Index Vakbarát Hírportál

Ősszel se tegyük el a pincébe a biciklit!

2022. október 20., csütörtök 00:57

Bár hűvösebb az idő, mégse mondjunk le a kerékpározásról. Akár munkába járáshoz, akár sportoláshoz kiváló társunk lehet. Mi most a Pilist bicikliztük be egy közepes állóképességgel könnyedén legyűrhető túrán. A kezdeti emelkedőt bőven feledteti a természet közelsége és a számtalan látnivaló útközben, a kezdők számára alternatív útvonalakat is tudunk ajánlani.

A biciklizés kétségkívül az egyik legpraktikusabb közlekedési eszköz, nem erőlteti meg túlságosan a testet, gyors, fitten tart, a szívre, tüdőre, izmokra és ízületekre is jótékony hatást gyakorol, emellett pedig a környezetnek sem ártunk vele. Ne akasszuk szögre a kerékpárt a nyár végével, hiszen a biciklizés nemcsak kiváló programlehetőség, hanem az egyik legnagyszerűbb stresszcsökkentő módszer. A hideg ellen pedig ma már profi módon védekezhetünk a kétkerekűn: sportboltokban már számos, kifejezetten hűvösebb időben való biciklizésre alkalmas speciális ruhát is vásárolhatunk.

Annak érdekében, hogy kedvet hozzunk az őszi tájban való biciklizéshez, választásunk a csodaszép Dunakanyarra esett. A Nyugati pályaudvarról indultunk vonattal, így autózással sem szennyeztük a környezetet. Mindössze 40 perc alatt megérkeztünk Nagymarosra, ahonnan számos útvonalon el tudunk indulni kerékpárral. A Duna és a Visegrádi hegység látványa pedig már önmagában elég ahhoz, hogy feltöltekezzünk egy stresszes, rohanós hét után.

Ha Ön is szívesen csatlakozna a kampányhoz, és megtudná, mennyi a személyes károsanyag-kibocsátása, megteheti a füstmentes.hu oldalára kattintva a füstmentes kalkulátor kitöltésével; ha pedig további tanácsokat olvasna, vagy bővítené ismereteit a témát illetően, akkor látogasson el a dobjle100at.hu weboldalra!

A cikk társadalmi felvilágosítás céljából létrejött, reklámcélokat nem szolgáló tájékoztatás, megrendelője a Philip Morris Magyarország Kft.

Rovatok