Index Vakbarát Hírportál

Nagy Karácsonyi Könyvgenerátor

2016. december 14., szerda 09:17

Hiába próbálkozik a mobil, a tablet és az e-book olvasó, a könyvet nem tudja kiütni a kezünkből. Szeretünk olvasni, és a karácsonyi ajándékok között is megingathatatlan helye van a papírból készült olvasnivalónak. Így aztán kínzó probléma maradt, hogy az ünnepek előtt valahogy kitaláljuk, ki milyen könyvnek örülne. Ebben segítünk Nagy Játékos Karácsonyi Könyvgenerátorunkkal, melynek segítségével könnyen ajándékkönyvet választhat bárki!

A képzeletbeli karácsonyi ajándék-toplistán a könyvnek évek óta kirobbanthatatlan helye van. A statisztikák szerint jellemzően ilyenkor veszünk könyveket, nem csoda, hogy a kiadók rengeteg újdonságot éppen az ünnepeket megelőző hetekre időzítenek. A sokszínű választék viszont akár bénítóan is hathat, hiszen a rengeteg színes, csillogó, komoly vagy vicces, nagyszerű szórakozást ígérő vagy elmélyült böngészést igénylő kötet közül nem mindig könnyű kiválasztani azt, amelyikkel biztosan örömet szerezhetünk szeretteinknek.

Míg régen alapvetően a szájhagyomány segített a tájékozódásban, ma már ezernyi blogbejegyzés, facebook-ajánlás, kiadói és könyvesbolti sikerlista ad támpontot – vagy zavar össze még jobban. A „ki tud könyvet ajánlani?” játékba ezennel mi is beszállunk: a Libri Nagy Játékos Karácsonyi Könyvgenerátora nem ígéri, hogy megleled az egyetlent és az igazit, de miközben végigmész a kvízen, sok-sok ötletet, a végén pedig egy egész halomnyi könyvet találsz, melyben akár rá is bukkanhatsz arra, amit keresel.

A Libri Könyvesboltok idén 9 szerző segítségével készült az ünnepekre, hogy ebben az évben is könyvekben és történetekben gazdag karácsonyi ajánlattal várja az olvasókat. A közös készülődés sok izgalommal és örömmel járt, erről készült 9 videó is.

A videókból sok érdekesség kiderül, megtudhatjuk belőlük, hogy mi volt Kepes András első karácsonyi ajándéka, miért szeret Jakupcsek Gabriella könyvet ajándékozni, mit jelent Böjte Csaba számára az ünnep, mire asszociál először Lakatos Levente, ha a karácsonyra gondol. Nemcsak a 9 szerzővel, de ünnepi könyvújdonságaikkal is készült a Libri: Palya Bea gyerekeknek szóló dalos mesekönyve, Ugron Zsolna legújabb történelmi regénye, Gerlóczy Márton egzotikus tájakon játszódó Elvonókúrája, Varró Dániel első hitvesi verseket felsorakoztató kötete és Ungváry Krisztián legújabb történelmi témájú könyve mind tökéletes karácsonyi ajándék lehet.

A cikket a Brand & Content készítette a Libri megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok