Index Vakbarát Hírportál

Kompromittáló felvétel Marciniakról, a Real Madrid „házibírójáról”

2024. május 10., péntek 08:54

Nehezen csillapodnak a kedélyek a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai mérkőzését követően, amikor az elődöntő visszavágóján a Real Madrid otthon 2–1-re legyőzte, így a párharcban 4–3-as összesítéssel búcsúztatta a Bayern Münchent. Szymon Marciniak játékvezető ténykedését hevesen bírálja nemcsak a német, hanem a világsajtó, és most már nemcsak a lengyel bíró alkalmasságát, hanem elfogulatlanságát is megkérdőjelezik. Tudniillik előkerült egy felvétel, amelyen Marciniak neszesszere látható. Rajta a királyi klub emblémája…

A Zona Blaugrana nevű portálon (hol máshol…) jelent meg az alábbi videó, a kimerevített fotó kíséretében. 

A felvétel egy évvel ezelőtt készült, és Szymon Marciniakot, a szerdai Real Madrid–Bayern München Bajnokok Ligája-elődöntő lengyel játékvezetőt ábrázolja. A bíró az öltözőben beszélget valakivel, miközben ott látható mellette a neszesszere.

És igen, a kistáskán a Real Madrid címere, vagyis a neszesszert vagy a klub ajándékboltjában vásárolta, vagy ajándékba kapta, talán pont a 14-szeres BL/BEK-győztestől. Egyik verzió sem túl hízelgő a sporira nézve, hiszen az első esetben nyilvánvalóan a spanyol rekordbajnoknak szurkol, a másikban pedig a lekenyerezés minősített esetéről beszélhetünk. Bár egy topkategóriás játékvezető esetében aligha feltételezheti bárki, hogy egy kis táskáért cserébe majd „hazai pályát fúj”, azért a sportszerűség és a semlegesség nem éppen ezt kívánná.

Ahogy azt az Index is megírta, a mérkőzésen megannyi vitatható ítélet született, amelyek közül a legfeltűnőbb a bajorok potenciális egyenlítő góljának megsemmisítése volt a meccs 103. percében.

Marciniak már az előtt belefújt a sípjába, leshelyzetet jelezve, mielőtt az asszisztens felemelte volna a zászlaját, miközben a kikockázott felvételek bizonyítják, hogy sem Mazraoui, sem Thomas Müller, aki odafejelte a labdát a gólszerző De Ligtnek, nem is állt lesen. 

Ezek után már eső után köpönyeg volt Müller siráma és Thomas Tuchel Bayern-edző sopánkodása, hogy tudniillik a partjelző elnézést kért De Ligttől a hibájáért.

Melyik csapat nyeri meg a BL-döntőt?

  • 8315
    Real Madrid
  • 5647
    Dortmund

(Borítókép: Szymon Marciniak játékvezető. Fotó: Chris Brunskill / Fantasista / Getty Images)

Rovatok