Index Vakbarát Hírportál

A sorozat, amely izgalomban tartja a világot

2022. október 11., kedd 00:05

Túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az idei év legjobban várt sorozata, az HBO Max Sárkányok háza című produkciója volt, amely itthon augusztus 22-én debütált. A Trónok harca előzménysorozatát rengeteg rajongó várta szerte a világon, és mind a kritikák, mind a rajongói vélemények megegyeznek abban, hogy eleget tett a várakozásoknak.

A Trónok harcát minden idők legsikeresebb televíziós sorozataként tartják számon, az HBO történetében ez volt a legnézettebb sorozat, csak az utolsó rész 19 millió embert ültetett a képernyő elé.

Ilyen elképesztő siker után furcsa is lett volna, ha nincs folytatás. Több alternatíva közül az HBO végül a Trónok harca sorozat alapjául szolgáló regény írójának, George R.R. Martin-nak a Tűz és vér című könyvét választotta. A cselekmény 200 évvel a Trónok harca előtt játszódik, középpontjában a híres sárkánylovas család, a Targaryenek állnak, akik Westeros vastrónján ülnek.

Mit gondol az utca embere a Sárkányok házáról?

A történet idején a Targaryen-ház hatalma csúcsán áll, ez idő tájt 10 kifejlett sárkánnyal rendelkeznek. A hatalmon lévő I. Viserys király legnagyobb gondja, hogy nem született fiú örököse. Ellenben van egy lánya, Rhaenyra és felesége halála utána úgy dönt, hogy örökösévé nevezi ki. Csakhogy, nem sokkal ezután a király újranősül, és a Segítőjének, Ser Otto Hightower-nek a lányát, Alicent-et veszi feleségül. Mivel az új királyné egészséges fiúgyermeket szül Viserys-nek, sejthető, hogy ebből még akadnak majd nehézségek a jövőben. Ráadásul ott van a király öccse is, Daemon Targaryen, aki szintén magának követelné a vastrónt. Ahogyan azt az alapjául szolgáló könyv címe is ígéri:

tűzben és vérben nem lesz hiány.

A Sárkányok háza már hetek óta nézők millióit ülteti le a képernyők elé, ezért úgy döntöttünk, megkérdezzük az utca emberét, mit gondolnak a népszerű fantasy sorozatról.

BRAND & CONTENT Brand & Content

A cikket a Brand & Content készítette az HBO Max megbízásából, nem az Index szerkesztősége. Arról, hogy mi is az a támogatói tartalom, itt olvashat részletesebben.

Rovatok