Index Vakbarát Hírportál

Londonban és Bécsben is magyar karácsonyfa áll

2017. december 5., kedd 16:14

Hello Wood idén minden eddiginél több, szám szerint öt különleges, ünnepi fényekkel megvilágított karácsonyfát állított fel Európa négy különböző városában. A magyar építészcsapat az elmúlt években Londonban, Manchesterben és a svájci Lenzerheidében is emelt már fát, idén pedig a londoni Kew Gardens és a bécsi Belvedere kastély hangulatát dobják fel.

Az öt fenyőinstallációból három ezúttal is tűzifából épült meg, amelyek az ünnepek után is jó szolgálatot tesznek: az Óbudán, Kőbányán és Kecskeméten álló installációk építőelemeit rászorulóknak adományozzák majd, így több mint 100 tonnányi fa, több mint 60 család számára biztosíthat meleget a téli szezon második felében. (Két évvel korábban a BBC-nek köszönhetően világhírűvé vált Erzsébet téri adományfa tüzelőanyaga körülbelül 25 családnak oldotta meg a fűtési gondjait január-február hónapokban.)

Az idei öt fából kettő egy másik Hello Wood-klasszikust idéz: Londonban a világörökség részének számító Királyi Botanikus Kertekben (Kew Gardens), Bécsben pedig a karácsonyi vásár egyik színhelyén, a Belvedere kastély parkjában építettek fel egy-egy 400 szánkóból álló installációt. A két évvel ezelőtt állított londoni szánkófa építőelemeit annak idején gyerekeknek adományozták, ám a tervek szerint az idei két alkotás Magyarországon vásárolt szánkói néhány évig még biztosan az installáció részei maradnak.

Rovatok