Index Vakbarát Hírportál

A Real Madridnak visszavonult játékosa miatt kell ötmillió fontot fizetnie riválisának

2024. május 15., szerda 16:58

A Real Madrid labdarúgócsapata ötmillió fontot köteles fizetni az angol élvonalbeli Chelsea-nek a tavaly októberben visszavonult, 2019-ben igazolt Eden Hazard miatt. A kontraktusban szereplő feltétel szerint a spanyol csapatnak akkor kell megfizetnie ezt az összeget, amennyiben Bajnokok Ligája-döntőbe jut.

Eden Hazard 2019-ben a profi labdarúgás egyik legnagyobb csillagaként érkezett a Chelsea-től a spanyol fővárosba, de közel sem futotta be azt a karriert, amelyet vártak tőle a Real Madridnál. Természetesen ezt előre nem tudhatták Madridban, így több mint 100 millió eurót fizettek a belga játékjogáért egy olyan szerződés keretein belül, amelynek számos speciális feltétele van, ami további kifizetésre kötelezi a spanyol rekordbajnokot. Ez alól még az sem jelent kivételt, hogy Hazard tavaly októberben visszavonult a profi labdarúgástól.

A 33 éves támadó szerződésében volt egy olyan megállapodás, amely szerint Hazard kontraktusa lejártáig a Real Madridnak ötmillió fontot kell utalnia a Chelsea-nek, ha a klub Bajnokok Ligája-döntőbe jut. 

akár tagja a csapatnak a belga játékos, akár nem. 

És ugye, mint ismert, 2022 után a Real Madrid újra bejutott a legrangosabb európai kupasorozat döntőjébe, így Hazard korábbi klubja, a Chelsea ötmillió fonttal gazdagodik. Minden bizonnyal ezt a Real Madridnál aligha bánják, mivel a döntőbeli részvétellel járó jutalmakból bőven fedezni tudják ezt a kiadást. Arról nem is beszélve, ha a „Királyiak” megnyerik június elsején történetük 15. BL-serlegét – a Borussia Dortmund ellen.  

Hazard tavaly októberben vonult vissza, akkor így fogalmazott: 

Tizenhat év és több mint 700 meccs után úgy döntöttem, befejezem profi pályafutásomat. Hallgatnod kell a belső hangokra, tudnod kell, mikor kell abbahagyni. Karrierem során szerencsés voltam, hogy nagyszerű edzőkkel és játékosokkal dolgozhattam együtt. Hálás vagyok mindenkinek. Szeretnék köszönetet mondani a klubjaimnak és a belga szövetségnek is. Hálával tartozom a családomnak, a barátaimnak, a tanácsadóimnak és mindenkinek, aki mellettem állt. Legfőképp a szurkolóknak. Találkozunk hamarosan a pályán kívül!

BAJNOKOK LIGÁJA, DÖNTŐ

Rovatok