Index Vakbarát Hírportál

Hogyan öltözik az Index-olvasó?

shutterstock 217329994
2018.03.05. 07:56

A ruhavásárlás az egyik legmegosztóbb szabadidős tevékenység: van, akinek ez külön program, amely során feltöltődik, önjutalmazás, igazi örömforrás, másoknak óriási nyűg, elpazarolt idő. Kíváncsiak vagyunk, melyik kategóriába tartozik ön: képes heteken át keresni a tökéletes modellt, vagy gardróbja átlátható és egyszerű, mint anno Steve Jobs-é? Üzletekben, fizikai valójában vásárol, vagy az internetről rendel? Fontos, hogy ne jöjjön szembe az utcán az, amit visel, vagy inkább követi az aktuális trendeket? Keresi a retró és vintage holmikat, szívesen vadászik "kincsekre" a second-hand üzletekben? Felmérjük, hogy az Index-olvasó hogyan szerzi be a ruhadarabjait, és mi alapján választ ruhát.

* Rengeteg szempont jöhet szóba, amikor ruhát vagy cipőt veszünk: van, aki a trendeket tartja meghatározónak, másoknak a ruhavásárlás igazi önkifejezés. Van, akinek a minőség a legfontosabb, és van, akinek a divat egyáltalán nem számít, az öltözködés az élet kötelező velejárója, amire nem is érdemes időt és energiát pazarolni. Egyre többször merül fel az is, hogy a ruhavásárlással kapcsolatos döntéseink környezettudatosak legyenek - ma már sokan utánajárnak, hol, miből és hogyan készülnek a ruhadarabok, és terjed a csak legszükségesebb ruhák beszerzésére buzdító minimalizmus is.

Akármelyik vonalat is követi ön, ruhát vásárolni egyszerűen muszáj időnként. Az alábbi kérdőívvel arra keressük a választ:

Mit és milyen gyakran vásárol, és mennyit költ ruhára az Index-olvasó?

*

Vagy önnek is van "personal shopperje"?


? Tisztában van a ruhaméreteivel?
? Mi a legfontosabb szempont, amikor ruhát választ?
? Vásárol-e ruhát az interneten?
? Vásárol cipőt az interneten?
*

shutterstock 418409719


? Jellemzően milyen holmikat vásárol online?
? Jellemzően hány pár utcai cipője van egyszerre?
? Előfordult már, hogy visszaküldte az interneten vásárolt ruhákat/cipőket?
? Vásárol használt ruhákat?
? Ön szerint mi a second hand holmik legnagyobb előnye?
? Milyen gyakran vásárol ruhaneműt?
*

shutterstock 430295323


? Volt-e arra példa, hogy márkás, értékes darabot talált second hand üzletben?
? Mi volt a leghosszabb időtartam, amikor nem vásárolt magának ruhát/cipőt?
? Mennyit költ egy évben ruhára/cipőre?
*

Van, amiből tényleg jobb a kézműves


? Az ön kora?
? Az ön neme?
? Az ön lakóhelye?
*


A cikket a Brand & Content készítette a Hádawebshop.hu megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.



Rovatok