Index Vakbarát Hírportál

Kocogással kezdte, triatlon lett belőle

2017. december 15., péntek 07:48

Hetente ötször fut, kétszer úszik, köztük pedig egyéb erőnléti edzéseket végez. Nem, nem egy olimpikonról írunk, hanem Túróczi Réka amatőr triatlonistáról, aki egyben három gyermek édesanyja. Hobbiból kezdett el futni, inspiráló Instagram fotói pedig annyira bepörögtek az interneten, hogy ma már műsorokba hívják, szakértőnek kérik fel, és a különböző márkák is megtalálták.

„Anya vagyok, nő és szenvedélyes futó”

- írja Túróczi Réka a bemutatkozó szövegében irunmom nevű weboldalán, amelyen nemcsak edzésekkel, egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsokat oszt meg, hanem őszintén beszél arról is, milyen három gyerekkel az élet, miért ne érezzen bűntudatot egy anya, amiért magával is akar foglalkozni, sőt, azt is megírja, hogy a francba lehet 24 órába belezsúfolni az edzéseket, a gyereknevelést, a civil félállását, na és persze az egyre több felkérést.

Nem csoda, ha őszinte megnyilvánulásaival, személyes fotóival egykettőre népszerű lett az interneten, vezető hírportálok, magazinok írtak róla, tévéműsorokban szerepel. Arcával ásványvizes és sportreklámokban is egyre gyakrabban találkozhatunk, és sorra jönnek az egyéb megkeresések is. Pedig, minden csak azzal kezdődött, hogy megosztott pár futós képet az Instagram falán, amelyet már közel negyvenezren követnek.

Réka ráadásul jól bánik a social média felületekkel, és egyben az internet adta lehetőségekkel, melyben benne rejlik az is - ami vele is megtörtént -,

Köszi, internet!

Rengeteg dolgot köszönhetünk az internetnek, amit ráadásul az okostelefonunkkal már oda visszük magunkkal, ahová szeretnénk. Segítségével eltűntek a korlátok, kinyílt a világ, ráadásul az élet minden területén számíthatunk rá, ahogy a sportolásnál is. Gondoljunk csak bele, milyen könnyű helyzetben vagyunk, hiszen ha apadóban van a lelkesedésünk, akkor egy kattintással meríthetünk kitartást a közösségi médián található online sportcsoportok tagjaitól, vagy olyan weboldalakról, mint amilyen az irunmom, de a telefonra letölthető applikációk segítségével ingyenes edzésterveket is letölthetünk, sőt, virtuális edzők utasításaira is tornázhatunk.

hogy fotónkkal, posztunkkal emberek ezreit érhetjük el, és tűnhetünk ki a tömegből egyik pillanatról a másikra. 

A szereplés egyébként nem állt tőle távol, a húszas éveiben modellként is dolgozott, és a mozgás is viszonylag állandó résztvevője volt az életének: családjában a sportnak értékteremtő, nevelő, személyiségformáló és családépítő hatása volt, így gyerekkorában  síelt és úszott, később pedig a modellkedés évei alatt is edzett. Komolyabban viszont csak az első gyerek születése után kezdett el futni: 2007-ben, egy nyolcszáz méteres pályán futotta első köreit. Eleinte hetente kétszer, háromszor járt el, de mentálisan annyira feltöltőnek érezte a futást, hogy végül a mindennapjai részévé vált, és elkezdte komolyabban is feszegetni a határait. Három évvel később már a 12 km-es Vivicittán indult, közben pedig újabb két gyermeke született.

A sportról terhesen sem mondott le, második gyermekénél az ötödik hónapig futott, és a szülés után már pár nappal szintén a pályán volt.  2007 óta lefutott négy maratont, és 2014-ben részt vett az első Ultrabalaton versenyén, amely számára is óriási kihívás volt.

A triatlon nem sokkal később egy saroksérüléssel érkezett az életébe, ami miatt nem tudott futni egy ideig, és arra kényszerült, hogy úszással, biciklizéssel pótolja. 2016 szeptemberében már egy balatonfüredi trialonverseny a női aranyérmeseként állhatott a dobogóra. Jelenleg azt tervezi, hogy negyvenéves korára az IronMant is kipipálja.

Brand & Content Brand & Content
A cikket a Brand & Content készítette az Telekom megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok