Index Vakbarát Hírportál

A 13 éves fiú aláírt egy szalvétát, ami egy emberöltővel később 965 ezer dollárt ért

2024. május 17., péntek 16:48

Közel egymillió dollárért kelt el egy pénteki aukción az a szalvéta, amelyen a nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi 2000-ben elkötelezte magát az FC Barcelona labdarúgócsapatához.

Az akkor 13 éves, azóta világbajnok támadó a 2000. december 14-én írt „előszerződés” után került a katalán sztárcsapathoz. A szalvéta Messié mellett két játékosügynök, Horacio Gaggioli és Josep Maria Minguella, valamint a Barcelona akkori sportigazgatója, Carles Rexach aláírásával van ellátva.

Az előzetes megállapodás – melyet nem sokkal később a hivatalos szerződésírás követett – egy barcelonai teniszklubban született, s egészen pontosan 965 ezer dollárért (344 millió forintért) került új gazdájához. A tárgy kikiáltási ára 300 ezer dollár volt.

A szalvétára írt „megállapodás” Messi apjának, Jorgénak szolgált biztosítékul arra, hogy a Barcelona valóban szerződtetni kívánja fiát, ugyanis ezt megelőzően a tárgyalások egy ideje már elakadtak.

Messi ezt követően 2021 nyaráig erősítette a gránátvörös-kékeket, akiknek felnőttcsapatában 2004-ben mutatkozott be, s ahol a többi között négyszer Bajnokok Ligáját, tízszer pedig spanyol bajnokságot nyert, 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett.

A 2022-ben vb-aranyérmes támadó a barcelonai évek után két idényt a Paris Saint-Germainben játszott, tavaly nyár óta pedig az Inter Miami labdarúgója.

(MTI)

Rovatok