Index Vakbarát Hírportál

Boross Péter szerint vállalhatatlan az MDF

2009. június 18., csütörtök 17:43 | tizennégy éve frissítve

A volt miniszterelnök magánlevélben közölte a Fórum vezetésével, hogy vállalhatatlanná vált számára a párt irányvonala. A levél privát jellege ellenére a Magyar Nemzet Online-nál landolt. Boross felháborítonak tartja a szivárogtatást.

Boross Péter felháborítónak tartja, hogy csütörtökön nyilvánosságra került az a rövid levél, amelyet az MDF elnökségének írt néhány napja.

A levélben közli, hogy megszakítja a kapcsolatot a párttal. A néhány soros, 2009. június 13-i írást a Magyar Demokrata Fórum Elnökségének tagjainak címezték, "Kedves Barátaim!" megszólítással. Boross Péter leírja, hogy tévéműsorban kérte korábban a tagságot: ne lépjenek ki, és az elnökséget is, személyesen, hogy mellőzzék a kizárásokat. "Ez utóbbit sikertelenül. Ezért kapcsolatainkat megszakítottnak tekintem. Jobban meglesztek nélkülem" - írja. A levél így folytatódik: "Az út, amelyen jártok, számomra vállalhatatlan. Nekem az elvek és eszmények többet jelentenek, mint a politikai sodródás a feltételezett siker érdekében. Arra kérlek Benneteket, hogy a közszereplés során mondott szavaimat hitelesen idézzétek."

A volt miniszterelnök a Független Hírügynökségnek csütörtökön azt mondta: a levelet belső használatra, a párt elnökségének szánta, nem akarta, hogy kikerüljön. Hozzátette: nem tudja, ki hozhatta nyilvánosságra, és miért. Arra a kérdésre, hogy a kiszivárgott levél tartalma valós-e, és tartja-e magát az abban leírtakhoz, Boross Péter igennel válaszolt.

Rovatok