Index Vakbarát Hírportál

A történelmüket is ellopták, mégis bajnokok lettek

2017. május 29., hétfő 10:01 | aznap frissítve

Nagyon korlátozottan követem az enbéegyet, kiráz a hideg attól a sportágtól, amit a magyar első osztályú stadionokban játszogatnak, de a Honvéd bajnoki címénél kicsit azért örültem a hétvégén.

Mert hát szenzációs, hogy az államilag agyonpénzelt klubok, a Videoton meg a Fradi helyett egy olyan egyesület lett a bajnok, amit 15-20 éve próbálnak tönkretenni, és ellopni nemhogy az identitását, de meg a történelmét is.

Ennek konkrét példája is volt pár éve, amikor egy Felcsút–Honvéd-meccsen a honvédosok nagy Puskás-zászlóját a felcsútiak képviselője elkoboztatta a szekusokkal, mondván, „Puskás az ő klubjuk neve". 

Miközben Puskás Ferenc Magyarországon csak a Kispestben, illetve a Honvédban játszott, és nem egy-két szezont, hanem tizenkettőt, és nem tíz-húsz, hanem 350-nél is több gólt szerzett.

Puskás itthon a Kispesté, örökre az övék marad, ez tény.

(Ahogy külföldön pedig a Real Madridé. Úristen, most jut eszembe, képzeljük csak el, vajon mi történne, ha a Real Felcsútra jönne játszani, és hoznának magukkal egy nagy Puskás-molinót. Mennének a szekusok akkor is?)

Egy normális országban olyan fel sem merülhetne, hogy a klubtörténet legnagyobb játékosának a nevét felveszi egy másik egyesület. Külföldön a szart is kiperelnék a Felcsútból emiatt, addig, hogy csődbe mennének bele. Persze már létrehozni se engedték volna.

Épp ezért a bajnoki cím megnyerése után a kispestiek helyében szinte csak Puskás Öcsi bá-ról beszéltem volna, neki ajánlottam volna a győzelmet, és a tolvajoknak, akik lopják a Honvédot.

Úgy néz ki, ez utóbbi, szerencsére, nem jön össze.

Rovatok