Index Vakbarát Hírportál

Újrakezdődik Kolompárék pere

2010. június 17., csütörtök 11:27

A sikkasztással is vádolt roma vezető indult a választásokon, mentelmi joga miatt el kellett halasztani a tárgyalást. Túl sok idő telt el, elölről kezdődik a procedúra.

Elölről kezdődött a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen indított büntetőper tárgyalása csütörtökön a Kecskeméti Városi Bíróságon.

Mátyásné Polereczki Éva tanácsvezető bíró bejelentette: a tárgyalás elölről kezdődik, mert a legutóbbi tárgyalási nap óta több mint hat hónap telt el.

A legutóbbi tárgyalási nap 2009 októberében volt. A 2010. februárra tervezett tárgyalást el kellett halasztani, mert Kolompár Orbán a MCF Roma Összefogás Párt képviselő-jelöltjeként indult az országgyűlési választáson, ezért mentelmi jog illette meg.

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) elnöke és nyolc társa ellen indult eljárásban három ügyet egyesítettek, és egyben tárgyalják azokat. Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész megkezdte az egyesített vádirat ismertetését.

Kolompár Orbánt és társait jogosulatlan gazdasági előny megszerzésével, magánokirat-hamisítással, sikkasztással, valamint az európai közösségek pénzügyi érdekeinek és a számvitel rendjének megsértésével vádolják.

Rovatok