Index Vakbarát Hírportál

A PSG edzője a fránya kapufákat okolja a kiesésért

2024. május 8., szerda 10:27

A labdarúgó Bajnokok Ligája fináléjába jutott Borussia Dortmund és az elődöntőben alulmaradt Paris Saint-Germain vezetőedzője egyaránt arról beszélt a párizsi visszavágó után, hogy büszke csapatára – írja visszapillantójában a Magyar Távirati Iroda.

„Óriási büszkeséget érzek, nagyon boldog vagyok” – áradozott a kedd esti, párizsi találkozót követően a németeket irányító Edin Terzic, hangsúlyozva, hogy egy nagyon erős riválist sikerült kétszer 1–0-ra felülmúlni.

Kétszer legyőztünk egy ilyen együttest, ráadásul egyik meccsen sem kaptunk gólt. A mai találkozót nagyon jól kezdtük, aztán meg tudtuk őrizni a kapunkat a góltól.

A szakember a lefújást követően a német szurkolókhoz vonult, mert mint később elárulta, úgy érezte, a tavalyi évben az utolsó játéknapon elveszített német bajnoki cím miatt volt törlesztenivalójuk a drukkereik felé.

Nagyon érzelmes, egyben gyönyörű pillanat volt ez a mostani a szurkolóinkkal. Azt szerettük volna, ha ezt tavaly is átélhetjük velük, de örülök, hogy valamit most ezzel a sikerrel vissza tudtunk adni nekik. Tovább álmodhatnak, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy a trófeát hazavigyük 

– mondta boldogan a német–horvát Terzic.

A dortmundiak kettős győzelméhez némi szerencsére is szükség volt, ugyanis a PSG játékosai Németországban kétszer, Párizsban pedig négyszer találták el a kapufát.

„Több mint tíz év után újra döntőbe jutottam a Borussiával, hihetetlen – nyilatkozta Marco Reus, aki a szezon végén elhagyja a klubot. – Hogy miként nyertük meg ezt a mait, senki ne kérdezze meg holnap. Ugyanakkor a kapufák a végelszámolásnál nem számítanak, csak az, hogy a Borussia Dortmund újra finalista.”

A PSG-t irányító Luis Enrique a kiesés magyarázataként megemlítette a kapufákat, illetve a rengeteg helyzetet, amelyet csapata eltékozolt.

„A két meccs alapján nem voltunk rosszabbak, de a futballban a gólok számítanak, és nem a kapufák – kesergett az MTI által idézett spanyol tréner. – A célom az volt, hogy a csapat minden fronton versenyben legyen a végső sikerért. Ma este büszke vagyok a csapatomra, az összes játékosomra.”

A PSG a francia bajnokságot már megnyerte, a Francia Kupában pedig döntőbe jutott, a triplázás ugyanakkor már nem sikerülhet a gárdának.

A Borussia Dortmund története során harmadik alkalommal jutott be a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, 1997-ben elhódította a trófeát, 2013-ban viszont kikapott a döntőben a Bayern Münchentől, amellyel akár idén is összecsaphat a serlegért, amennyiben a bajorok szerda (ma) este Madridban ki tudják harcolni a továbbjutást a Real ellen. Az első mérkőzésen 2–2-es döntetlen született – idézte fel a magyar hírügynökség.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2023–2024-es kiírását?

  • 27329
    Real Madrid
  • 3065
    Dortmund

Rovatok