Index Vakbarát Hírportál

Alkotmánybírósághoz fordult a békési vízmű

2009. szeptember 16., szerda 20:25

A Békés Megyei Vízmű Alkotmánybírósághoz fordult, mert szerintük rontja a társaság versenyhelyzetét, hogy olyan munkavállalóik javadalmazásait is nyilvánosságra kell hozniuk, akik nem felső vezetők.

Alkotmánybírósághoz fordult a Békés Megyei Vízművek Zrt. igazgatósága, mert aggályosnak tartja, hogy olyan munkavállalók juttatásait is nyilvánosságra kell hozni, akik nem tartoznak a felsővezetői körbe, de beosztott munkavállalókat irányítanak, közölte a zömében megyei települési önkormányzatok tulajdonában álló társaság sajtószóvivője szerdán.

Krisztován Anna hozzátette, a beosztott, irányítói munkakörben dolgozók javadalmazásának közzététele nem szolgálja közvetlenül a kormányrendelet szándékait, ugyanakkor rontja a társaság versenyhelyzetét a privatizált cégekkel szemben.

A vízművek vezetése ezért az Alkotmánybíróságtól azt kéri, hogy vizsgálja felül a vonatkozó kormányrendeletet; erről szóló beadványukat szeptember 15-én, kedden postára is adták.

A társaság addig is a honlapján nyilvánosságra hozta az igazgatóság, a felügyelőbizottság és a felső vezetés, közöttük a vezérigazgató és helyettesei céges juttatásának összegét.

Az augusztus végén elfogadott, a köztulajdonban álló gazdasági társaságok működésének átláthatóbbá tételéről szóló kormányrendelet szerint szeptember 15-én bárki számára hozzáférhető módon, az interneten kellett közzétenni minden olyan vezető tisztségviselő pénzbeli juttatásait, aki állami, önkormányzati többségi befolyással működő gazdasági társaságnál dolgozik.

Rovatok