Michelin-csillag, oké, de kinek adják, és miért?
Velünk élő gasztronómia és történelem.
Velünk élő gasztronómia és történelem.
A legjobb 100 éttermet értékelő kalauznál Az Év Étterme díjat a külföldről hazatérő séf étterme nyerte.
Budapest felett az ég változatlan: hét csillag van, csak épp' más leosztásban.
Először jelent meg Budapest önálló egységként a Michelin Guide-ban. Két magyar étterem kapott idén új csillagot, egy pedig elveszítette az elismerést.
Az Év Étterme a Stand, míg Az Év Vidéki Étterme a Platán Gourmet lett. A legjobb 12 közül már 3 étterem vidéken található.
Rangsorolta az ország legjobb éttermeit a Dining Guide étteremkalauz. Átadták a legzöldebb hely, a legjobb cukrászda és a legjobb vidéki étterem díját is.
A Hold utcai piac helyett Budán nyílt újra Széll Tamás és Szulló Szabina bisztrója, a Michelin-csillagos Stand kistestvére, a Stand25, olyan halászlével és palacsintával, amilyet még soha nem ettünk.
A Stand és a Babel is kapott egy-egy Michelin-csillagot a héten megjelent új kalauzban, úgyhogy gyorsan elmentünk mindegyikbe végigenni a menüt.
Kiválasztották az ország 12 legjobb éttermét: Széll Tamás és Szulló Szabina új helyét jobbnak találták a két Michelin-csillagos Onyxnál is. Ismét felfért egy vidéki étterem is a toplistára.
Szulló Szabinával két év után újra fine dining helyet nyitnak.
A 71 éves Gergátz Istvánt öt másik férfival együtt egy strandon kapták el civil nyomozók.