Index Vakbarát Hírportál

Az adófizetők és a törvények telibe szarása

2018. február 26., hétfő 00:25 | aznap frissítve

Ebben az összeállításban már jókat kacaghattunk azon, hogy a kormánymédia hogyan kezelte a Fidesz hódmezővásárhelyi bukóját vagy máshonnan nézve az ellenzék által támogatott politikus diadalát. De kicsit még rugózzunk a közmédián, ami ugye nemcsak fideszes kormánybiztosok és kormányfői tanácsadók pénzéből, hanem az összes adófizető pénzéből működik, és törvények szerint függetlennek, pártatlannak, stb. kellene lennie.

Nos, a hirado.hu-n az alábbi két címmel van szó nagyon eldugva a hódmezővásárhelyi polgármester-választásról:

Három településen tartottak időközi önkormányzati választást

 és

Fidesz: Kiskunhalason fölényesen győztünk, Hódmezővásárhelyen alulmaradtunk

Ne legyen senkinek kétsége, ha a fideszes jelölt nyert volna, akkor biztosan nem így tálalták volna.

De menjünk kicsit tovább. Korábban már foglalkoztunk azzal, hogy rejtélyes okokból az ellenzéki pártokkal kapcsolatos hírek sokkal később mennek ki az MTI-ben, mint a kormánypártiak. A hódmezővásárhelyi eredményekről a győztes Márki-Zay Péter 20:40 körül tartott sajtótájékoztatót. A vesztest képviselő Lázár János körülbelül egy órával később, 21: 50-kor. Tudják, melyikről jelent meg előbb a közszolgálati hírügynökségnél hír? Természetesen Lázár Jánoséról. Bár egy órával később állt ki a sajtó elé, az MTI negyed órával előbb számolt be róla, mint a sokkal korábbi, győztes sajtótájékoztatóról. 

Lehet erre legyinteni, hogy igazából nincs jelentősége, de azért érdemes kicsit komolyabban venni az ilyeneket, mert ezeken keresztül (is) szépen látszik az ellenzék diszkriminálása, az adófizetők képviseletének és a törvényeknek a telibe szarása.

Kommentelné? Csatlakozzon az Index tematikus Facebook-oldalához, és moderált körülmények között beszélgethet róla.

Rovatok