Index Vakbarát Hírportál

Süssük ki együtt a Spar új pizzáját!

2017. december 27., szerda 08:05

Túrt már ki nemkívánatos összetevőket a tányérja szélére? Érezte már ételrendelésnél, hogy pont olyan feltétekkel nem kapható a pizza, amit épp kíván? Csalódott már fogásban, mert nem pont azokat az ízeket kapta, mint amire számított? Akkor eljött az ön napja! Fejlesszünk együtt terméket, szavazzuk meg, hogy milyen legyen a legújabb Spar pizza!

Javában zajlik Magyarországon a street food forradalom, a pizza népszerűsége pedig töretlen (sőt!). A Spar szakácsai gondoltak egy merészet, és néhány népszerű gyorsételt házasítottak a mindenki által kedvelt lepénnyel. Így kerültek a megszavazható pizzák közé olyan, elsőre meghökkentő változatok, mint a Hot dog vagy a Kebab pizza. A klasszikus ételek kedvelői is találnak fogukra való feltétet a Bolognai, vagy a Görög saláta ízesítésű verziókban, de a vegák sem maradnak hoppon, ők zöldség és sajt ízekre voksolhatnak.

Szó sincs öncélú szavazásról, minden gombnyomásnak súlya van, hisz az olvasók által legtöbb szavazatot kapott pizza tényleg a boltokba kerül. Kerüljön tehát ön is a magyar pizzatörténelem lapjaira, szavazza meg, hogy milyen legyen az Index pizza!

1. Bolognai spagetti

A legmagyarabb spagetti – kerekedne a szeme annak a bolognai lakosnak, akinek azt mondjuk, hogy ez az étel a városából származik. De végülis a párizsit sem a franciák miatt szeretjük nem igaz?

Enné az olasz – magyar pizzát?

  • 3365
    Simán
  • 2727
    Nem!

A Bolognese pizza összetevői: paradicsom püré, marhahús, Emmentali sajt, mozzarella, hagyma, cukor, fokhagyma, gyógynövények, fűszerek, paszternák - tehát bolognai szósz tulajdonképpen.

2. Hot dog

A hot dog finom, mégis felmerül a kérdés, hogy mit keres a pizzán. Pedig, ha a kiflit nem erőltetjük, akkor nem is hangzik olyan bizarrnak az étel. Tegyünk rá képzeletben kolbászt is, és már illata is érződik az orrunkban.

Enné az amerikai – magyar pizzát?

  • 3860
    Virslis pizza?! Nem
  • 1932
    Igen, egyértelmű!

A Hot dog pizza összetevői: Paradicsom püré, sertéshús kolbász/virsli, edami sajt, savanyított uborka, hagyma, fűszerek

3. Mozzarella

Egyre többen étkeznek húsmentesen. Ha nekik a hagyományos magyar éttermek vega felhozatalát szeretnénk pizzásítani, akkor rántott sajtos verziót terveznénk. Ennyire nem vagyunk kegyetlenek!

Enné a mozzarellás pizzát?

  • 3646
    Igen, a kedvencem!
  • 2180
    És mi a feltét? (Nem)

A Mozzarella pizza összetevői: Mozzarella sajt, paradicsompüré, paradicsom, edami sajt, zöldséglé koncentrátum (gomba, paradicsom, sárgarépa, hagyma, paprika, fokhagyma), fűszerek

4. Vegetale pizza

Szó sem lehet róla, hogy a vegáknak nem adunk választási lehetőséget. Íme egy pizza, ami annyi zöldséget tartalmaz, hogy akár egy saláta rokonának is tekinthetjük.

Enné a zöldségcentrikus pizzát?

  • 2995
    Esetleg a kecském... Nem!
  • 2567
    Igen, végre egy jó ötlet!

A Vegetale pizza összetevői: Paradicsom püré, víz, paprika, cseresznye paradicsom, grillezett cukkini, edami sajt, olívaolaj, repceolaj, sózott gyógynövények, gyógynövények, dextróz, élesztő, cukor, fokhagyma, búzaproteinek

5. Gyros

A legtöbb magyar bármikor szívesen eszik egy finom gyrost, és ez teljesen érthető. Szinte mindent tartalmaz ahhoz, hogy új erőre kapjunk tőle – tésztán, húson és zöldségen sokáig elélnénk akkor is, ha mást nem vennénk magunkhoz.

Enné a görög pizzát?

  • 3476
    Igen, nagyon jónak tűnik!
  • 2111
    Nem, csak a paradicsomos alap jöhet szóba.

A Gyros pizza összetevői: Joghurt, sertéshús, víz, crème fraîche, hagyma, marinált paprika, paprika, ételecet), élelmiszer só, fokhagyma, dextróz, élesztő, keményítő, fűszerek.

6. Kebab

A török gyorsétel előnye az íze mellett ugyanaz, mint a gyrosé: teljes értékű táplálék. Ha mindkettőt szereti, akkor döntsön a hús és a szósz alapján, ami ebben az esetben marha és paradicsom.

Enné a Kebab pizzát?

  • 3149
    Igen, izgalmasan hangzik!
  • 2172
    Nem. Vagy pizza vagy kebab. Nem mixelünk.

A Kebab pizza összetevői: Paradicsompüré, vágott mozzarella, marhahús, víz, hagyma, repceolaj, crème fraiche, marinált pepperoni, joghurt enyhe, élesztő, dextróz, fűszerek, keményítő, fokhagyma, cukor.

7. Greek salad

Görög is és húsmentes is? Ha a könnyedebb, de ízes vonalat részesíti előnybe, akkor ez az ideális pizza az ön számára.

Enné a Greek salad pizzát?

  • 3330
    Inkább kihagyom: nem.
  • 1848
    Igen.

A Greek salad pizza összetevői: Joghurt, víz, sótartalmú sajt, paprika, cseresznyeparadicsom, krém (olívaolaj), hagyma, gyógynövények, dextróz, só, élesztő, repceolaj, olívaolaj, fokhagyma, keményítő, fűszerek.

Frissítés: A legtöbb igen szavazatot (3606) 2018.01.16-ig a Mozarella Pizza kapta.

Brand & Content Brand & Content
A cikket a Brand & Content készítette a Spar megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok