Index Vakbarát Hírportál

Bejelentette liverpooli szerepvállalását a holland edző

2024. május 17., péntek 17:31

A jelenleg a Feyenoordot irányító holland Arne Slot váltja Jürgen Kloppot a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján. A szakember ezt maga jelentette be pénteken egy sajtótájékoztatón.

A 45 éves Slot – akinek liverpooli szerepvállalását az elmúlt hetekben már kész tényként kezelte a sportsajtó – 2016-ban a Cambuurnál kezdte edzői pályafutását, 2017-ben az AZ Alkmaar másodedzője, majd 2019 nyarától vezetőedzője lett, a Feyenoord innen vásárolta ki, s lett a rotterdamiak trénere 2021 nyarától.

Az idén a holland élvonalban már biztosan a második helyen záró együttest mostanáig 149 mérkőzésen dirigálta, amelyek közül 23 vereség és 29 döntetlen mellett 97-et megnyert, s amellyel tavaly holland bajnok lett, idén pedig megnyerte a Holland Kupát.

Az 56 éves Klopp januárban jelentette be, hogy a szezon végén távozik a Liverpooltól, amelyet 2015 októbere óta irányított, s amellyel a többi között Bajnokok Ligáját, bajnoki címet, FA-kupát és ligakupát is nyert.

(MTI)

Ajánlókép: Hans van der Valk/BSR Agency/Getty Images

Rovatok