Index Vakbarát Hírportál

Egykori nővérszállót is ajánlottak Sólyomnak

2010. augusztus 25., szerda 19:06 | aznap frissítve

Egy egykori nővérszállót, egy drogambulanciát, további két, évtizedek óta lakatlan, pusztulófélben lévő villaépületet kínált fel az állami vagyonkezelő Sólyom Lászlónak, aki egyiket sem fogadta el. A volt köztársasági elnöknek az is lehet, hogy új ingatlant vásárolnak majd.

Öt ingatlant, köztük egy egykori nővérszállót, egy drogambulanciát, egy korábban klinikaként használt villát és további két, évtizedek óta lakatlan, pusztulófélben lévő villaépületet kínált fel az állami vagyonkezelő Sólyom Lászlónak, mondta a volt köztársasági elnök titkárságvezetője. Mindegyik ajánlat alkalmatlan és költséges volt, mondta Landi Balázs.

Landi Balázs azt mondta, hogy a volt államfő azért is utasította vissza a jelenleg lakhatatlan épületeket, mert mindegyikük esetében 100 és 250 millió forint közötti azonnali felújítási és átépítési költség szerepelt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. ajánlatában, azzal, hogy a leromlott állagú épületekben további váratlan kiadásokkal is számolni kell.

A titkárságvezető hangsúlyozta, hogy a felkínált épületek között egy több mint 900 négyzetméteres villa is volt, "márpedig a Köztársasági Elnöki Hivatal nem szállodát kíván üzemeltetni, hanem egy családi otthont biztosítani a volt köztársasági elnök részére". Emberi léptékű, családi ingatlan azonban nem szerepelt a felkínált épületek között - jelentette ki.

A Blikk szerdai számában számolt be arról, hogy még nem találtak megfelelő otthont a jelenleg a Béla király úti rezidenciában lakó Sólyom Lászlónak, a kínált ingatlanok ugyanis nem nyerték meg a volt államfő tetszését. A napilap cikkében az is olvasható, hogy ezután a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) keresi az alkalmas lakhelyet.

Erről Landi Balázs azt mondta, hogy a megfelelő ingatlant az elnöki hivatalnak kell biztosítania, függetlenül attól, hogy van-e ilyen állami kezelésben vagy sem. Az MNV Zrt. is azzal zárta átiratát, hogy ha ajánlata nem megfelelő, az ingatlanpiacon kell megkeresni Sólyom László új otthonát, mondta Landi.

Arra is kitért, hogy az MNV Zrt. és a hivatal által megkeresett XII. kerületi önkormányzat mindvégig igyekezett segítséget nyújtani a megfelelő ingatlan keresésében, és nem az ő hibájuk, hogy nincs a tulajdonukban vagy vagyonkezelésükben a célra alkalmas ingatlan. Az önkormányzat által javasolt ingatlanok egyikéről még tartanak az egyeztetések.

Rovatok