékenyek is fogyaszthatják.

A 74 éves Simotai Jokimoto szerint a világon egyedülálló a találmánya. Elmesélte, hogy harminc éve véletlenül fedezte fel a kávészerű italt, amikor egyszer elégette a sült fokhagymás steaket. A megperzselődött fokhagymát összetörte egy kiskanállal, majd forró vízzel öntötte fel. Amikor megkóstolta, meglepte, hogy mennyire hasonlít az íze a kávéra.

Simotai nyugdíjba vonulása után látott hozzá, hogy kifejlessze a terméket. Sok kísérletezés után, öt éve jött rá az optimális módszerre: elektromos kemencében süti meg a fokhagymát, majd amikor kihűlt, összetöri és kicsöpögteti. A szabadalmi jogokat 2015-ben szerezte meg a találmányra. Idén januárban kezdte el árusítani a fokhagymából készülő kávét Aomori prefektúra két ajándékboltjában, de telefonon is lehet tőle rendelni.

Bár a különleges kávéfélének pirítottfokhagyma-aromája van, a fogyasztónak mégsem lesz tőle rossz lehelete, mivel a sütés elveszi az erős fokhagymás ízt.

(MTI)

Rovatok